İcra Borcu Olanlara Tavsiyeler

İcra Borcu Olanlara Tavsiyeler
İcra Borcu Olanlara Tavsiyeler

İcra Borcu Olanlara Tavsiyeler

İcra Borcu Olanlara Tavsiyeler Nelerdir? İcra gelmesi kişilerin evine icra memurlarının gelmesi. İcra memurları borçlarını ödeyemeyen kişilerin evlerindeki değerli eşyaların alınmasıdır. Borçtan dolayı birçok insan evlerinden ve birçok eşyalarından olmak zorunda kalıyorlar. Borçlardan dolayı birçok insan hapis cezasına dahi mahkûm ol aktadırlar. İcra borçları yüzünden birçok ailede kavga olmaktadır ve eşler birbiri ile ayrılmak zorunda kalıyorlar. İcra süresi boyunca kişinin hesabında bulunan paralara banka tarafından el koyuluyor.

İcranın bir diğer şeyi ise ödeyemediğimiz borçların memurlar tarafından gelinip eşyaların alınmasıdır. İcralarda insanların aralarında yapmış oldukları sözleşmeler ile ilgili ve hakların kamu gücüyle almasıdır. Evlere gelen icra ile insanlara heyecan ve telaşa kapılıyor. Günümüzde birçok insan evlerine icradan dolayı intihar etmektedirler.  İcraya gelen sorunlara çözüm olarak intihar etmek bir çözüm yolu değildir.

Günümüzde genellikle ev almak için yapılan kredilerde meydana gelmektedir. Bankalardan kredi çekerken kefil olarak diğer göstermek zorunda olduğumuz değerli eşyalar vardır ve borcumuzu ödeyemediğimiz zaman evlere haciz gelmektedir.  Daha sonra bu haczedilen eşyaları geri alabiliyoruz. İcralık olanlara tavsiye olarak asla ama asla ümidinizi kesmeyin her şeyin bir hallolur tarafı vardır. Canımıza kıymak yerinde oturup sakince düşünülünce her şey hallolur. Ya da genellikle evlere gelen haciz yüzünden birçok insan evlerini terk ediyor bu yanlış bir düşünce. Genellikle zengin kesimli ailelerde bayan eşler evlere gelen hacizlerde hemen kendi anne ve babasına söylüyorlar.  Böyle durumlarda arada kalan hep çocuklar oluyor ve çocukların psikolojisi alt üst olmaktadır. Çocuklar bu yaşadıkları travmalar yüzünden ileriki yaşlarında alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklara meyilleri artmaktadır.

İcra Gelince Nasıl Davranmalıyız?

İcra geldiği zaman ani kararlar almak yerine çözüm odaklı düşünülmelidir. Ailecek çalışılıp ortak gelen paraları borç ödemek için kullanılmalıdır. Alınan karalarda sadece teorik olarak değil de uygulama olarak yapılmalıdır. Genellikle borçlarımızı takip etmeli ve gününden önce ödemeye dikkat etmeliyiz. İcra gelince öncelikli olarak sakin kalıp düşünmeliyiz bir anda alacağımız ani karalar tüm hayatımızı etkilerler. Eşlerde olan takı, altın, mücevher gibi değerli eşyaları satıp kullanılmalıdır.  Bu gibi durumlarda olaylara iki taraflı bakılmalıdır.

Bencilik yapılmamalıdır. İcraya gelen memurlar genellikle tüm eşyaları alıyorlar giyim, yiyecek ya da ısınma gibi eşyaları almıyorlar. İcraya gelince eşler genellikle birçok kez kavga ediyorlar ve evleri terk etmek zorunda kalıyorlar. Ve birçok aile boşanmak zorunda kalıyorlar. Çocuklar bu dönemde daha çok sevgiye ihtiyaç duydukları için ve istediği sevgiyi göremedikleri için daha çok içe kapanık oluyorlar. Arkadaş çevresinde dışlanma gibi sorunlar yaşıyorlar. Çocuklar küçük yaşlarda yaşadıkları bu gibi olaylar yüzünden ileriki yaşlarında uyuşturucu ve alkol gibi bağımlılıkları olmaktadır.

İcra Gelen Ailelere Yapılacak Olan Tavsiyeler Nelerdir?

Anne ve baba birlikte çalışmaya başlamalıdırlar. Ailelerini dağıtmadan ve sakin kalarak bu işlemi yapmaları gerekmektir. Bankalara olan borçları kapatmak için iki tarafında aileleri devreye girip yardımcı olmalıdır ya da tanıdık insanlardan borç para alınmalıdır. Gereğinden fazla alışveriş giyim, eşya, kozmetik ürünler alınmamalıdır. Unutmayalım her şeyin fazlası zarardır. Hayatımızın vazgeçilmez ürünleri olan kozmetik ürünlerine bu dönemde biraz ara verilmelidir. Yeme içme veya giyim gibi ürünlerde gereğinden fazla harcama yapılmamalıdır. İcara gelen ailelere verilebilecek en büyük tavsiye ise sakin kalmalılar. Üzücü ve kırıcı olmadan hareket etmeleri gerekiyor. Heyecan ve paniği bir kenara bırakmaları gerekiyor. Sonuç olarak dünyanın sonu değil. Bir söz vardır çıkmadık candan ümit kesilmez diye. O yüzden her zaman umutlu olunmalı ve doğru kararlar verilmeli. ilginizi çekebilir; icra Borcunu Yapılandırmak.

İcra gelen evlerde tutumlu olmalıdır. Gereğinden fazla alışveriş yapmaktan kaçınılmalıdır. Durduk yere gidip de telefon ya da tablo almak yerine borç ödemek konusunda kullanılmalı o para. Bu gibi dönemde daha çok evde vakit geçirilmelidir. Sosyal hayatlara biraz ara verilmelidir. Dışarda boş boş para harcamak yerine evde kalıp çözüm yolları aranmalıdır. Hayata her istediğimiz şey anında olmak zorunda değildir. Borçlarımız bitene kadar biraz dişimizi sıkmak zorundayız. İcraya giden eşyaları aldıktan sonra eski yaşam standartlarına tekrardan dönebiliriz.

İcradan Sonra Eski Düzene Nasıl Dönülür

İcra ile birlikte hayatımızın bazı alanlarında sorunlar olacaktır. Belki eskisi kadar arkadaş çevremiz olmayacaktır. Dost kara günde belli olur diye bir söz vardır. Aslında bu sayede kimin yanımızda olduğuna karar veririz. İcra sahipleri dünyanın sonu olmuş gibi davranmak yerine daha düzgün kararlar vermeleri gerekmektedir. Hayatımızda bunun gibi birçok önemli olaylar olmaktadır. Hayatımızda olan o olaylardan bir tanesi de icradır. Hayatımızı illaki eski düzene sokabiliriz. Sadece gereğinden fazla harcama yapmadan ve sabırlı bir şekilde adım atmakla olur bunların hepsi.
İcra gelmeden 10 gün önce yasal olarak elimize bir mektup ya da e devletten mesaj gelmek zorundadır. Böylece 10 gün içerisinde bir çözüm yolu bulmak daha kolay olur. Yasal olarak sözleşme gününden önce haciz gelirse ödeme yapacak kişi itiraz etme şansı vardır. İtiraz ederek kabul etmediğini beyan etmiş oluyor.
Çözüm yolları Nelerdir?

Öncelikli olarak sakin olunmalı, etraftan akraba, eş, dost gibi yerlerden para toplanmaya başlanmalı. Değerli eşyalar satılmaya başlanmalı, bankalarda bulunan paralar bir önce çekilip borç ödenmek için kullanılmalıdır. Bu gibi durumlar insan psikolojisini olumsuz yönden etkilediği için gerekli yerlerden psikoloji tedavisi alınmalıdır. Borç ödemek için farklı bankalardan yine kredi çekmek gibi hatalara düşmemeleri gerekmektedir. Ayrıca borçları taksitli bir şekilde ödemek de olabilir. Toplu bir şekilde para vermek kişinin hem kendi hayatına hem de ailesi için zor gelebilir bir anda o yüzden taksitle her ay düzenli olarak verilebilir. Borç sahibi   hukuk barolarına gidip karşı taraf için hukuku çözüm yolları bulunabilir. İcra borcu olan kişi ödeyemezse kefil olarak götürdüğü kişiye mal olmaktadır bu borç. Elinde para varsa bu borcu kapatır ve biz o parayı ödeyen kişiye taksitli olarak geri ödeme yaparız.

İcra Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Günümüzde icara konusu birçok filimler konu olmuştur. Genellikle bu filmlerde kişi kendini intiharla sonuçlandırıyor. Ama bu düşünce çok yanlış bir izlenim uyandırıyor insanların üzerinde, sanki en ufak bir sorunla karşılaşınca intihar bir çözüm olarak gösteriliyor. İntihar yerine çözüm yolları aranmalıdır. Düşenin dostu olmaz deyip her şeyi umursamazlık yapmamalıyız. Hayata yaşamaya değer birçok şeylerin olduğunu düşünerek yaşamalıyız.  İş dünyasına adım attığımız anlardan itibaren yatırı yapmaya çalışmalıyız ileriki yaşamı da düşünerek yatırımlar. Genellikle günümüzde dolara yatırım yapılmasını tavsiye ediyorum.

Doların değeri arttığı için yatırımlar bu yönde olmalıdır. Ya da altın, son zamanlarda yapılan yatırımlar ile ileriki zamanlarda gerek olduğunda hemen elinin altında olur. Hayatımızda karşılaştığımız bu gibi sorunlarda öncelikle sakin bir kafa ile düşünüp hareket edilmelidir. Bence hayatımızın en korkunç günlerinden biri olabilir bu icra gelme olaylarını. Hayatımızda kim dost kim düşman rahatça görebiliyoruz.  Ve bu sayede kimlere güvenebileceğimizi görebiliyoruz.

İcra Borcu Olanlara Tavsiyeler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin