Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır?

Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır
Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır

Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır?

Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır? Halk arasında balgam olarak bilinen mukus son derece önemli bir sıvıdır. Organların üzerinde koruyucu ve kuruma karşıtı bir tabaka oluşturarak hayati fonksiyonları destekler.

Balgam ve Balgamlı Öksürük Nedir?

Akciğer ve solunum yollarında üretilen mukus balgam olarak adlandırılmaktadır. Bu balgam solunum yolu ile vücuda alınan yabancı maddelerin tutulması ve solunum yollarının daha sağlıklı kalması ile görevlidir.

Balgamın bazı durumlarda fazla salgılanması ya da solunum yollarından atılamaması durumunda balgamlı öksürük gözlenebilmektedir. Yetişkinlerin daha kolay baş ettiği bu durum çocuklarda önemli bir sorun haline gelebilir.

Çocuklarda Balgam ve Balgamlı Öksürük

Balgam yetişkinlerde gözlendiğinde daha kolay baş edilebilir bir durum olsa da çocuklarda son derece sıkıntılı olabilmektedir. Çocuklarda da balgam oluşumu yetişkinlerde ortaya çıkan sebepler ile son derece benzerdir. Balgamın çok fazla üretilmesi ya da atılamaması gibi durumlarda çocuklarda öksürük başlar.

Öksürük durumu hem çocuklarda hem de yetişkinlerde daha çok gece saatlerinde sorunlara yol açmaktadır. Balgamlı öksürük olarak da bilinen bu öksürük pek çok çocuğa huzursuzluk verdiği için zor geceler yaşatabilir. Bu nedenle balgamlı öksürüğün azaltılması adına farklı adımlar uygulanmaktadır. Bu adımlar sayesinde çocuğunda daha rahat bir akşam geçirmesi ve öksürüğün azalması söz konusu olabilir.

Çocuklarda Balgamı Engellemek İçin Neler Yapılır?

Çocuklarda yoğun öksürüğe sebep olan bu balgamın düzenli olarak atılması önemlidir. Bunun içinde belirli bir süre için değil sürekli olarak yeterli miktarda su tüketimi gerekir. Çocuğun günlük ihtiyacın altında kalmayacak şekilde su tüketmesi sağlanmalıdır. Bu şekilde balgam atma işlemi daha rahat gerçekleşir ve balgama bağlı öksürük azalır.

Buna ek olarak yetişkinlerde öksürüğe iyi gelen ve boğazı yumuşatan seçeneklerden biri olan ada çayı gibi bitkisel çayların tüketimi çocuklarda da işe yaramaktadır. Bu çayların çocuklara verilmesi durumunda yeterince soğutulması önemlidir. Çocukların bu tür ürünlerin tadını sevmediği için içmek istememesi sıklıkla görüldüğünden tatlandırma adına çayın içine bal eklenmesi denenebilir.

Evde uygulanan öksürük azaltıcı ve engelleyici yöntemlerin işe yaramaması durumunda bir doktora danışarak tedavi yöntemleri konusunda yardım talep edilmesi son derece önemlidir.

Çocuklarda Balgam Nasıl Atılır?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin