Eklem Sağlığı İçin Glucosamine Nedir Neye Yarar?

Eklem Sağlığı İçin Glucosamine Nedir Neye Yarar
Eklem Sağlığı İçin Glucosamine Nedir Neye Yarar

Eklem Sağlığı İçin Glucosamine Nedir Neye Yarar?

Eklem Sağlığı İçin, Glucosamine Nedir Neye Yarar? Konu başlıklı yazımızda eklem sağlığı hakkında birkaç bilgi vermek istiyoruz.

Yaşlılığa veya ağır kaldırmaya bağlı olarak meydana gelen, eklem şikâyetleri arasında, en çok bel ve diz ağırları bulunuyor. İnsan iskeletinin doğal yapısı gereği eklerimizde, kıkırdak yapı ve eklemlerimizin bir birine sürtünmesini engelleyen bir tür homojen jel bulunur. Eklerimizin rahat hareket etmesini sağlayan kıkırdak yapı, kişilerin sürekli maruz kaldığı ağır işler veya yaşa bağlı olarak zaman içinde deforme olur ve kıkırdak parçalanarak işlevini kaybetmeye başlar.

Parçalanan kıkırdak yapısı işlevini kaybeder ve hareket eden eklemlerde sürtünme başlar. Eklemlerin sürtünmesi ile eklemlerdeki ağrı ve acı her geçen gün ilerler ve dayanılmaz bir hal alır. İşte eklem hastalarının çektiği ızdırabı dindiren çözümlerden biriside Eklem Sağlığı İçin Glucosamine kullanmaktır. Glucosamine, kıkırdak kaybını ve kıkırdak parçalanmasını önleyen ve kıkırdak yenilenmesini sağlayan bir takviyedir.

Glucosamine, eklem rahatsızlıklarında ağırı ve acıyı azaltır ve hastanın gece rahat uyumasını sağlar. Bu takviyeyi hastalar, krem olarak da kullanabilir, ağız yoluyla kapsül hap olarak da kullanabilir.

Glucosamine Nedir?

Glucosamine, amino grup şekerler ve bazı proteinlerin bileşiminden yapılan bir takviye besindir. Eklemlerdeki, parçalanan kıkırdak yapısının onarılmasını sağlayan Glucosamine ağrı ve hastanın çektiği ızdırabı azaltarak rahat hareket etme özgürlüğü sağlar.

Glucosamine takviyesinin içeriğinde; Kabuklu deniz hayvanları (salyangoz gibi) kabuklarında bulunan chitin, mısır, buğday gibi bazı bitkilerden alınan protein ve yağlar bulunuyor.

Glucosamine takviyesinin faydaları arasında; iltihaplanmayı önleyici, ağrı ve acıyı azalması, sindirim sistemini çalıştırması, yaşlanmayı geciktirmesi, kıkırdak yapısı onarması gibi özellikler bulunuyor.

Glucosamine Neye Yarar?

Glucosamine Neye Yarar? Glucosamine, Parçalanan kıkırdak yapısını onarma özelliğine sahiptir. Glukozamine, kıkırdaklarda bulunan ve eklemlerin zamanla deforme olması ile parçalanarak birbirlerine sürtünmesine engel olan jel dokudur. Eklem ağrıları çeken hastaların kullandığı takviyedir. Glucosamine takviyesinin yararları arasında olanlardan bazıları şunlardır:

  • Eklemlerde iltihaplanmayı önler
  • Parçalanmış kıkırdak teşhisi konulmuş hastaların rahat hareket etmesini sağlar.
  • Eklem sağlığının korur ve kıkırdakları onarır.
  • Eklem ağrıları ve azaltılır ve hastayı rahatlatır.
  • Bağırsak sistemini çalıştırır.
  • Mide, mesane ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
  • Darbeye bağlı kırık veya yaralanmaların hızlı iyileşme sağlar.
  • Kemik erimesini ve kireçlenmeyi geciktirir.
  • Huzursuz bağırsak sendromu hastalarında bağırsak hareketlerini düzenleyerek rahatlatır.

Eklem Sağlığı İçin Glucosamine Nedir Neye Yarar?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin