Delta Varyantı Korkutuyor

Delta Varyantı Korkutuyor
Delta Varyantı belirtileri Korkutuyor

Delta Varyantı Korkutuyor

Delta Varyantı Korkutuyor. Koronavirüs salgını ülkemizde ve dünyada yaklaşık iki senedir hayatı alt üst etmeye devam ediyor. Milyonlarca  insanın hayatın kaybettiği ve pek çok kişinin de hala yaşam mücadelesi verdiği bu salgından korunmak için aşı çalışmaları da hızla devam ederken, üstüne bir de virüsün mutasyona uğraması sonucu insanları şoka edici yeni gelişmeler de meydana gelmeye devam ediyor.

Koronavirüsün belli zaman aralıkları ile mutasyona uğraması sonucu meydana gelen çeşitli varyantları hastalığın bulaşma hızını oranını ve seyrini de epey etkiliyor.  Hal böyle olunca insanlar büyük bir endişe altına giriyor. Aşı çalışmalarının  artması ve alınan tedbirlerin artırılması ile birlikte bir süre önce hastalığın yayılma oranın da büyük bir azalmalar meydana gelmişti. Taki, delta varyantı adı verilen yeni bir türünü ortaya çıkmasına kadar….  Gerek yetkililer gerekse de halk bu konuda büyük endişe içinde. Kısacası delta varyantı ülkemizde büyük bir korku yarattı. Peki delta varyantı nedir, tüm dünyayı paniğe sokan bu salgının ne olduğunu bu yazımızda göreceksiniz.

Delta Varyantı Nedir?

Delta Varyantı Nedir? Korona virüsü salgınından sonra bu köze de delta varyantı verilen yeni bir salgın türü tüm dünyayı büyük bir endişeye soktu. Türkiye’de onlarca insana bulaşan delta varyantı için uzmanlardan önemli açıklamalar gelmeye başladı. Bildiğimiz gibi iki yıldır devam ettiğimizi korona virüs mücadelesinde çeşitli ülkelerde ortaya çıkan mutasyonlar virüsün özelliğini de değiştirmeye devam etmektedir. Kış mevsiminde ortaya çıkan İngiltere mutasyonu, bahar ayında oluşan Hindistan varyantı salgınla mücadelede konusundaki tüm dengeleri alt üst etti.

Özellikle Hindistan’da yakın bir zamanda görülen delta varyantı boğaz ağrısı, burun akıntısı ve baş ağrısı gibi çeşitli semptomlar ile kendini belli ediyor. Hele ki  genç kesimde bu belirtiler ilk başlarda soğuk algınlığı olarak ortaya çıksa da bu salgın da insanların hayatını büyük bir risk altına sokuyor.  Aynı zamanda delta varyantına dair belirtileri diğer varyantlara göre farklılık gösterdiği de uzmanların yaptığı önemli açıklamalar arasında yer alıyor.

Zoe  Cavit Semptom Grubunu yapmış olduğu klinik çalışmalara göre delta varyantına ilişkin farklılıkların olduğuna dair tüm bilgiler bir araya toplandı. Gurubun yaptığı çalışmada çıkan sonuçlara göre bu varyantın ilk Hindistan’da görüldüğü ve burun akıntısı boğaz ve baş sağrısı gibi belirtiler gösterdiği ifade ediliyor.  Daha çok gençlerde ağır bir soğuk algınlığı gibi görüldüğü de bu varyantla ilgili yapılan önemli açıklamalar arasında yer almaktadır.

Şu ana Kadar Kaç Ülkede Görüldü

Delta varyantı ile ilgili yapılan araştırmada ilk olarak Hindistan’da görülmüş olup 16 Haziran 2021 itibari ile yaklaşık 11 farklı ülkede 197 vakada tespit edilmiştir. Çıkan sonuca göre İngiltere ’de 36 japonya’da 15 Hindistan’da 8 Rusya’da 1, Nepal’de 3 Portekiz’de 22, İsviçre’de 18, Türkiye’de 1, ABD’de ise 83 vaka görüldüğü tespit edilmiştir.

Peki Belirtileri Nelerdir

Delta varyantını en yaygın belirtileri burun akıntısı boğaz ve baş ağrısıdır. Bunun dışında;

  • Yüksek ateş,
  • Şiddetli öksürük
  • Burunda koku kaybı
  • Solunum yetmezliği
  • Kaslar ve eklemlerde ağrı
  • İştahsızlık
  • Halsizlik
  • Burun tıkanıklığı
  • İshal
  • Kusma

Bu belirtilerden en az bir ya da birkaçının göstermeniz halinde en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna giderek tespit yaptırmanız maske, mesafe kurallara uyarak kendinizi karantinaya almanız gerekmektedir.

Delta Varyantı Korkutuyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin