Covid 19 Hala Hayatımızda ve Etkisini Devam Ettirmekte

Covid 19 Hala Hayatımızda ve Etkisini Devam Ettirmekte
Covid 19 Hala Hayatımızda ve Etkisini Devam Ettirmekte

Covid 19 Hala Hayatımızda ve Etkisini Devam Ettirmekte

Covid 19 Hala Hayatımızda ve Etkisini Devam Ettirmekte. Sevgili okuyucularımız, kış ayları ve soğuklar kendini göstermeye başladığından beri hastanelerde özellikle çocuk acil kısmında gereğinden fazla bir doluluk olmuş durumundadır. Kışın hastalıkların, grip, üşütme ve öksürük gibi birçok hastalığın meydana geldiğini biliyoruz. Ama son zamanlarda ortada kol gezen ve uzun süren bir hastalığın hatta iyileştiğimizi zannettiğimiz ve tekrardan başlayan ne olduğunu tam olarak bilmediğimiz bir hastalık gezdiği aşikardır. Bu yüzden bugün sizlerle bu konu hakkında bir makale yazmak istedim.

Sevgili okuyucularımız, pandemiden sonra geçirmiş olduğumuz bu ikinci senemiz. Bütün dünyayı hem sağlık anlamında hem ekonomi hem eğitim-öğretim anlamında çok fazla etkilemiş olan COVİD-19 belli ki hala etkilemeye devam ediyor. Pandemi döneminde hepimiz evlerine kapandı ve kendimizce tedbirler alıp korunmaya çalıştık. Sokaklara, iş yerlerine hatta uzun bir süre okullar da maske takmamız zorunluydu. Ayrıca sürekli ellerimizi dezenfekte etmek adına ya kolonya kullandık ya da dezenfekte spreyleri kullandık. Hatta bir kaçımız dışarı çıktığında eldiven bile kullandı diyebilirim.

Çifter bir şekilde maske taktık. Ama belli ki bu tedbirleri alırken ilerleyen yaşamımızda bizleri nasıl etkileyeceğini düşünemedik. Çünkü bu tedbirleri alarak evlerimiz de uzun süre kalarak vücudumuzun alışmış olduğu grip gibi basit bir öksürük veya üşütme gibi hastalıkları vücudumuza unutturmuş olduk. Bağışıklık sistemimizi düşürmüş durumdayız. İşte bunun bizlere getirmiş olduğu eksi taraflarını şimdi şimdi anlıyor ve maalesef ki yaşıyoruz. Pandeminin ve COVİD-19′ un bitmiş olduğuna inancımız ile maske kullanmayı bıraktık ve artık neredeyse hiçbirimiz ne kolonya ne de dezenfekte kullanıyor.

Covid 19 ve Ekonomi

Durum böyle olunca ve bağışıklık sistemimizin düşmüş olması ve de vücudumuzun hastalıkları unutması ile ortalıkta gezen hastalığa yakalandığımız zaman vücudumuz çok ağır bir şekilde atlatıyor. Hastanelerdeki doluluk oranları da düşmüyor aksine daha da çok artıyor. Elbette ki Covid-19 döneminde alınmış olan tedbirler en doğru ve yerinde kararlardı ama belli ki COVİD-19 her ne kadar COVİD olarak olmasa bile etkisini değişik şekillerde devam ettiriyor. Hem de daha ağır bir şekilde. Garip bir şekilde bütün dünyayı sarsmış olan bu virüs devamını farklı şekillerde hala gösteriyor. Çevremde en çok duyduğum şey ise şu an ki hastalığın evden bir türlü çıkıp gitmediği. Evde bulunan bireylerin arasında sürekli tekrar ettiğini ve bir iyileşme sürecine girilmediğini, geçmiş zamanlarda yaşanan grip, öksürük gibi hastalığa benzemediğini duyuyorum.

Kendimce de bunu COVİD-19’un hayatımıza getirmiş olduğu bir eksi olarak gözlemlemiş bulunmaktayım. Hatta aktif bir şekilde sosyal medya kullanan biri olarak birçok sayfa da geçirdiğimiz bu hastalıklarla ilgili söylenen şeylerden biri ise Korona Virüs bu hastalıktan daha insaflıydı şeklindedir. Durum böyle olunca sizler gibi ben de bu durumdan çok etkilenen biri olduğum için önceliklerimden biri bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlü olursa hem hastalıklara karşı korunmamız daha etkili olur hem de hastalandığımız zaman iyileşip toparlanmamız daha kolay olur.

Bunun için yediğimiz içtiğimiz besinlerde özellikle bağışıklık sistemimizi güçlendirecek şeyler yiyip içmekte fayda var diyebilirim. Hava kirliliği de yağmur ve kar yağışının az olmasından dolayı daha da artmış durumda bu yüzden de havadaki mikroplardan ve hastalıklardan da korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutacak vitamin değeri özellikle C vitamini yüksek olan besinler tüketmekte fayda var diyebilirim.

Covid 19 Tedbirleri

Bol bol su tüketimi yapılmalı ve özellikle bitki çayları tercih edilmelidir. Gazetemizin sayfasında bitki çayları ile ilgili hangi bitkinin neye iyi geldiğini geçmiş bir makalemde yine sizler için hazırlamıştım. Daha sonra ise temizliğimize dikkat etmeliyiz. Sürekli dezenfekte kullanmasak bile dışardan geldiğimiz de ellerimizi yıkamayı ihmal etmemeliyiz. COVİD-19 zamanında birçoğumuz bunu yapıyordu ve aslında tekrardan yapılması -yapılmıyorsa- gerektiğini düşünüyorum. Çünkü en çok mikropları ellerimiz de taşıyoruz ve ellerimizi günlük hayatımızda çok kullanıyoruz. Bu yüzden el ve beden temizliğimize özen göstermeliyiz.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle COVİD-19’dan sonra yaşamımıza girmiş olan eksi şeyleri ve etrafta kol gezen hastalığı anlatan bir makale hazırlamak istedim. Sizlerin iyi ve sağlıklı olması çok önemli bu yüzden de bahsetmiş olduğum şeylere dikkat etmenizde fayda var. Sağlıkla sağlıcakla kalın..

 Sümeyye Nur Gündüz

 

Covid 19 Hala Hayatımızda ve Etkisini Devam Ettirmekte

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin