Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Bakanı murat kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanı Murat Kurum, 1976 yılında Ankara’da doğmuştur. Aslen Konya şehrinin Karapınar ilçesi kökenlidir. İlk ve orta eğitimlerinin ardından liseyi Ankara Mimar Kemal Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra üniversite eğitimi için Selçuk Üniversitesi’ni kazanmış ve bu üniversitede Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından 2017 yılında kentsel dönüşüm alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanı

Murat Kurum, 1999 ve 2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda mühendis, şantiye şefi ve koordinatör olarak çalışmış ve bu alanlarda faaliyetler gerçekleştirmiştir. Ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Toplu Konut İradesi Başkanlığı (TOKİ) Ankara Uygulama Dairesi Başkanlığı’nda uzman olarak görev yapmıştır. Bu görevini başarı ile yürütmesinin ardından 2006 ve 2009 yılları arasında yine Toplu Konut İradesi Başkanlığı’nın İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı’nda Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevi üzerinde çalışmıştır. 2009 yılından 2018 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İradesi Başkanlığı’nda İştiraki Emlak Konut GYO AŞ. Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Çevre ve şehircilik adına başarılı ile yürüttüğü bu faaliyetler sonrası ilgili çevrelerin dikkatini çekmeyi başarmış ve adından sıkça söz ettirmiştir.

Murat Kurum 9 Temmuz 2018 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk hükümetinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu hükümet sisteminin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevi için davet almış ve Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanmıştır. Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini Mehmet Özhaseki’ den devralmıştır. Özellikle kentsel dönüşüm konusu ile ilgilenmiş ve son yıllarda gerçekleşen depremlerden hasar alan illerimize ilk müdahaleleri yapan ekiplerde bulunmuştur. Bakan Murat Kurum Şengül Kurum ile evli ve üç çocuğa sahiptir.

İlginizi çekebilecek yazılar, Kentsel dönüşüme giren ev sahipleri için 200 bin TL kredi..

Tuzla Gazetesi Biyografi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin