Kabineye giren 3 yeni bakan göreve başlıyor

Kabineye giren 3 yeni bakan göreve başlıyor
Kabineye giren 3 yeni bakan göreve başlıyor

Kabineye giren 3 yeni bakan göreve başlıyor

Kabineye giren 3 yeni bakan göreve başlıyor. Resmi Gazete‘de yayımlanan kararla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş atanmıştı. Yeni Bakanlar Meclis’te yemin törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Değişikliğe Gidildi3 Farklı Bakanlığa Getirilen Yeni İsimler Belli Oldu!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Bu bakanlığın yerine ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına karar verildi. Kurulan bu iki bakanlıktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ise Vedat Bilgin getirildi. Ticaret Bakanlığı’na ise Mehmet Muş atandı. Yeni bakanlar hakkında bilinen ve bilinmeyen detaylar ise aşağıda yer almaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi. Öte yandan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verilerek yerine Mehmet Muş getirildi. Karara ilişkin değerlendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görevi devreden bakanlarımızın her birisi çok kıymetli, çok özveriyle çalışmış isimler. Onlardan aldığımız bayrağı biz taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Kabineye giren 3 yeni bakan göreve başlıyor

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin