Gözaltına alınanlardan 102′ si Boğaziçi öğrencisi değil

Gözaltına alınanlardan 102' si Boğaziçi öğrencisi değil
Gözaltına alınanlardan 102' si Boğaziçi öğrencisi değil

Gözaltına alınanlardan 102’si Boğaziçi öğrencisi değil

Gözaltına alınanlardan 102′ si Boğaziçi öğrencisi değil; Boğaziçi Üniversitesi’nde 1 Şubat’taki izinsiz gösterilerde ve rektörlük binasının ablukaya alınmasıyla ilgili gözaltına alınan 159 şüpheliden 102’sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı belirlendi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, üniversitesinin Güney Kampüsü girişinde dün gerçekleştirilen eylemler sırasında 108 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı. Bu kişilerden sadece 7’sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, 101 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi’ne kayıtlı olmadığı, 15 kişinin de üniversite düzeyinde eğitim görmediği vurgulandı.

Gözaltına alınanlardan 102′ si Boğaziçi öğrencisi değil ;98 şüpheli serbest bırakılmıştı

Rektörlük binasının önündeki eylem nedeniyle gözaltına alınan 51 kişiden birinin de başka üniversitesinin öğrencisi olduğu belirtildi.

Kampüsün içinde ve dışında yapılan izinsiz gösterilerde 159 kişi gözaltına alınmış, 98’i ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. 61 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

istanbul Kadıköy‘de toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağı

Kadıköy Kaymakamlığı, ilçedeki tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığını duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestolarıyla ilgili toplanma çağrısı yapılmıştı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklandı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestolarıyla ilgili olarak bir grup sosyal medya üzerinden akşam saatlerinde toplanma çağrısı yapmıştı.

 

Gözaltına alınanlardan 102′ si Boğaziçi öğrencisi değil

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin