içişleri Bakanı Kimdir?

içişleri Bakanı Kimdir
içişleri Bakanı süleyman soylu Kimdir

içişleri Bakanı Kimdir?

içişleri Bakanı Süleyman Soylu Kimdir? Aslen Trabzonlu bir aileye mensup olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1969 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk ve Ortaokul eğitimini Gaziosmanpaşa’da tamamlamış ve ardından lise eğitimini Plevne Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi’nde İşletme eğitimi almış ve bu bölümden mezun olmuştur. 1989 yılında ticaret yapmaya başlamış ve 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda iş hayatına atılmıştır. 1995 yılında ise kendi ticari şirketini kurmuştur.

Siyasete olan ilgisi bu dönemlerde başlamış olup 1987 yılında Doğru Yol Partisi (DYP) Gençlik Kolları’nda faaliyetlerine başlamıştır. 1999 yılından 2002 yılına kadar ise bu partinin il başkanlığı görevine seçilmiştir. 2002 genel seçimlerinde bu partiden milletvekili adayı olmuştur. 2007 ve 2008 yılında DYP’nin Demokrat Parti (DP) adını alması ile Süleyman Soylu genel başkanlığa seçilmiş sonrasında siyasete biraz ara vermiş ve 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) katılarak aktif siyaset yaşamına bu partide devam etmiştir. Ara verdiği süre boyunca Türkiye’nin çeşitli illerini gezerek referanduma evet oyu verme çağrılarında bulunmuş ve “Demokrasi Buluşmaları” isimli bir dizi sunum düzenlemiştir.

Süleyman Soylu Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 2012 yılında Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi ve aynı zamanda AR- GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Sonrasında 2014 yılında yine AKP’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ek olarak 25. 26. ve 27. dönem AKP Trabzon milletvekili olarak seçilmiştir. Süleyman Soylu 64. ve 65. hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmuştur. 1 Eylül 2016’da Efkan Ala’nın istifasının ardından İçişleri Bakanı olarak göreve başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından bir kez daha İçişleri Bakanı olarak seçilen Soylu hala bu görevi yürütme olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Tuzla Gazetesi Biyografi

içişleri Bakanı Kimdir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin