Evde Mide Bulantısı Tedavisi

Evde Mide Bulantısı Tedavisi
Evde Mide Bulantısı Tedavisi

Evde Mide Bulantısı Tedavisi

Evde Mide Bulantısı Tedavisi nasıl yapılır? Mide bulantısı herkesin başına gelebilecek sıkıntı verici bir süreçtir, mide bulantısı çeşitli hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Mide bulantısı ile beraber baş dönmesi kusma ortaya çıkabilir.

Evde mide bulantısı ile baş etmek mümkündür. Midesi bulanan kişi rahat bir pozisyonda oturabilir ya da sırt üstü uzanabilir. Baş dönmesi varsa hareket etmeden alın bölgesine soğuk ve nemli bez konarak mide bulantısı hafifletilebilir.

Baş dönmesinin birçok nedeni vardır; şeker ve tansiyon hastalıkları baş dönmesine yol açabileceği gibi migren sinüzit gibi rahatsızlıklarda baş dönmesine yol açabilir.

Ayrıca kansızlık çeşitli karaciğer hastalıkları baş dönmesine yol açabilir. Bu rahatsızlıklar mide yanması ,bulantısına da neden olabilir.

Bu nedenle evde mide bulantısı tedavisi hastaneye gidene kadar hastanın rahat etmesi için uygulanabilir. Sonrasında mide bulantısı devam ediyorsa mutlaka hastaneye gitmek gerekir.

Evde Mide Bulantısı Tedavisi

Hastanın alnına soğuk ve ıslak bez koyması mide bulantısını hafifletebilir. Midesi bulanan kişinin bu konuyu düşünmeden başka konulara odaklanması mide bulantısını hafifletecektir. Çünkü endişe stresi arttırır.

Stres mide bulantısını daha da körükler. Hastanın sırt üstü uzanarak derin nefes alması ve başka bir konuya odaklanması yararlı olacaktır. Mide bulantısı geçiren hastaların güzel kokulara iyi tepki verdiği gözlemlenmiştir.

Temiz hava ve bitkisel güzel kokular mide bulantısını hafifletir. Mide bulantısını yatıştırmak için baharatlı yiyecekler, pizza donmuş yiyecekler tüketilmemelidir. Bunların yerine pirinç elma püresi ve muz tüketilebilir.

Zencefil, mide bulantısını gidermek için etkili bir kaynaktır.  Sadece 1 gram zencefilin tüketilmesi (maksimum 2 gram) mide bulantısını yatıştıracaktır.

Hazımsızlık sindirim rahatsızlıkları ve mide yanmasını önlemek için nane çok güzel bir bitkidir. Nane aromalı şekerli yiyecekler yerine, şeker içermeyen naneli sakız tüketebilirsiniz. Çünkü şeker mide bulantısını daha çok arttırmaktadır, midesi bulanan kişilerin yeterli miktarda sıvı tüketmesi önerilir.

Sıvı kaybı mide bulantısını tetikler. Mide bulantısına gidermek için ilaç kullanmak isterseniz Pepto-Bismol bulantıyı giderecektir.  Metpamid ilacı da yine bulantıyı keser. Fakat bütün ilaçlarda olduğu gibi mide ilaçlarının da doktora danışılmadan alınmaması gerekiyor.

Evde Mide Bulantısı Tedavisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin