İşveren İşçiyi Evden Çalışmaya Zorlayabilir Mi?

İşveren İşçiyi Evden Çalışmaya Zorlayabilir Mi?
İşveren İşçiyi Evden Çalışmaya Zorlayabilir Mi?

İşveren İşçiyi Evden Çalışmaya Zorlayabilir Mi?

İşveren İşçiyi Evden Çalışmaya Zorlayabilir Mi? Dünyamızda meydana gelen olaylar, beraberinde birçok değişim meydana getiriyor. Bu olaylardan bir tanesi olan Covid-19 salgını, günümüzde birçok konuda değişikliğe gidilmesini sağladı. Covid-19 salgını en büyük değişimleri, çalışma alanında yaptığı gözlemleniyor.

Buna göre çoğu çalışan, salgın döneminde veya salgından sonrada çalışmalarını ev ortamında yapmayı planlıyor. Böylelikle ulaşım gibi konularda daha az zaman kaybederek çalışmalarını en yüksek seviyeye ulaştırmayı hedefliyor. Buna bağlı olaraktan ev ortamında çalışma daha popüler bir hâle geliyor.

Popüler hâle gelmesi ile birlikte artık işveren kişilerde uzaktan çalışmayı zorunlu bir hâle getirmeye çalışıyor. Peki, işveren işçiyi evden çalışmaya zorlayabilir mi? Çoğu kişinin merak ettiği bu soruyu yazımızda sizlere detaylıca cevaplandıracağız. Sizler de buna bağlı olarak çalışma alanlarınınız konusunda bazı kararlar alabilirsiniz.

Uzaktan Çalışma Nedir?

Uzaktan çalışma, son zamanlarda popüler bir hâle gelen çalışma biçimidir. Buna göre çalışanlar, çalışmalarını istediği herhangi bir alanda gerçekleştirebilmesidir. Bu çalışmalar genellikle internet üzerinden yapılmaktadır. İnternet üzerinde elektronik cihazların vasıtası ile rahatlıkla çalışabilmektedir.

Böylelikle işe giderken harcanan zamanı minimuma indirmeyi sağlayacaktır. Bilindiği üzere normal çalışmalarda ulaşım ve daha birçok zaman kaybına sebep olan birçok etken vardır. Uzaktan çalışmayı isteyen kişiler, bu gibi kayıpları en az seviyeye indirgemeyi amaçlamaktadır. Genellikle uzaktan çalışmalar, ev ortamında yapılmakta. Böylelikle daha konforlu bir çalışma ortamı ve beraberinde daha verimli bir çalışma sağlamış oluyor. Bu nedenle insanlar, uzaktan çalışmayı daha cazip buluyor.

Uzaktan Çalışma Zorunlu Tutulabilir Mi?

Bu soru, çoğu çalışan için merak edilen bir sorudur. Buna göre insanlar çalışma biçimlerinde ciddi bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. İlk önce eğer işveren iş görülecek yer ile ilgili herhangi bir değişiklik yapmadıysa, işverenin işçi hakkında uzaktan çalışmaya dair herhangi bir talepte bulunamaz. Yani işverenler, değişiklik yapılmadığı takdirde bu salgın döneminde herhangi bir şekilde uzaktan çalışmaya yönelik herhangi bir karar veremez. İşveren kişiler ancak iş görülen yer hükmünde bir değişiklik yapması lazımdır. Bu nedenle değişiklik yapılmadığı taktirde, herhangi bir istekte bulunamaz.

İşveren İşçiyi Evden Çalışmaya Zorlayabilir Mi?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin