DOLAR 12,6816
EURO 14,3379
ALTIN 729,75
BIST 1.801
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Kuvvetli Sağanak
İstanbul
21°C
Kuvvetli Sağanak
Sal 15°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 17°C

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?
24.08.2021
258
A+
A-

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır? Zeytinyağlı Enginar yemeği akşam saatlerinde tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Hafif olması ve sağlıklı besinler içermesi nedeniyle insanlar tarafından severek tüketiliyor.

Malzemelerin her evde bulunan malzemelerden oluşması ve pratik bir şekilde hazırlanması sebebiyle oldukça sık bir şekilde tercih ediliyor. Çoğu kişinin bu yemeği beğenmesinin yanı sıra birçok kişi tarafından da ön yargılı bir şekilde yaklaşılıyor. Ancak bu yemeği bir kez tattıkları vakit bu ön yargılarını gidereceklerine ve bu yemeği bir daha yemek için sabırsızlanacakların içtenlikle inanıyoruz.

Enginarın Faydaları nelerdir?

Sizlere bu yazımızda aklınızda bulunan “Zeytinyağlı enginar, Zeytinyağlı enginar tarifi, zeytinyağlı enginar malzemeleri, Zeytinyağlı enginar malzemeleri nelerdir? Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır?” gibi pek çok konuda ve soruda sizlere yardımcı olacağız.

Sizlerin de Zeytinyağlı Enginar ilginizi çektiyse yazının devamını okuyarak bu yemeğin tarifini ve malzemelerini öğrenip ve sonra deneyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeleri

  •  6 tane enginar
  • Yarım olan limonun suyu (enginarları yoğurmak için)
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı kadar şeker
  • 1,5 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 su bardağı kadar su

Yapılışı

Patates ve havuçları tam pişmeyecek şekilde haşlayın. Sonra bezelyeleri haşlayın. Sonrasında ise soğanlar, pembe bir hâl alana kadar yağda kızartın. Üzerine patates, havuç ve bezelyeleri ilave ederek 2-3 dakika karıştırın. Enginarları limon ile güzelce ovarak tencereye dizin.

Tencerenin içerisinde olacak şekilde harcı ilave edip enginarların içini doldurun. Üzerine ise limon, tuz, şeker, zeytinyağı ve son olarak suyu ekleyin. Yemek kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin, ondan sonra kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 25 dakika olacak şekilde pişmiş olan enginarları ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardında servis edebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerekenler

-Ayıklanmış enginarların, kararmamaları için limonlu suda bekletiniz.
-Soğuk olarak servis yapmadan önce üzerine ekstra zeytinyağı ilave ediniz.
-Tuz oranını misafirlerinizin damak tadına göre ayarlamalısınız.
-Limon suyu yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz.

Tuzla Gazetesi Yemek Tarifleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.