Hayatınızda Mutlaka Yemeniz Gereken 7 Orman Meyvesi

Hayatınızda Mutlaka Yemeniz Gereken 7 Orman Meyvesi
Hayatınızda Mutlaka Yemeniz Gereken 7 Orman Meyvesi

Hayatınızda Mutlaka Yemeniz Gereken 7 Orman Meyvesi

Hayatınızda Mutlaka Yemeniz Gereken 7 Orman Meyvesi; Orman meyveleri özellikle yaz mevsimlerinin olmazsa olmazı haline gelmiştir. İçerisinde birden fazla türü bulunduran bu meyve gurubunun insan vücuduna sağladığı faydaları da tartışılmazdır.  Ahududusundan çileğine, kırmızı kuş burnundan yaban mersinine, turna yemişinden karadutuna, eriğinden kuşburnu ve daha niceleri… Hepsi doğanın bize bahşettiği içerisinde onlarca vitamini ve mineral barındıran  mucizevi bitkiler arasında yer alır. Dolayısı  ile orman meyvelerini faydaları sınırsızdır. Çünkü bu meyvelerin her biri doğal ortamda kendiliğinden yetişmekte ve içerisinde hiçbir katkı maddesi benzeri sağlığa zararlı maddeler barındırmamaktadır. Bu nedenle yaz aylarında mutlaka bu meyvelerden tüketmenizi tavsiye ederiz.

Sağlıklı ve Lezzetli Kırmızı Orman Meyveleri

Hem sağlıklı hem de çok lezzetli, kırmızı orman meyveleri gurubunda mutlaka yemeniz gereken 7 değerli orman meyvesi şunlardır;

1. Kuşkonmaz;

Kemik sağlığı için birebirdir. K vitamini bakımından zengin olan bu meyve, kemik proteinlerinin harekete geçirir. Aynı zaman bol miktarda K vitamini içermesi sayesinde osteoporozu önlemeye yardımcıdır. Ayrıca A vitamini bakımından da zengin olan kuşkonmaz iç organlarınızın sağlığını korur ve cilt sağlığını olumsuz etkileyen serbest radikallere karşı vücudu korumaktadır.

2. Yaban Mersin’i

Yüksek miktarda C vitamini lif ve antioksidan içermektedir. Bu sayede diyabet kalp ve damar hastalıkları riskini en aza indirir. Yaban mersini üzerinde yapılan bir araştırmada bu meyveyi tüketenleri bilişsel sağlığını da korunduğu sonucuna varılmıştır. Bu durum beynin ileri yaşlarda daha sağlıklı kaldığı anlamına geliyor

3. Ahududu

Yine muhteşem bir orman meyvesi daha. Antioksidan ve lif bakımından zengin olan ahududu sağlık üzerinde çok sayıda faydası olduğu söylenmektedir. Özellikle kalp sağlığı için çok faydalı bir besin olan bu meyve, kan kolesterolünü kan basıncını düzenler ve kalp sağlığı için ola tüm risk faktörlerini ortadan kaldırmaktadır.

4.Kurt Üzümü

Birçok kimse goji berry olarak da bilir. Kurt üzümü Çin’e has bir orman meyvesidir ve geleneksel tıpta da sıkça kullanılır. Göz sağlığı için faydalı besin gurupları içerisinde yer alan kurt üzümüz  bol miktarda antioksidan içermektedir. Çin’de yapılan bir çalışmada kurt üzümü çayı içenlerin kanındaki antioksidan seviyelerini arttığı sonucuna varılmıştır.

5. Kuşburnu

C vitamini bakımından zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuş burnunun çiçekleri tıbbı ilaç olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kadınlarda ve çocuklarda çok sık görülen demir eksikliğine bağlı kansızlık sorunlarını ortadan kaldırmaktadır. Besinlerden alınan demir vitaminin vücutta serbest hale getirerek vücutta kalmasına yardımcı oluyor aynı zamanda bol miktarda A vitamini içermesi sayesinde cilt sağlığını koruyor.

6. Karadut

Karadutta bol miktarda antioksidan içeren kırmızı orman meyveleri arasında yer alıyor.  Aynı zamanda C vitamini bakımından zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini, Vücudu soğuk algınlığı ve gripten koruyor. Karaciğer sağlığını korumak ve karaciğeri güçlendirmek için bol miktarda demir minerali içermektedir.

7. Çilek

Dünya çapında en çok tüketilen meyveler arasında yer alan çilek  en iyi C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesini yanı sıra kalp dostudur ve kal sağlığını korumaktadır. Aynı zamanda kan şekerini kontrol etmeye yardımcı maddeler içermektedir. Çilek üzerinde yapılan bir araştırmadan haftada üç porsiyon çilek yiyen 39. Bin  kişiden % 30’da kalp krizi risk faktörlerini  daha düşük olduğu sonucuna varılmıştır.

 

Hayatınızda Mutlaka Yemeniz Gereken 7 Orman Meyvesi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin