Covid 19 Mutasyon 

Covid 19 Mutasyon 
kovid 19 Mutasyon belirtileri

Covid 19 Mutasyon

Covid 19 Mutasyon; Uzun zamandır gündemde olan covid19 ile ilgili çok geniş ve iyiye giden bir araştırma sürecinin içinde ve aynı zamanda geçtiğimiz aylarda aşı hakkında iç açıcı gelişmeler ile beraber toparlanma evresine gireceğimizi umuyorken yeni bir konu gündeme geldi; MUTASYON 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Mutasyonla beraber uçuşları yasaklanan ülkeler

Aşının ilk uygulanmaya başlandığı İngiltere’den mutasyona dair haberler alınmasıyla birlikte Türkiye dahil pek çok ülke İngiltere’ye seyahat yasağı getirdi. İngiltere’nin ardından birkaç ülkenin de aynı mutasyon vakalarıyla karşı karşıya gelmesiyle beraber, Türkiye İngiltere ile beraber Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda durdurma kararı aldı. Yeni tip virüsün, yüzde yetmişe varan daha bulaşıcı olduğu konuşuluyor. Bu nedenle ilerleyen zamanlarda belirtilerin farklılık gösterme ihtimali de konuşulanlar arasında. Bugün (24-12-2020) saat 19:00 da yapılacak olan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı‘nda mutasyona uğrayan covid 19 salgını hakkında alınacak yeni kararlar merakla bekleniyor.

Aşının, mutasyona uğrayan korona virüse karşı ne kadar etkili olup olmayacağı da kafaları karıştırıp farklı bakış açılarına yol açtı.  Basın açıklamasında; Almanya Sağlık Bakanı, mutasyonun aşı üzerinde bir etki yaratmayacağını belirtti.

Tüm bunlarla beraber endişelerin git gide arttığı bu günlerde, vatandaşların çok daha dikkatli olması gerektiği aşikâr. Covid-19 un mutasyona uğrayabilme ihtimali bilim adamlarının da gündemde tuttuğu ve ihtimal verildiği bir durumdu. Sürekli bulaş halindeki bir virüsün etkisini kaybetme ya da daha da güçlenebilme şeklinde mutasyona uğrama olasılığı biliniyordu. Yaşananlardan sonra; önlemlerin daha hızlı alınmış olması ve aşı uygulamalarıyla beraber tüm dünyanın sorunu haline gelen bu hastalığın, tarihte kalmasını umuyoruz.

Tuzla Gazetesi 

 

 

 

 

 

 

 

.

Covid 19 Mutasyon 

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin