Kaktüs Bitkisi Nasıl Yetiştirilir

Kaktüs Bitkisi en kolay Nasıl Yetiştirilir
Kaktüs Bitkisi en pratik Nasıl Yetiştirilir

Kaktüs Bitkisi Nasıl Yetiştirilir

Kaktüs Bitkisi Nasıl Yetiştirilir? Binlerce çeşidi bulunan kaktüsler çöl bitkileridir. Bu yüzde güneşe çok ihtiyaç duyarlar ve suyu çok fazla sevmezler. Farklı büyüklüklere ve şekillere sahip olan kaktüs bitkisinin en dikkat çeken özelliği ise dikenlerinin olmasıdır. Bakımı kolaydır, ama kaktüsler için evinizde uygun ortamı sağlamanız gerekir. Kaktüs severler için kaktüs bakımı nasıl olur, kaktüs için evde en uygun ortam neresidir gibi sorular hakkında bilgiler vereceğiniz.

Kaktüs için Evde En Uygun Ortam Neresi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kaktüsler çöl bitkisi olduğu için güneşi severler. Bu nedenle kaktüslerinizin hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız, güneşlenme sürelerine olabildiğince uzun tutmanız gerekir.   Bunun için evinizde en uygun yer güney cephesi ve en çok güneş alan odanız olacaktır. Ayrıca imkânınız varsa kaktüsleri pencerenin en yakın yerine koymanız daha çok güneş almasını sağlayacaktır.

Kaktüsleri Kaç Günde ve Ne Kadar Sulamalıyız

Kaktüsler suyu sevmeyen bitkilerdir. Çok fazla sulanması durumunda çabuk çürürler. Bu nedenle sağlıklı bir kaktüs yetiştirmek istiyorsanız çiçeğinize su verirken hem oranına hem de zamanına çok dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gerekir. Kaktüslerin genelde en çok suya ihtiyaç duydukları dönem büyüme dönemi olan Mart ve ağustos ayları olmaktadır. Bu dönemler arasında kaktüslerinizi en az üç günde bir sulamanızı tavsiye ederiz.   Kaktüslerinizi suladıktan sonra bolca güneş alan yere koyun ki, daha çabuk büyüsünler. Kış aylarında çok fazla susamadıkları sadece toprağının taze durması için haftada bir defa su verebilirsiniz. Kış ayında kaktüsü hiç sulamayanlar var. Ama bir kış o boyunca toprak susuz kalacağı için verimini ve kalitesini kaybedebilir. Ortaya kötü bir görüntü oluşturabilir.

Kaktüs için En ideal Toprak Hangisi

Kaktüs bitkisi yetiştirirken toprağını özenle seçmeniz gerekir. Özellikle toprağın suyu rahat geçirmesi ve kireçli olmamalıdır. Kaktüslerin en fazla verim aldığı toprak türü ise çöllerde bulunan kalın kum ve toprak karışımından olanlarıdır.

Kaktüse Gübre Olur Mu

Kaktüs yetiştiriciliğinde en çok sorulan sorulardan birisi da kaktüse gübre olur mu sorusu olmaktadır. Bunun cevabı ise kesinlikle hayır olur. Özellikle hayvan gübresi kaktüs bitkileri için çok zararlıdır. Bunun yerine “çiçek açtıran” ya da çiçek besini olarak satılan vitaminlerden verebilirsiniz. Bu gübre ya da vitaminleri de sadece büyüme dönemleri olan bahar aylarında verebilirsiniz. Kaktüsler kışın dinlenme sürecine geçtikleri için kullanılması pek sağlıklı olmayabilir.

Kaktüslerimi Nasıl Çoğaltabilirim

Kaktüs yetiştirenler için çok önemli konulardan birisi de kaktüsleri nasıl çoğaltabilirim, oluyor. Bu işlem çok basittir. Sağlıklı bir kaktüs yetiştirdiğinizde bir süre sonra kaktüsleriniz yan taraflarından küçük yavrular çıktığını göreceksiniz. Bu yavruları ceviz büyüklüğüne geldiğinde en dip kısmından keserek başka bir saksıya koyarak çoğaltabilirsiniz. Fakat kaktüsü çoğaltma işlemi sırasına en fazla iki yavru kaktüsü alabilirsiniz. 2 ‘den fazla kaktüsü almanız anne kaktüse hasar verecektir.

 

Kaktüs Bitkisi Nasıl Yetiştirilir

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin