Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Son Kabine Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Son Kabine Toplantısı
Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Son Kabine Toplantısı 28-12-2020

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Son Kabine Toplantısı Bugün yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Son Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Toplantıda, korona virüs’ le mücadeledeki son durum, uygulanacak yeni tedbirler ve aşı takvimi ele alınacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, korona virüsle mücadele gündemiyle toplanacak. 2020’nin son kabine toplantısında, salgınla mücadeledeki son durum, tedbirlerin verilere yansıması, aşı takvimi ve tedavi süreci değerlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın kapsamlı bir sunum yapacağı toplantıda, Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları kabine üyeleriyle paylaşılacak.

Toplantı sonrasında gözler açıklanacak yeni tedbirlerde olacak. Yılbaşı akşamı villa ya da otellerde eğlence düzenlenmemesi için alınacak önlemler kamuoyu ile paylaşılacak.

Aşı takvimine son şekli verilecek

Toplantıda, Çin ve Almanya’dan getirilecek aşılar ile uygulanacak takvime son şekli verilecek.

Korona virüs aşına karşı kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yılın son kabine toplantısı, saat 15.00’te başladı.

Toplantının en önemli gündem maddesi korona virüsle mücadele. Salgınla mücadeledeki son durum, yeni tedbirler ve aşı takvimi ele alınıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda kapsamlı bir sunum yapacak. Türkiye geneline ilişkin tablo son veriler eşliğinde değerlendirilecek. Bakan Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nda alınan tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak.

Toplantı sonrasında gözler açıklanacak yeni tedbirlerde olacak. Çin ve Almanya’dan getirilecek aşılarla ilgili uygulama takvimine de toplantıda son şekli verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yılın son kabine toplantısı sona erdi.

Korona virüs tedbirleri ile Çin ve Almanya’dan getirilecek aşılarla ilgili uygulama takviminin ele alındığı toplantı yaklaşık üç saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

”Binlerce yıllık medeniyet davasını yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün ayağımıza esaret prangası vurulmuş demektir. Binlerce yıllık medeniyet davasını yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün ayağımıza esaret prangası vurulmuş demektir. Mandacıların bugünkü temsilcilerinin, dış güçlerin borazanlığından terör örgütlerinin hamiliğine kadar envaiçeşit ihanetin peşinde koşmaları İstiklal Marşımıza daha sıkı sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor. Bayrak ve ezan hassasiyeti yeri geldiğinde canı pahasına koruyan evlatlarımız var.

Bugünkü Kabine toplantısında Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planını da görüştük. İlk haberleşme uydumuzu 2021’de uzaya gönderiyoruz. İlk aşaması 2020-2023’ü kapsayan faaliyetleri hayata geçirip ülkemizin dijital altyapısını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz. Mavi Vatan başta olmak üzere her alanda bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Ulusal Siber Güvenlik stratejimizle ülkemizin dijital altyapılarını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz.

Toprak kiralamada amaç bugünün değil, yarım asır sonrasının ihtiyacını karşılamaktır. Biz de toprak kiralamaya başladık. Dünyanın hiçbir yerinde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldığını göremeyiz. Üretimimizi, çiftçimizi bize kışkırtmak için yola çıkan bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz.

”ÇİFTÇİ DESTEĞİNİ 12 KAT ARTIRDIK”

Çiftçimize verdiğimiz destekleri 12 kat artırarak, bitkisel üretimimizi 124 milyon ton ile Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkardık. Sadece 2020 yılında çiftçimize verdiğimiz destek tutarı 22 milyar liradır. Tarımda, sadece kendi üretimimize bağlı kalırsak böylesine büyük bir gıda ihracatçısı olamayız. Toprak nedir, üretim nasıl yapılır bilmeyenler, ağızlarını her açtığında saman ithalatından bahsederek aslında cehaletlerini sergiliyor.

Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Son Kabine Toplantısı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin