Evcil Hayvanlar Depremi Hissedebiliyorlar

Evcil Hayvanlar Depremi Hissedebiliyorlar
Evcil Hayvanlar Depremi Hissedebiliyorlar

Evcil Hayvanlar Depremi Hissedebiliyorlar

Evcil Hayvanlar Depremi Hissedebiliyorlar! Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle yine küçük sevimli evcil dostlarım hakkında bir makale yazmak istedim. Bugün haberlerde küçük sevimli evcil dostlarımız hakkında çok çarpıcı ve önemli bir haber dinledim ve bu haberi sizlerle de paylaşmak istedim. Küçük sevimli evcil dostlarımız ile ilgi çarpıcı bir haber niteliğinde olan bu makaleme hazırsanız buyurun başlayalım.

Sevgili okuyucularımız, hepimizin bildiği üzere ülkemiz büyük bir felaket geçirmiş ve yaralarını sarmak için de çok fazla mücadele verir durumdadır. 6 Şubat 2023 tarihinde on tane ilimizde meydana gelen iki büyük depremden dolayı ülkemiz çok fazla sarsılmış ve yaşanan artçılar nedeniyle hala korku ve panik içerisindedir. Bu dinlemiş olduğum haber özellikle korku ve panik içerisinde olan artçıların hala devam ettiği çevre illerde yaşayan insanımızın çok fazla dikkatini çekeceğinden eminim. Bugün dinlemiş olduğum haber bizim evlerimizde beslemiş olduğumuz evcil hayvanlarımız ile ilgiliydi. Peki; Evcil Hayvan Beslemenin İnsan Sağlığı üzerine Etkileri nelerdir?

Kediler depremden Önce ne yapar?

Özellikle evlerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvan besleyen kişilerin deprem anında ve deprem öncesinde sevimli evcil dostlarının çok farklı tepkiler verdiklerini ve hissettiklerini röportajlarında söylediler. Sevimli evcil dostlarımız bizim duyamadığımız frekansta olan sesleri daha iyi bir şekilde duydukları ve hissettikleri için deprem gibi doğa olaylarında tepkiler verip aslında çevresinde olan herkesi uyarmaya çalışıyorlar diyebiliriz. Her ne kadar bazı insanlar için evde kedi, köpek ve kuş beslemek tuhaf olumsuz gelse de aslında onlar bizlerden daha üstün varlıklar olduklarını bir kez daha kanıtlamış durumdadırlar.

Zaten sizlerde bilirsiniz ve görmüşsünüzdür ki arama kurtarma ekiplerinde çok fazla köpek katılmış hatta Meksika’dan Proteo adında bir köpek gelmiş ve hastalanmış olduğu için ülkesine cenazesi gitmiş ve kahraman ilan edilmişti. Bu yüzden kedi, köpek, kuş deyip geçmemek gerekmektedir. Eğer dilleri olsaydı belki hepimizi uyarır ve deprem olduğunu bağırırlardı. Ama onlarda kendilerince çırpınıp tepkileri ile yaklaşan felaketi aslında bildirip göstermek istiyorlar.

Köpekler depremi ne kadar önce hisseder

Bu yüzden evde kedi, köpek ve kuş beslenmez, evde hayvan olmaz diyen insanlar aslında çok şey kaybediyorlar. Çünkü evlerinde deprem yaklaştığında uyaracak bir dostları yoktur. Bu yüzden sevimli evcil dostlarımıza çok şey borçluyuz. Bu yüzden evde hayvan beslenmez diyenler hatta ve hatta hayvanlara eziyet eden insanlar belki biraz daha bu durumu düşünür ve ne kadar yanlış düşünüp yanlış yaptıklarının belki farkına varırlar.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle dinlemiş olduğum haber hakkında bir makale yazmak istedim. Özellikle ülkemiz hala depremden dolayı artçıları devam ederken belki evlerinizde sevimli bir dost besleyerek azda olsa depremden korunabilirler. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizlerde evlerinizde sevimli evcil bir dost besliyor musunuz ve eğer depremden dolayı artçılar yaşayan ve hisseden bölgelerde iseniz evcil hayvanınız farklı tepkiler verdiği oldu mu?

Sümeyye Nur Gündüz

Evcil Hayvanlar Depremi Hissedebiliyorlar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin