Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir

doğal yöntemler ile Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir
Diş Eti İltihabı Evde Nasıl pratik Tedavi Edilir

Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir

Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir? Diş bakımı hem estetik gülüş hem de ağız sağlığı bakımından son derece önemlidir. Ağız ve diş bakımına önem vermeyenler birçok diş hastalıkları ile karşı karşıya kalabilir. Bunlardan bir tanesi de diş eti iltihabı sorunudur. Diş eti iltihabı dişi etlerinde şişliğe, kızarıklığa ve tahrişe bile neden olmaktadır. Böyle durumda hastaların ilk tercih ettiği yöntem antibiyotik kullanmak oluyor. Oysaki antibiyotik dışında diş eti iltihabı için çok daha farklı ve etkili yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Ağız Bakımı

İyi bir ağız bakımı ve diş temizliği ile ve bazı baharatlardan yapılmış diş macunları kullanmak ya da gargara yapmak diş eti iltihabı tedavisinde oldukça etkilidir. Açıkçası iyi bir diş eti hijyeni ile birkaç gün içerisinde sağlıklı pembe rengine sahip diş etlerine sahip olabilirsiniz. Bunun için günden en az iki kere dişler fırçalanmalı ve yine günde iki kez diş eti ipi ile dişlerinizi temizlemelisiniz. Diş eti tahrişlerinin en önemli sebepleri arasında diş etlerini çok fazla agresif şekilde fırçalanması geliyor. Bunun için dişinizi fırçalarken mümkün olduğunda yumuşak kılı olan diş fırçası kullanmalı ve iki ayda bir diş fırçanızı değiştirmelisiniz.  Ayrıca normal diş temizliğini de asla aksatmalısınız.

Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir Zerdeçallı Karışımı 

Köri ve zerdeçal gibi baharatlar yemeklere ayrı bir lezzet katmasını yanı sıra diş eti iltihabı tedavisinde de oldukça etkili sonuçlar oluşmaktadır. Bu konuda yapılan çalışmalar göre zerdeçalın diş eti iltihabını iyileştirme ve diş sağlığına olumlu etkileri olduğu sonucuna saptanmıştır. Diş eti iltihabı tedavisi için evde uygulayacağınızı zerdeçallı karışımı; için birkaç içerisine bir çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı tuz bir çay kaşığı da hardal yağı ilave edip, bunları güzelce karıştırarak macun kıvamına getirin ve bunu nu iki günde bir diş etlerinize uygulayın. Düzenli olarak uyguladığınızda diş ve diş etlerinizdeki gelişmelere inanamayacaksınız.

Bitkisel Gargara

Evde diş eti iltihabı tedavisi için uygulayabileceğinizi bir başka yöntem ise bitkisel gargara olmaktadır. Özellikle ada çayını diş ve diş etlerine karşı faydalı olduğu söyleniyor. Ağız ve diş sağlığı uzmanlarına göre biberiyeni de hem diş eti hastalıklarına hem de ağız kokusuna karşı etkili olduğu ifade edilmektedir. Sizlerde vereceğimiz malzemeler ile ağız ve diş sağlığı ile ilgili doğal bir tarif yaratarak diş eti iltihabından kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bunun için sizlere önerebileceğimizi en etkili tarif alkolsüz biberiyeli ağız çalkalama suyu olmaktadır. İşte gerekli malzemeler

  • 100 gram biberiye
  • İki bardak sıcak su

Bu malzemeleri bir kap içerisine ilave edip güzelce karıştırın ve bir kap içerisine koyup bir gece bekletin. Daha sonra sabah karşımızı süzün ve normal gargara gibi ağzınız da 15 -20 saniye kadar gargara yapın tükürün. Kesinlikle hiçbir yan etkisini göremeyeceğiniz gibi ağzınızda ve dişlerinizdeki değişime sizde inanamayacaksınız. Bu uygun çözümler arasında birini seçerek diş eti iltihaplanmasını doktora gitmeden evde kendinizi bile önleyebilir ya da yok edebilirsiniz. Özellikle dağız ve diş sağlığı ve bakımına önem verenler bu konudaki başarıları çok fazla sürmeyecektir. Bununla birlikte zerdeçal yerine ada çayı ya da evinizdeki imkanlara göre başka bitkiler kullanarak diş eti hastalıklarını ile rahatlıkla mücadele edebilirsiniz. ilginizi çekebilir; Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş Eti İltihabı Evde Nasıl Tedavi Edilir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin