istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı

istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı
istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem imamoğlu

istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kimdir?

istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon şehrinin Akçaabat ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Hasan İmamoğlu, annesi ise Havva İmamoğlu’dur. İlkokul ve ortaokul eğitimlerinin ardından Trabzon Lisesi’nde lise eğitimini tamamlamıştır. Ardından 1994 yılında İstanbul Üniversitesi’nde ingilizce işletme okumaya başlamış ve bu bölümden mezun olmuştur. Sonraki yıllarda İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bölümünde yüksek ihtisasını tamamlamıştır. Ayrıca İstanbul’daki yaşamında Beylikdüzü spor kulübünde görev almış ve ilçede spor tesislerinin kurulmasında aktif rol oynamıştır.

İş hayatına hâlihazırda inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketlerinde başlamış ve şirketlerde yönetim kurulu üyeliği pozisyonuna kadar yükselmiştir. Trabzonspor futbol ve basketbol kulüplerinde yöneticilikler yapmış olup basketbol takımının kurucu ve başkan yardımcılığı faaliyetlerinde bulunmuştur. Gençlik yıllarında sosyal demokrat fikirler ile tanışmış ve 1990 yılında Anavatan Partisi’nin gençlik kollarında faaliyetlerde bulunmuştur.

istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem iMAMOĞLU

Ekrem İmamoğlu aktif siyasi yaşamına 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi bünyesine katılarak başlamıştır. 2009 yılı seçimlerinde Beylikdüzü belediye başkan aday adayı olmuş, aynı yıl CHP Beylikdüzü ilçe başkanı olarak seçilmiştir. 2014 yılına kadar bu makamda kalmış olup 2014 yılında ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Beylikdüzü’ ndeki faaliyetleri kapsamında ilçenin sosyal yaşamını geliştirme alanında birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte çalışmıştır.

Ayrıca Kızılay, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi kurum ve kuruluşlarda üyelikleri bulunmaktadır. 31 Mart 2019 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. Seçimlerde AK PARTİ (Adalet ve Kalkınma Partisi) adayı Binali Yıldırım ile yarışmış olup seçimi kazanmasına rağmen yapılan itirazlar neticesinde seçimler yalnızca İstanbul şehrinde yenilenmiştir. Ekrem İmamoğlu tekrar eden seçimleri de 23 Haziran 2019’da kazanmış ve başkanlık unvanını ve mazbatasını almıştır. Görevi Mevlüt Uysal’ın yerine vekâleten başkanlık yapmakta olan Ali Yerlikaya’dan almıştır. Güncel olarak hala İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak devam etmektedir.

Ekrem İmamoğlu Dilek İmamoğlu ile evli ve Semih, Selim ve Beren isimli üç çocuk babası olup, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin