Işıl ışıl bir cilt için yapılması gerekenler

Işıl ışıl bir cilt için yapılması gerekenler
Işıl ışıl bir cilt için yapılması gerekenler

Işıl ışıl bir cilt için yapılması gerekenler

Işıl ışıl bir cilt için yapılması gerekenler nedir? Sevgili okuyucularımız, toplanın cilt bakımı yapıyoruz! Hepimiz cildimizi çok seviyoruz ve cildimize kıymet veriyoruz ama cildimiz için gerekli önemleri alıp cildimize iyi bakıyor muyuz? Mesela düzenli güneş kremi kullanıyor muyuz veya yüzümüzü gündüz ve gece cildimizi güzelce temizliyor ve akne oluşumunu engellemek için çaba veriyor muyuz? Cildimiz için gerekli zamanı ayırıyor muyuz? İşte bugün sizlerle cilt bakımının önemi ve cilt bakımında yapılması gereken sıralamaları anlatan bir makale yazmak istedim. Toplanın cilt bakımı yapıyoruz.

Cildimizi hepimiz seviyoruz ve güzel görünmesi için de belki de saatlerce aynanın karşısında çeşitli işlemler yapıyoruz. Cildimize yapmış olduğumuz bu işlemler öncellikle cilt tipimize uygun ürünler kullanmamız gerektiğini asla unutmuyoruz. Özellikle cilt tipi hassas ve akneye eğilimli cilt tipi olan kişilerin kullandıkları ürünlere, hatta makyaj malzemelerini bile seçerken dikkatli ve kontrollü seçmeleri gerekmektedir.

Cildimiz için doğru ürün her zaman güzel sonuçlar verecektir. Bu yüzden cildimiz için seçeceğimiz ürünleri dikkatli ve kontrollü seçmemizde fayda vardır. Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri nedir? Doğru ürün seçmek her ne kadar önemliyse aldığımız ürünleri hangi sırayla kullanacağımız da çok önemlidir. Bu yüzden cilt bakımının bir sırası vardır ve doğru ürünü doğru adımda kullanmamız gerekmektedir. Hadi gelin hep birlikte bu sıralamaya bakalım.

Cilt Temizliği

İlk adımımız cildimizi temizleyip arındırmaktır. Cilt temizliği önemlidir. Çünkü gün içerisinde makyaj, kir gibi maddeleri cildimizden arındırıp temizleyip arındırmalıyız ki cildimize zararı dokunmasın. Bunun için temizleme jelleri, losyonları veya temizleme köpükleri kullanabilirsiniz. Bu temizleme işlemi cildi daha sağlıklı göstermede etkilidir.

Peeling

İkinci adımımız peeling uygulamasıdır. Peeling adımını cilt tipine göre bir veya iki kez uygulamak yeterli olacaktır. Peeling adımı diğer cilt bakımı gibi her gündüz ve gece uygulanmasına gerek yoktur. Peeling adımı gözeneklere dolmuş kir ve yağlardan kurtulmak için güzel bir yöntemdir.

Tonik

Üçüncü adımımız toniktir. Cildimizi temizledikten sonra tonik ile cildimizin temizlenmesinde daha yardımcı olması için tonik adımını uyguluyoruz. Yine tabii ki cilt tipimize uygun bir tonik ürünü seçiyoruz. Bu tonik işlemi hem cildimizi daha iyi temizlerken hem de gözeneklerimizi sıklaştırıp zamanla siyah noktalardan da arındırmış oluyor.

Cilt Problemine Uygun Bakım

Dördüncü adımımız ise cilt problemine uygun yapılması gereken bakımdır. Eğer akneye yatkın bir cildimiz var ise veya cildimizin herhangi bir bölgesinde bir problem yaşıyor isek bu üçüncü adımda bu problemlere yönelik seçmiş olduğumuz ürünleri uygulamamız gerekmektedir. Lokal bakım ürünlerinizi kullandıktan sonra minimum 3-4 dakika beklemeniz önemlidir.

Serum

Beşinci adımımız serumdur. Bu adım sürekli olarak nemlendirici ile karıştırılan önce serum mu yoksa nemlendirici mi sürülecekti sorusunu akıllara getiren bir adımdır. Ama önce serum adımı gelmelidir. Serum, içerisinde yüksek miktarda konsantrasyon barındırdığı için nemlendiriciden önce uygulanmalıdır. Özellikle nemlendiriciden önce uygulanmasının bir nedeni ise cildin en alt katmanlarına ulaşabilmesi içindir. Kısacası cildimiz için önemli olan serum adımı nemlendirici adımından önce gelmelidir. Tabi burada çok çeşitli serumlar bulunmaktadır bu yüzden cilt tipinize uygun ve cildinizin ihtiyacı olan serumları tercih etmelisiniz.

Göz Çevresi İçin Uygun Krem

Altıncı adımımız özellikle göz çevresi ve cildimiz için uygun olan göz çevresi kremi kullanmaktadır. Göz çevreleri, çok önemlidir. Çünkü kararmamış ve daha sağlıklı bir göz çevresi için bu adım da çok önemlidir.

Nemlendirici

Işıl ışıl bir cilt için artık son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Yedinci adımımız ise nemlendiricidir. Temizleyip arındırmış olduğumuz cildimiz için cilt tipimize uygun seçmiş olduğumuz ev yapımı nemlendiricimizi yüzümüz ve boyun bölgemize yeterince ve güzelce uygulayıp cilt bakım rutinimizi bitirebiliriz.

Sevgili okuyucularımız ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilt hepimizin tercihidir. Bu yüzden de cildimize gerekli önemli ve değeri gösterdiğimiz zaman cildimizde bizlere istediğimiz sonuçları verecektir. Bu yüzden doğru ürün ve doğru sıralama çok önemlidir. Ayrıca yazlarında özellikle tatil bölgelerinde yaşayan herkesin kesinlikle cilt tipine uygun güneş kremi kullanması da gerekmektedir. Çünkü güneşten gelen zararlı ışınlar zamanla cildimize karşı farkında olmadan zarar vermektedir. Bu yüzden temiz cildimize güneş kremi uygulaması yapmamız gerekmektedir. Hatta makyajımızı yapmadan önce temizlemiş olduğumuz cildimize önce güneş kremi daha sonra makyaj ürünlerini kullanmamız gerekmektedir.

Sümeyye Nur Gündüz

 

Işıl ışıl bir cilt için yapılması gerekenler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin