Akciğere iyi Gelen Besinler

Akciğere iyi Gelen Besinler hangileri
Akciğere iyi Gelen Besinler nelerdir

Akciğere iyi Gelen Besinler

Akciğere iyi Gelen Besinler; Solunum sistemimizin en önemli organlarından birisi olan akciğerlerin nefes alırken, aldığı oksijeni diğer organlara dağıtmakla görevli olmasını yanı sıra nefes almamınız sağlayıp, kanın tüm vücuda temiz oksijen dağıtmakla görevlidir. İnsan vücudunda akciğerler kendini temizleyebilen organlardan birisidir. Fakat kendini yenilenebilmesi için akciğerlerinize iyi gelen besinler tüketmeniz gerekir. İşte akciğere iyi gelen 10 besin:

Akciğere iyi Gelen Sarımsak

Her ne kadar kokusu rahatsız edici olsa da sarımsak doğal şifa kaynaklarından birisidir. Güçlü bir anti-oksidan özelliği bulunan sarımsak, aynı zamanda içerdiği alisin kimyasalı ile akciğerlerin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Alisin kimyasalı akciğerlerdeki mukusu temizleyip, grip ve soğuk algınlığı gibi sorunları tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Akciğere iyi Gelen Zencefil

Akciğerin temizlenmesine yardımcı olan önemli besinlerden bir diğeri ise zencefildir. Akciğerde tehlike yaratabilecek toksin ve toksin parçacıklarını temizlemeye yardımcı olan zencefil, aynı zamanda karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu görevi olan  besinlerden birisidir.

Zerdeçal

Zayıflamaya yardımcı besinlerden birisi olan zerdeçal bol miktarda antioksidan ve anti-enflamatuar taşıdığından dolayı akciğer hücrelerindeki oksijen radikallerini temizler. Böylece akciğerlerinizin daha sağlıklı kalmasını sağlar

Akciğere iyi Gelen Okaliptüs

Okaliptüs doğal anti-biyotikler den birisidir. Okaliptüs bitkisi akciğer hastalıklarının oluşmasını engelleyen uçucu yağlar barındırmaktadır. Okaliptüs bitkisi akciğer enfeksiyonlarına karşı savaşır. Kan  akışını artırıp, tıkanıklığı ve şişkinliği azaltmadan etkilidir.

Üzüm Çekirdeği

Güçlü anti-oksidan özelliği bulunan besinlerden birisi de üzüm çekirdeği ya da üzüm çekirdeği ekstresidir. Bu besinler vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak vücutta oluşan serbest radikallerle de savaşır. Üzüm  yerken çoğunuzu çekirdeklerini çıkarma gereğinde hisseder. Fakat bu çekirdeğinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Özellikle siyah üzüm çekirdeğinin faydaların insanları şaşırtıyor.  Bu nedenle üzüm çekirdekleri ile tüketmenizi tavsiye ederiz.

Kekik

Kekik eter uçucu yağlar içermesi sayesinde göğüs tıkanıklığına karşı savaşır. Üst  solunum yolu iltihabı ve öksürüğe karşı etkili olan kekik, anti-bakteriyel özelliğe sahip olması sayesinde akciğerlerde ve vücutta bakteri oluşumunu önlemektedir.

Keçi Boynuzu

Akciğerlerin sağlıklı olması ve kendini temizleyebilmesi için öncelikle toksinlerden arınması gerekiyor. Keçiboynuzu’ nun faydaları ise toksinleri temizlemek hususunda oldukça güçlü özelliği bulunan besinlerden birisidir.  Kısaca toksinleri temizleyip, akciğere detoks etkisi yaratan keçiboynuzu, akciğer kanserine karşı da koruyucu etkisi ile ön plana çıkıyor. Keçiboynuzunu  su ile kaynatıp, suyunu tüketmeniz halinde astım bronşit benzeri akciğer rahatsızlıklarını iyileşme sürecine önemli katkı sağlamış olursunuz.

Siyah Havuç   

Yüksek miktarda K A   ve c vitamini içeren siyah havuz aynı zamanda kalsiyum, çinko, potasyum ve magnezyum gibi vücut için önemli minerallere sahiptir. Vücudun bağışıklık sistemin koruyan siyah havuç, balgam söktürücü özelliği bulunur. Öksürüğe de iyi gelen bu besin güçlü antioksidanlardan birisi olup, akciğer kanseri riskini en aza indiriyor

Öksürük Otu

Öksürük otu bol miktarda C vitamin içerir. Balgam sökücü özelliği bulunan öksürük otu, binlerce yıldır, Kızılderililer tarafından akciğerleri güçlendirmek için kullanılmaktadır. Astım bronşit ve öksürük gibi ciğerden kaynaklı hastalıkları iyi gelindiği söyleniyor.

Akciğere iyi Gelen Tere 

Aslında yukarıda saydığımız besinler içerisinde akciğer için en faydalı ve gerekli olan besin tere olmaktadır. Tam bir akciğer dostu olan tere akciğerde oluşan tahribatı onarır. Özellikle sigaranın olumsuz etkilerinden kurtararak akciğerin temizlenmesi konusunda önemli bir yardımcıdır.

Akciğere iyi Gelen Besinler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin