1. Haberler
  2. Blog
  3. İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?
İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur? Tuzla, İstanbul Anadolu yakasının en uç noktalarından biridir. Bir dönem İstanbul’un yazlık yerlerinden birisiydi. Tuzla, Osmanlı topraklarına, İstanbul’un fethinden önce 1400 yılındada Yıldırım Beyazıd tarafından katılmıştır.

Tuzla’nın Tarihi ve Önemi

Tuzla Kaplıcaları ile tarihte önemli rol oynamış olup günümüzde alışveriş ve yeme – içme mekânları ile öne çıkıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük tersanesine ev sahipliği yapmaktadır. 13km uzunluğunda sahil kesiminin önemli bir kısmı yürüyüş yapmaya uygundur.

Tuzla’da Yapılacaklar

Balıkçılarıyla ve köftecileriyle ünlü mekânları bulunuyor. Genelde sakin bir yapıya sahip olan Tuzla, yürüyüş yapmak ve salaş kafelerinde vakit geçirmek için tercih edilebilirsiniz. Mercan bölgeside bir zamanlar Medcezir isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı yer olarak biliniyor. Tuzladaki kafeler arasında Adriano kafe dizinin bazı sahnelerinin çekimi için kullanılmıştır.

Lezzet Durakları

Tuzla Balıkçısı balık yemek için en gözde mekânlar arasında yerini almıştır, daha salaş bir mekân isteyenler içinde birçok önerilerimiz olabilir. Midyesiyle ün yapmış Midyeci Ahmet’in bir şubeside Tuzla’da.

Alışveriş ve Eğlence

Alışveriş yapmak ve çocuklarımız için önerimiz Viaport Marina olacaktır. AVM ve yat limanı olan Viaport Marina içerisinde birçok marka mağzası bulunmakta, aynı zamanda yemek yemek için de fazlaca seçeneğin yer aldığı bir yer. Aynı zamanda eğlence merkezine de sahip olan avm’ de hız trenine binebilirsiniz.

Çevre İlçeleri Gezmek

Sadece Tuzla’ya bağlı kalmak istemiyorsanız Tuzla civarında yer alan ilçelerde de vakit geçirebilirsiniz. En yakın seçenek olan Pendik, Tuzla’ya nazaran daha fazla kafe ve alışveriş için mağaza bulabileceğiniz bir ilçedir. Tuzla gibi Pendik’te de bir adet Marina bulunuyor. Deniz kıyısında bulunan kafeleriyle manzara eşliğinde içecek içebileceğiniz bir marina. Alışveriş yapmak için Pendik’in sokaklarında dolaşmanız yeterlidir.

Ulaşım Kolaylığı

Şayet içerisinde birçok butik mağaza bulunduran Pendik, zamanında birçok TV programında yer almış ve mağazaları tanıtılmıştır. Eğer Pendik’ten başka ilçelere geçiş yapmak istiyorsanız Kadıköy – Tavşantepe arası sefer düzenleyen metro hattını kullanarak 40dk. süre içinde trafiğe takılmadan Kadıköy’e geçiş yapabilme imkanı bulunmaktadır.

Tuzla’da Zamanınızı Değerlendirin

Tuzla, tarihi ve doğal güzellikleriyle, lezzet duraklarıyla ve eğlence mekânlarıyla dolu keyifli bir hafta sonu kaçamağı için ideal bir seçenektir. Siz de İstanbul’un bu gizli cennetini keşfetmek için bir plan yapın ve unutulmaz bir deneyim yaşayın.

Tuzla’daki Kafeler

İstanbul Tuzla Neyi Meşhur?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin