Ev Yapımı Nemlendirici Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Nemlendirici Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Nemlendirici Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Nemlendirici Nasıl Yapılır

Ev Yapımı Nemlendirici Nasıl Yapılır? Cildimiz ister yağlı olsun isterse kuru olsun nemlendirici ihtiyacı duyuyoruz. Her cilt tipi farklı olsa da tüm ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Nemlendirici kremi sadece yüz bölgesi için düşünmeyin. Hem vücudumuzun hem de yüzümüzün nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Gün içerisinde toz, kir ve makyaj ile yıpranan cildimizi iyice kirden arındırıp hiç beklemeden nemlendirici kremimizi uygulamalıyız.

Vücut Tipine Göre Nemlendirici Nasıl Olmalıdır ?

Vücut tipiniz çok kuru ise yağlı ve nemlendirici özelliği yüksek olan su bazlı nemlendiriciler kullanmanız gerekir.  Lakin vücudunuz yağlı ise, hafif ürünler ve yağsız ürünler kullanmalısınız. Hem yüzünüzde ayrı bir tabaka gibi durmayacaktır. Hem de su bazlı ürünler ile cildinizin ihtiyacı olan nemi karşılarsınız. Yağlı ciltler için Cilt Bakım önerileri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Cildiniz yağlı olduğu için akneye meyilli olabilir. Bunun için yağsız ürünler kullanmak bile sivilcelerinizi azaltacaktır. Bununla birlikte cildinizi kurutacak yıkama jelleri tercih etmelisiniz. Böylelikle nemlendirici kreminiz görevini daha iyi yapacaktır.

Benim yüzüm zaten yağlı, nemlendirici sürmeme gerek yok demeyin. Yüzünüzün salgıladığı yağ vücudunuzun atması gereken fazla yağdır. Bu yağ yüzünüzde fazla süre durduğunda cildinize zarar verecektir. Bu yüzden önce cildinizi arındırmalı daha sonra yüzünüze uygun nemlendirici ile yüzünüzü nemlendirmelisiniz.

Vücudunuzda en çok kuruyan bölgeler ise, bacak, kol ve dirsek bölümlerimizdir. Kişiden kişiye değişse de en çok nemlendirme ihtiyacı duyulan bölgelerdir. Bu kısımları eğer cildiniz pul pul dökülüyorsa ve aşırı derece kuru ise yoğun yağlı olan kremleri tercih etmelisiniz.

Vücut tipiniz normal ve öyle aşırı kuruyan bölgeleriniz yoksa, yine de pürüzsüz ve canlı bir cilt için nemlendiricinizi ihmal etmeyin. Size uygun olan nemlendiricinizi özellikle duştan sonra düzenli olarak kullanın.

Cildime bilmediğim ürünü sürmek istemiyorum. Nemlenecek ise benim yaptığım nemlendirici ile nemlensin diyorsanız, evde yapabileceğiniz hem uygun bütçeli hem de doğal nemlendirici tarifleri sizlerle…

Zeytinyağlı Nemlendirici


Malzemeler:

– 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 yemek kaşığı nişasta
– 1 çay bardağı su
– Taze rendelenmiş hindistan cevizi ya da hindistan cevizi yağı
Suyun içerisinde nişasta koyun ve çözündürün. Hafif ateşte karıştırarak pişirin. Hindistan cevizinizi ilave edin. Üstü köpüklenince ateşten alın. Biraz soğuyunca zeytin yağını ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımınızı cam kavanoza da saklayabilirsiniz.
İyi ve doğal bir nemlendiricidir. Yıpranmış ve pul pul olmuş ciltlere uygulanabilir. Buz dolabında saklamalısınız. Zeytin yağını ev yapımı saf zeytinyağı olursa cildinize daha iyi gelecektir.

Ekonomik, kolay ve tamamen doğal nemlendirici


Malzemeler: 

– 3 yemek kaşığı aloe vera jeli (bahçenizde yetiştirdiğiniz aloevera’ nızdan aldığınız öz daha iyi olacaktır.)
– 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
– 1 yemek kaşığı shea yağı
– 10 damla lavanta yağı
– 1 tatlı kaşığı gliserin
– 1 kapsül E vitamini
Önce aleo vera özünü bir kaba aktarın. 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını katın iyice karıştırın. 1 yemek kaşığı shea yağı ve lavanta yağını ekleyin. Bu esnada biraz köpürebilir önemli değil. Gliserini ve E vitaminini ekleyip iyice pürüzsüz bir kıvam elde edin. Cam ve kapaklı bir kaba aktarız. Dolapta 5-6 saat beklettikten sonra kullanıma hazır.

Tuzla Gazetesi

Ev Yapımı Nemlendirici Nasıl Yapılır

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin