istanbul’da kısıtlamasız ilk hafta sonu

istanbul'da kısıtlamasız ilk hafta sonu
istanbul'da kısıtlamasız ilk hafta sonu

istanbul’da kısıtlamasız ilk hafta sonu

istanbul’da kısıtlamasız ilk hafta sonu; Hafta sonu cumartesi günü kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte, İstanbul, Ankara, Antalya ve Trakya’da vatandaşlar kafe, lokanta ve sahil gibi yerlere akın etti. İstanbul’da trafik yoğunluğu saat 15.00’da yüzde 78 olarak ölçüldü. Öte yandan, Twitter‘dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Mutlu cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz” ifadelerini kullandı.

Cumartesi kısıtlaması kalktı! Vatandaşlar sokağa akın etti… İstanbul’da trafik durma noktasında

İSTANBUL BOĞAZI’NA AKIN ETTİLER, TRAFİK KİLİTLENDİ

Korona virüs tedbirleri kapsamında bir süredir hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Kabine toplantında alınan karara gereği Cumartesi günleri için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kısıtlamanın kaldırıldığı ilk Cumartesi, İstanbul’da bazı noktalarda trafik yoğunluğu gözlendi. O noktalardan biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişi oldu. Trafik polisleri köprü girişi Altunizade mevkiinde yoğunluğu azaltmak için çalışma yaptı.  Saatler geçtikçe trafik yoğunluğu arttı. Öğle saatlerinde yağmurunda etkili olmasıyla trafik yoğunlaştı. istanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin trafik yoğunluk haritasına göre saat 15.450 sıralarında kentte yoğunluk yüzde 78’e ulaştı.

İstanbul’da uzun sürenin ardından sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi günü, çok sayıda kişi sahillere akın etti. İnsan ve araç yoğunluğundan, Rumelihisarı da nasibini aldı. Boğaz manzaralı restoranlara ulaşmak isteyenler sahil yolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Restoranlarda masalarda boş yer kalmazken, yemeklerini bitiren vatandaşlar bu kez de valelere teslim ettikleri otomobillerini teslim alabilmek için bekledi. Yaşanan yoğunluk havadan da görüntülendi.

istanbul’da kısıtlamasız ilk hafta sonu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin