DOLAR 8,6447
EURO 10,1490
ALTIN 487,08
BIST 1.419
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Sal 26°C
Çar 23°C
Per 19°C
Cum 23°C

Ezogelin Çorbasının Tarifi

Ezogelin Çorbasının Tarifi
27.08.2021
99
A+
A-

Ezogelin Çorbasının Tarifi

Ezogelin Çorbasının Tarifi. Çorba sofraların olmazsa olmazlarındandır. Yemeklerin yanına mutlaka çorba yapılmaktadır. Ezogelin çorbası birçok ana yemeğin yanına yaklaşan güzel bir tariftir. Bu tarif hem besleyici hem de bir o kadar lezzetlidir. Sizlerde ezogelin çorbasını evde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Özellikle hastalık zamanlarında şifalı bir çorbadır. Ezogelin çorbası eskiden beri yapılan klasik bir tariftir ve oldukça bereketli bir çorbadır.

Ezogelin çorbası ile mercimek çorbası çok benzetilmektedir. Ancak mercimek çorbasının içine havuç ve patates gibi sebzeler eklenerek yapılır. Ezogelin çorbası ise bulgur ve pirinç ile yapılmaktadır. İkisi arasındaki fark eklenen malzemelerdir.

Çoğu kişi ezogelin çorbasını lokantalarda içmektedir. Ancak bu tarif ile ezogelin çorbasını artık evlerde de kolayca yapabileceksiniz.

Ezogelin Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı dolusu salça
  • 2 yemek kaşığı dolusu kadar tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı biber, karabiber, nane, tuz

Ezogelin Çorbasının Yapılışı

  • İlk olarak tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağını alarak kızdıralım.
  • Ardından küçük küçük doğradığınız sarımsakları ve soğanları da tencereye ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kırmızı mercimekleri, pirinci ve bulguru iyice yıkayıp süzün. Ardından tencereye ekleyerek 3-4 dakika kavurun.
  • Daha sonra tencereye 1 litre kadar su ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  • Tenceredeki bakliyatlar yumuşayınca altını kapatın.
  • Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın ve 1 yemek kaşığı un ile kavurun. Unun kokusu çıkınca içine 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.
  • Salça kavrulunca 1 su bardağı su ekleyerek kaynatın.
  • En son çorbanızın baharatlarını ilave edin ve son kez karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu çorbaya ilave ederek iyice karıştırın.
  • Çorbada ağzınıza pütür gelmesini istemiyorsanız çorbayı blenderdan geçirin.
  • Çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbasının Faydaları

  • Enerji verir.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • İçerisinde bulunan mercimek ve baklagiller oldukça yararlıdır.
  • Kalp krizi riskini en aza indirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıkların kolay atlatılmasına yardımcı olur.
  • Anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.