Deniz Baykal Kimdir

Deniz Baykal Kimdir
Deniz Baykal Kimdir

Deniz Baykal Kimdir

Deniz Baykal Kimdir? Deniz Baykal’ın cenaze töreni ne zaman yapılacak? Türk siyasi liderdir. 1940 yılında Antalya‘da doğdu. Babasının adı Hüseyin Hilmi, annesinin adı Feride’dir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Doktorasını Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı yıl avukat olarak çalışmaya başladı.

Baykal, 1970 yılında CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi ve 1972 yılında partinin Genel Başkan Yardımcısı oldu. 1995 yılında CHP lideri Bülent Ecevit’in istifasından sonra CHP liderliğine seçildi. 1999 yılında yapılan genel seçimlerde CHP, Cumhuriyet Halk Partisi olarak hükümeti kurdu ve Baykal, Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Baykal, 2002 yılında yapılan genel seçimlerden sonra CHP liderliğinden istifa etti. Ancak, 2005 yılında CHP’nin yeniden liderliğine seçildi ve 2010 yılına kadar bu görevini sürdürdü. CHP’nin 2011 yılındaki genel seçimlerdeki zayıf performansından sonra tekrar liderliğinden istifa etti.

Deniz Baykal Siyasi Hayatı

Baykal, Türk politikasının uzun yıllardır süren bir simgesidir ve Türk siyasi tarihine damgasını vuran birçok olayda rol oynamıştır. Onun siyasi kariyeri boyunca CHP’nin değerlerine sadık kalması ve Türkiye’nin geleceğine yönelik uzun vadeli stratejiler geliştirmesi ile tanınır.

Deniz Baykal, Türk siyasi hayatının önemli bir figürüdür ve siyasi kariyeri boyunca Türkiye’nin birçok meseleyle başa çıkmasına yardımcı olmuştur. Onun siyasi görüşleri ve duruşu, Türk halkı tarafından hala saygı ile anılır ve Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştur.

ABD Colombia ve Berkeley Üniversiteleri’nde iki yıl süreyle doktora sonrası çalışmalarına devam etti. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi doçenti olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu. Siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri yayınlandı.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal

15(IV), 16(V), 18, 19, 20, 22. ve 23. Dönemlerde Antalya Milletvekili seçildi. Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı’nı yürüttü.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 37. Hükümet’te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümet’te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Baykal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

DENİZ BAYKAL’IN HASTALIĞI NEYDİ?

Deniz Baykal’ın geçtiğimiz yıllarda beyninde pıhtı atmıştı. Damar tıkanıklığı nedenleri sebebiyle anjiyo da olan Baykal 2017 yılında 51 gün yoğun bakımda kalmıştı. Beynindeki ana damarın tıkalı olması nedeniyle yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Baykal, yoğun bakımdan çıktıktan sonra Almanya’da da tedavi görmüştü.

Deniz Baykal’ın cenaze töreni ne zaman yapılacak?

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ne zaman ve nereye gömülecek?

Tuzla Gazetesi

Deniz Baykal Kimdir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin