Çocuklarda Abur Cubur Yeme Alışkanlığı Nasıl Çözülür

Çocuklarda Abur Cubur Yeme Alışkanlığı Nasıl Çözülür
Çocuklarda Abur Cubur Yeme Alışkanlığı Nasıl Çözülür

Çocuklarda Abur Cubur Yeme Alışkanlığı Nasıl Çözülür? 

Çocuklarda Abur Cubur Yeme Alışkanlığı Nasıl Çözülür? Belki de en sevdiğimiz yönümüz olabilir farklı tatlar denemek. Her gün televizyonda gördüğümüz o göz alıcı reklamların bizim dikkatimizi çektiği gibi bir o kadar, belki de daha fazla olacak şekilde çocuklarımızın dikkatini de çekiyor. Bunu karşı koymanın bir tek yolu var televizyona bakmamak. Fakat günümüzde bu pekte mümkün değil. Dışarıya çıktığımızda bile boy boy asılmış çikolata afişleri çocuğunuz gözünüzü boyamaya yeterlidir.

Çocuklarımızı sağlıksız yiyeceklerden uzak tutmak için öncelikle kendimizi de o mükemmel görünen iştah açan ve kilo aldırıp, sağlığımızı bozan tuzakları bilip ona göre tedbirimizi almalıyız.

Sizlere makalemizde sağlıklı atıştırmalıklar nelerdir? Ve çocuklarda abur cubur yeme alışkanlığı nasıl çözülür bunlardan bahsedeceğiz.

İşlenmiş Gıda Eşittir Obezite

Günümüzde obezitenin baş gösterdiği, şeker hastalıkları ve arkasından gelen bir çok hastalığın sebebi hazır işlenmiş gıdalardır. Bir çocuğun dikkatini çekebilmek için hamburger menünün yanına hediye konulan oyuncak , o çocuğun her defasında hamburger yeme ihtiyacını doğurur. Sağlıksız beslenmeyle gelen obezite özellikle çocuklar için çok tehlikeli bir hastalıktır. Zamanında önlem alınmadığı takdirde ileri ki yaşlarda çok ciddi sıkıntılar yaşanabilir.

Fast Food ,Cips Tüketimini Durdurmak Elinizde

Çocukların alışkanlığı olan abur cubur yeme, yağlı yiyecekler fast food ,cips, kola, şeker, bisküvi, kek yani kısacası hazır, içerisinde katkı maddesi bulunan paketlenmiş yiyecekler tüketmek.

Bunu alışkanlık haline getirmiş bir çocuğun , nasıl olacak da bu yiyecekleri yemeyi bırakacak derseniz aynı meyveli yoğurt yönteminde olduğu gibi alternatif yollar arayın. Dışarıdan alacağınız paketli bir cips yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz patates soyucu ile ince ince dilimlediğiniz az bir zeytin yağıyla da fırına vereceğiniz patates, kabak, havuç’ dan oluşan atıştırmalıklarda hem sizi hem çocuğunuzu memnun ederek ilgi odağınız paketli ürün değil de sağlıklı ürün olduğunu kendinize aşılarsınız. Yani kısacası her şey zihinde bitiyor. İlk önce onu eğitmeli zararın, yararın ne olduğunu bilmeli. Biz hangi yoldan yürürsek çocuklarımızda o yoldan yürür. Onlara sağlıklı olan yolu göstermeliyiz.

Çocuklara Ne Yedirmeliyiz ?

Çocuklar ne ister? Tatlı, baharatlı bir şeyler. Çocuktaki abur cubur yeme ve tatlı isteğini basit bir yöntem olan meyveyle giderebilirsiniz emin olun eğer çocuk meyveye alışırsa dışarıda ki paketli ürünleri görmez. Önemli olan çocuklara meyveyi aşılamak aşırı ya da kaçmadan sağlıklı bir şekilde ondan faydalanabilmelerini sağlamak. İnternette hemen hemen her türde sağlıklı atıştırmalıklar tarifleri verilmektedir. Bizde sizler için derleyip birkaç fikir önerisinde bulunacağız.

 

– Fırınlanmış ince dilim patates cips

– İncecik doğranmış sebzelerden fırında cips

– Kara buğday yahut kepek unundan yapabileceğiniz çörek otlu krakerler

– Meyveli Yoğurt

– Kuru meyvelerden yapacağınız unsuz, şekersiz kurabiyeler

– Bitter çikolata ile hazırladığınız patlamış mısır

– Bitter çikolata ile hazırladığınız süt karışımları

– Ev yapımı fıstık ezmesi ve muz püresi ile lezzetli tatlılar

Meyveli Yoğurt

Mevsimindeki meyvelerle hazırlayacağınız harika bir yoğurt karışımı dışarıda satılan işlenmiş meyveli yoğurtlardan çok daha sağlıklıdır.

Yazın hazırlayabileceğiniz lezzetli bir meyveli yoğurt tarifi:

1 adet muz (küp küp doğranmış)
5 adet çilek(küp küp doğranmış)

7-8 küp küp doğranmış ananas tanesi
yarım kırmızı elma(soyulmuş küp küp doğranmış)
6 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı bal

Kışın hazırlayabileceğiniz lezzetli bir meyveli yoğurt tarifi

1 adet kırmız elma(küp küp doğranmış)
1adet muz(küp küp doğranmış)
1 adet armut(küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı bal
6 yemek kaşığı yoğurt
az biraz tarçın

Kendi ve çocuğunuz damak zevkine göre istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. Bunun dışında hem yazın hem kışın harika meyveli yoğurt tarifleri yapmak istiyorsanız kurutulmuş meyvelerden de yararlanabilirsiniz

Cips Tarifi

– 1 tane incecik yuvarlak dilimlenmiş patates

– 1 tane incecik yuvarlak dilimlenmiş kabak

– 1 tane incecik yuvarlak dilimlenmiş patlıcan

– Tuz, Karabiber, Nane

– Zeytinyağı

– Damak zevkinize göre: Kimyon, Kekik, Pul biber

Dilimlediğiniz bütün sebzeleri soğuk suda güzelce yıkadıktan sonra yine aynı şekilde soğuk su içerisinde az bir miktarda sirke ve tuz da ilave ederek içine atın. 15- 20 dakika beklettikten sonra iyice suyunu süzün ve temiz havluyla kurulayın. Hazırlanmış olan sebzelerin üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyerek güzelce birbirlerine harman ederek karıştırın. Yağlı kağıt sereceğiniz fırın tepsisine sebzeleri yerleştirin ve 180 derecelik fırında iyi bir şekilde kızarana kadar pişirin.

Tuzla Gazetesi

Çocuklarda Abur Cubur Yeme Alışkanlığı Nasıl Çözülür

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin