Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları
Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları nelerdir

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları; Sağlıklı beslenmenin ekonomik bir yolu var mıdır? Sağlıklı beslenmek deyince herkesin aklına ekstra pahalı ürünler gelmekte. İşlenmiş ve paketli gıdaların sağlıklı sebze meyvelerden daha uygun fiyatlı olması da bu düşünceyi ispatlar gibi. Ancak sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları da vardır.

Tutumlu olmak herkesin isteği ve hayalidir. Hem sağlıklı beslenip hem de daha uyguna yaşamak için köye yerleşmeyi düşünmemiş olan yoktur. Köye yerleşmek zor görünse de sağlıklı ve ekonomik beslenmek o kadar da zor değil.

Sağlıklı beslenmek istiyorsanız çok derin düşünmeyin. Yediğiniz şeylerin maliyeti çok olmadan da tabağınızı besin değeri yüksek besinlerle doldurmanız mümkün. Sabah ilk ne yiyeceğinize ve akşam sağlıklı hangi besinleri tüketmek istediğinize karar verdikten sonra, bunun pahalı olmayan yollarını bulmakta kolaylaşacaktır. Sade yaşamayı hayatınızın her alanında benimsediğinizde, sağlıklı beslenmenin de keyfine varacaksınız. Bunun için birkaç uygulamadan faydalanabilirsiniz. İşte o yöntemler…

Bitki ve Az İşlenmiş Besinler

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolunu arayan biriyseniz, işe kilerinizden başlayın. Mutfağınızda ve evin kilerinde bulunan tüm poşetli gıdaları evden uzaklaştırın. İşlenmiş hazır besinler daha ucuz olabilir ancak ilerde getirdikleri fazla kalorilerle daha fazla masrafa neden olabilirler. Özetle paranızı hazır gıdalara, şekere harcayarak vücudunuza ihtiyacı olan besinleri vermiş olmuyorsunuz.

Mantıklı alışverişler yapın. Az işlenmiş besinler yerken tatmin etmese de, hazır gıdalara göre çok daha doyurucu ve sağlıklıdırlar. Çoğunlukla az işlenmiş ve bitki ağırlıklı beslendiğinizde, kalp hastalıklarına ve diyabete karşı korunma ihtimaliniz de artacak.

İşlenmemiş ve sadece ot ile beslenen hayvanların etleri çok sağlıklı olsa da bir nebze pahalı olabilir. Sağlıklı beslenirken her gün et tüketmek istiyorum ancak durumum buna uygun değil diyorsanız haftalık beslenme programınızda 2 gün et ekleyebilirsiniz.

Et alırken eti bütün almak, parça şeklinde almaktan çok daha ucuza gelir. Tavuk alırken de bütün halinde aldığınızda etinden ve diğer parçalarından farklı şekilde yararlanmak mümkün.

 

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yollarını ararken faydalanabileceğiniz besinler;

  • Patates
  • Domates
  • Ispanak
  • Kereviz
  • Enginar
  • Biber
  • Salatalık
  • Kabak
  • Bezelye
  • Mercimek
  • Nohut
  • Yeşil Fasulye
  • Mantar
  • Bal Kabağı
  • Börülce
  • Hindistan Cevizi
  • Ananas
  • Kara Lahana

 

Sağlıklı beslenmek için illa dünyanın parasını dökmek şart değil. Yukarıda sayılan besinler hem çok sağlıklı hem de oldukça ucuza sahip olabileceğiniz şeylerdir. Bağışıklık sistemi güçlendirici besinleri tercih edin….

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları nelerdir?

Pazardan Alışveriş Yapın

Özellikle köy pazarlarında diğer market ve pazarlara göre çok ucuz şeyler bulabilirsiniz. Köy pazarı bulmanız mümkün değilse de, süpermarketlerin haftalık olan halk günlerinde daha uyguna sebze meyve almak mümkün. Bazı besinleri mevsiminde fazla fazla alıp dondurucuya atarak da tasarruf edebilirsiniz.

Bunları yaparak hem köy pazarında satış yapmak isteyen insanlara hem de aile bütçenize katkıda bulunmuş olacaksınız.

Spor Yapın

Spor yapmak kanserden, şeker hastalığı ve öngörülemeyen birçok hastalıktan korur. Böylelikle gelecekte oluşacak sağlık masraflarınızı en aza indirmiş olacaksınız. Gün içinde egzersiz yaparak depresyon ve sinir sistemi problemlerinin de önüne geçin. Sürekli hareket halinde olmak organların aktif şekilde çalışmasına, dolaşım sistemine fayda sağlar. Aynı zamanda toksinlerden ve fazla ödemlerden de kurtulursunuz. Egzersiz yapmak beyin sağlığı açısından da çok önemlidir. İlla spor yapmak için spor salonlarına paralar vermek zorunda da değilsiniz. Dışarda parklarda bulunan spor aletleriyle ya da evde video izleyerek para vermeden sağlıklı yaşayıp spor yapabilirsiniz.

Kendiniz Yapın

Kulağa başta zor gelse de kendi sağlığa uygun malzemelerinizi evde kendiniz yapabilirsiniz. Diş macunu yapmak için biraz Hindistan cevizi yağı, nane ve soda gereken malzemeler. Bunları karıştırıp kendi diş macununuzu yapın hem kimyasalları dişlerinizden uzak tutun hem de diş macununa para vermemiş olun.

Evde ki birçok temizlik malzemesini ve kişisel bakım ürününü bu şekilde birkaç malzeme ile yapabilmek kolay. Zamanla ne kadar tasarruf ettiğinizi görünce siz bile çok şaşıracaksınız. Sadece araştırın ve uygulayın.

Dışarda Yemek Yemeyin

Dışarda yemek yemek yerine evde yemeği kendinizin yapması çok etkili bir tasarruf yöntemidir. Dışarda yemek hem çok pahalı hem de sağlıksızdır. Daha az masrafla evde kendinize çok güzel menüler hazırlayabilirsiniz. Az pişmiş ürünler zamanla zayıflamanıza da yardımcı olacaktır. Dışarda yediğiniz her şeyi evininizde çok daha güzel ve sağlıklı şekilde yapabilirsiniz.

Sağlıklı beslenmenin ekonomik olması sadece sizin elinizde. Gördüğünüz gibi hem sağlıklı beslenip hem de paradan tasarruf etmek çok da zor değil. Sadece isteyin ve uygulamaya geçin. Sağlığınız her şeyden önemli, paranız birçok şeyden…

Sağlıklı beslenmenin ekonomik yolları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin