Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ na Atanan Vedat Bilgin Kimdir? Yeni kabine değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanan Vedat Bilgin aynı zamanda yazar ve akademisyendir. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevinde de bulunan Vedat Bilgin Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

Vedat Bilgin Bayburt’ta 1954 tarihinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitim hayatını doğduğu yer olan Bayburt’ta tamamlayan bakan Bilgin yüksek öğrenimini ise Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlamıştır. Pek çok akademik başarıya imza atan Bilgin aynı zamanda yurt dışında yabancı üniversitelerde de çeşitli çalışmalar yürütmüştür.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kimdir?

Gazi Üniversitesi bünyesinde bulunan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulunan, Vedat Bilgin aynı zamanda TCDD genel müdürlüğü ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur. Siyasi olarak ise pek çok görev ve üyeliğe sahip olan Bilgin başdanışmanlıkta yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Vedat Bilgin son yapılan kabine değişikliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanmıştır. İleri düzeyde İngilizce bilen bakan Vedat Bilgin gerek akademik gerekse idari ve siyasi pek çok görevde bulunarak kendini kanıtlamıştır. Bundan sonraki görevine ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda devam ettirecek olan Bilgin tüm çalışmalarını akademisyen kimliği ile takip ve kontrol edecektir. Hayat hikâyesi başarılarla dolu Vedat Bilgin atandığı bakanlıkta bundan sonraki çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin