Gram ve çeyrek altın fiyatları 28 Temmuz 2023

Gram ve çeyrek altın fiyatları 28 Temmuz 2023 gebze
Gram ve çeyrek altın fiyatları 28 Temmuz 2023 tuzla

Gram ve çeyrek altın fiyatları 28 Temmuz 2023

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu 28 Temmuz 2023 güncel çeyrek altın kuru fiyatları nedir?

Çeyrek altın fiyatlarında son durum…

Altın fiyatları, ABD’de açıklanan güçlü ekonomik veriler dolar ve tahvil getirilerine destek sağlayarak yükseltirken iki haftanın dip seviyesine yakın seyretti.

Yüksek faiz oranlarıyla dolar ve tahvil getirilerinin yükselmesi, getirisi olmayan altının değer kaybetmesine neden olurken altın beş haftanın en büyük haftalık kaybını vermeye hazırlanıyor. Altının ons fiyatı 1950 doların altında hareket ediyor. İç piyasada gram altın 1688 lira, çeyrek altın 2 bin 780 lira, cumhuriyet altını 11 bin 210 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası da (Fed) çarşamba günü politika faizini 25 baz puan yükseltmiş, başkan Jerome Powell’ın merkez bankası yetkililerinin artık resesyon beklemediğini açıklaması yatırımcılar tarafından olumlu karşılanmıştı. ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan güçlü ikinci çeyrek büyüme verileri uzun vadeli tahvil getirilerinin ve doların yükselmesine neden oldu. ABD ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,4 ile beklentilerin üzerinde büyüdü.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1940 ve 1930 doların destek, 1950 ve 1970 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

Çeyrek altın nedir? Çeyrekaltın kaç gramdır? Çeyrekaltın, Türkiye’de kullanılan bir altın para türüdür. Tam boy altının dörtte biri olduğu için “çeyrek” olarak adlandırılır ve “altın” Türkçe’de altın anlamına gelir. Çeyrekaltın sikkeleri tipik olarak altından yapılır ve daha dayanıklı olmaları için diğer metallerle alaşımlanır ve Türkiye’de bir para birimi olarak kullanılırlar.

Altın genellikle değerini zaman içinde koruyabilen istikrarlı bir varlık olarak görüldüğünden, bazen bir yatırım biçimi olarak da kullanılırlar. Çeyrekaltın madeni paraları çeşitli kupürlerde bulunur ve değerleri genellikle altının mevcut piyasa fiyatına bağlıdır. Ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Tuzla Haberleri

Gram ve çeyrek altın fiyatları 28 Temmuz 2023
Bizi Takip Edin