İdeal Beslenme İçin Temel Problemler

İdeal Beslenme İçin Temel Problemler
İdeal Beslenme İçin Temel Problemler

İdeal Beslenme İçin Temel Problemler

İdeal Beslenme İçin Temel Problemler. İdeal beslenme konusunda söylenenler kulağa çok hoş geliyor. Ama yemek konusu çocuklar için tam bir meseleye dönüşebilir. Bu durumda yemek zamanları herkes için dayanılmaz işkence saatleri olacaktır. İşte bu yüzden ilk önce bu konunun çocuklar için neden bir mesele olduğunu ve problemlerin neden yaşandığını bir konuşalım.

GÜNDE 3 ÖĞÜN YEMEK BİR EFSANE

Bu konudaki mücadelenin ilk nedenlerinden biri ailelerin bebeklerin günde 3 öğün yemek yemesi gerektiğine inanmaları. Bu inanış nereden geliyor? Eğer yemek yeme konusunda nasıl bir evrim geçirdiğimizi düşünürsek önceleri otlayan, yemek bulmak için gezinen insanlar olarak az ama sık bir şekilde bulduğumuz besinleri tükettiğimizi söyleyebiliriz.

Tarihimizin büyük bir kısmında eski insanlar toplayıcılık veya avcılık yapıyorlarmış ve eskiden insanların gün içinde oturup 3 öğün yemek yediklerini düşünmek biraz garip olur. Yakın geçmişimiz diyebileceğimiz tarihlerde çiftçi olduk ve kendi besinlerimizi kendimiz yetiştirmeye başladık. Ama hala 3 öğün yemek yeme modelinin o zamanlardan gelen bir adet olup olmadığını bilemiyoruz.

Beslenme sorunlarının temel nedenleri

24 saat içinde yiyip içtiğiniz şeylerin bir listesini tutarsanız büyük ihtimalle her iki saatte bir, bir şeyler yediğinizi anlarsınız. Bir bardak çay ya da kahve, bir bardak su, abur cubur vs. buna göre günde 3 öğün yemek pek de doğal bir alışkanlık değildir. Sadece acıktığınız zaman yemek yemek ve bu saatleri gün içine orantılı bir şekilde yaymak bundan çok daha iyi. Bu yöntemle, hem bir oturuşta gereğinden fazla yemekten kurtulur hem de vücudunuzun şeker seviyesini her zaman dengede tutmuş olursunuz.

Bebeklerin mideleri bizimkilerden çok daha küçüktür, bu yüzden onlara sık sık ama daha az yemek yedirmek genellikle iyi bir beslenme rutini oluşturabilir.

Sağlıklı beslenme tablosu

Öğünler arasında fazla ara vermek şeker seviyesini bir yükseltip bir azalttığından bebeklerin huysuzlaşmasına ve hiperaktif davranmalarına sebep olur. Ayrıca çocuklarımızın obez olmalarını önlemek adına atacağımız ilk adım açlıklarını kendilerinin düzenlemesine izin vermektir. Bebekler yedikleri şeylerin kendilerine yeterli geldiğini anlayabilmelerini sağlayan doğal bir yetenekle doğarlar. Bu arz talep kanununun emzirme konusunda nasıl işlediğini ve emzikli bebeklerin neden fazla kilolu olmadıklarını açıklayan harika bir tespittir. Bebeklerin obez olmasının bir sebebi anne babaların onların doyduklarını gösteren işaretleri görmezden gelip onları bardaktaki şeyi sonuna kadar bitirmeye veya tabağını sıyırmaya zorlamalarıdır.

Yemek saatleri bütün aile fertlerinin bir arada olup iletişim içinde vakit geçirebildikleri nadir anlardan biri olduğundan oturup yemek yemek, kazanılması yararlı olan bir alışkanlıktır. Ergenlik Çağında Diyet Listesi Nasıl Olmalı?

Yaşa göre sağlıklı beslenme listesi

Birlikte yemek yemek sosyal bağları güçlendirdiğinden günlük hayatın önemli bir parçasıdır. Bebeğiniz için beslenme önemli olsa da bilinçli bir şekilde yemek yedirmek çok önemlidir. Gün içinde üç kocaman öğün yedirmek yerine temel besinleri vermeyi ve yemek aralarında da peynir, sandviç ve meyve dilimleri gibi çeşitli sağlıklı atıştırmalıklar sunmayı düşünün. Kaçınmanız gereken şeyin öğün aralarında bebeğinizin bisküvi ve cips gibi sağlıksız abur cubur tüketmesi olduğunu bilin. Çünkü bir süre sonra unlar bebeğiniz için ana yemeklerden daha çekici hale gelir ve bebeğiniz asıl yemesi gereken besinleri istemez.

İdeal Beslenme İçin Temel Problemler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin