Çök Kapan Tutun Pozisyonu
Çök-kapan-tutun pozisyonu nedir? Nasıl Yapılır? Neden yapılır? 12 Kasim tatbikat saat kacta? Deprem, uçak kazası, heyelan, bomba patlaması ve bomba tehdidi, yıldırım ve hortum gibi tehlikelerde ÇÖK KAPAN TUTUN pozisyonu uygulanır. Örnek verecek olursak, zemin sarsılmaya başlladığında veya büyük bir patlama duyulduğunda herkesin Çök Kapan Tutun hareketini herkezin yapması gerekmektedir. Vücudun kapladğı alanı küçülten bu davranış, bizi havada uçan, saçılan ve dökülen cisimlerden koruyacaktır. Ve onlara hedef olmayacak bir yerde yapılması gerekmektedir.
Eğer bina içerisinde bulunuyorsak depremi hissettiğimizde ayakta durmamalıyız, kesinlikle; oradan oraya koşmamalı, balkona çıkmamalı, merdivenden inmemeliyiz. Asansörü kullanmamalı, pencere ve balkondan kesinlikle aşağıya atlamamalısınız.
Çöküp sağlam bir demirbaşın altına giriniz veya yanına geçiniz. Özellikle sırtınız pencerelere dönük bir şekilde kapanıp başınızı ve ensenizi düşen cisimlerden koruyunuz. Sarsıntı sona erene kadar da, sallanan nesneyle beraber hareket edebilmek için nesneye Tutununuz. Nesneyi tutan kollarınızın üzerine yüzünüzü koyarak uçuşan cisimlerden gözlerinizi ve yüzünüzüde korumalısınız.
Deprem anında doğru davranış şeklini hatırlayabilmek için ve uygulayabilmek içinde mutlaka ve sürekli olarak tatbikat yapılması gerekmektedir.
Çök Kapan Tutun pozisyonu Tatbikatı 12 Kasım 2022 saat 18:57′ de
Gerçek bir depremde ise insanların paniğe kapılmadan doğru hareket etme şansını, her Çök Kapan Tutun egzersizleriyle iki kat arttığı bilimsel olarakda ispatlanıyor. Bu sebeple, evde, okulda, dışarıda, ister başka bir yerde olursak olalım, deprem anında kendimizi nasıl koruyacağımızı bilmeliyiz. Ailece, okulda sınıfça veya arkadaşlarımızla, deprem olunca ne yapacağımızın provalarını yapmalıyız. Deprem başladığında reflekslerimiz otomatik olarak bizi doğru davranışlara yönlendireceğini umuyoruz. Depremden korunabilmek için alınması gereken önlemler nelerdir?
Yorumlar kapalı.