Elazığ’ da korkutan deprem

Elazığ' da korkutan deprem
elezığ deprem

Elazığ’ da korkutan deprem

Elazığ’ da korkutan deprem; Elazığ’ da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD‘ ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre Elazığ’da saat 09.37’de deprem kaydedildi.

5,3 büyüklüğündeki deprem yerin 15,94 kilometre derinliğinde yaşandı. Deprem, çevre illerden de hissedildi.

İç işleri Bakanı Süleyman Soylu: Can kaybı ve hasar ihbarı yoktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek şunları söyledi:

“Elazığ’da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, İl Jandarma, Emniyet, 112 Acil Çağrı, Elazığ Muhtarlar Koordinasyon Hattı ve AFAD’ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kentte 5.3’lük depremin ardından şu ana kadar olumsuz durumun olmadığını belirtti. Bakan Soylu, Twitter’dan yayımladığı mesajında, “Elazığ merkezde saat 09.37’de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz. Meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla valiliğimiz, il jandarma, emniyet, 112 Acil Çağrı, Elazığ Muhtarlar Koordinasyon Hattı ve AFAD’ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise deprem sonrası olumsuz durumla karşılaşılmadığını belirtip, sosyal medyadan “Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladılar. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi bütün afetlerden korusun” mesajını paylaştı.

ELAZIĞ VALİSİ SON DURUMU ANLATTI

Elazığ Valisi Erkaya Yırık şu ifadeleri kullandı:

Şu ana kadar ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada onlara ulaşan olumsuz bir tespit yok. Olumsuz bir tespit olmamakla birlikte ekiplerimizi taramalarını sürdürüyorlar. Herhangi bir tespit halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bize dünkü depremin ardından uyarı şeklinde bir bilgi yoktu ama burası 24 Ocak’taki depremin ardından hareketli bir bölge. Devletimizin o depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Deprem sırasında arkadaşlarımız AFAD, jandarma, UMKE takiplerini sürdürüyor. Şu ana kadar olumsuz bir kayıt yok. Bir tespit vuku bulursa kamuoyu ile paylaşacağız.

24 OCAK DEPREMİNİN ARDINDAN ÇALIŞMALAR NE BOYUTTA?

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI: OLUMSUZ DURUM YOK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ‘’Merkez mahallelerde, 20 köyde tarama yapıldı olumsuz bir durum yok.’’ dedi

Elazığ’ da korkutan deprem

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin