Tatile Gidecekler Dikkat!

Tatile Gidecekler Dikkat
Tatile Gidecekler nelere Dikkat etmeli

Tatile Gidecekler Dikkat

Tatile Gidecekler Dikkat! Dolandırıcılık olaylarına her gecen gün bir yenisi ekleniyor.  Özelikle dolandırıcılık olaylarından mağdur olan vatandaşların sayısı günden güne artıyor. Dolandırıcılık bu kez de tatile gidecekleri tehdit ediyor. İnternette dolaşan sahte siteler ve acenteler nedeni ile pek çok tatilcinin mağdur olduğu tespit edilmiştir.

2020 mart ayından bu yana ülkemizde ve dünyada salgın haline gelen ve ciddi bir konu olan korona virüs tüm hayatımızı etkiledi. Virüsten korunmak için dışarı çıkamaz hale   geldik. Alışverişlerimiz faturalarımızı randevularımızı internetten öder olduk. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar tatil rezervasyonları için sahte internet siteleri acıyor. Çok ucuz fiyatlar sunarak rezervasyon tatilci ya da turizmcilerin eken rezervasyon yaptırmalarını sağlıyor.  Böyle bir durumda mağdur olmamak için resmi sitelerde bulunan acentalardan randevu almanız ve özelikle TÜRSAB bünyesine kayıtlı otel ve acenteleri tercih etmeniz gerekir. Uzmanlar bu konuda vatandaşı, TÜRSAB’a kayıtlı otel ve acentelerin sitelerinde barkod bulunduğu uyarısını veriyor.  Böylece turizmciler veya tatil gitmek isteyenler barkodu okutarak sitenin gerçekliğini teyit etme şansı yakalıyor.

Barkodu Tıklayıp Siteye Ulaşabilirsiniz

Turizmcilere gelen Barkod uyarısı ardından pek çok kimsenin aklına barkodu nasıl kullanılır sorusu geliyor.  TÜRSAB’a bağlı otel ya da acentelerin internet siteleri üzerinde bulunduğu barkoda tıklamaları sitenin gerçekliğini ortaya çıkaracaktır, uyarısı veriliyor.  Ayrıca otellerden rezervasyon yaptırmak isteyenler internet siteleri yerine otelleri arayarak işlemlerini telefonla halletmeleri ve eğer internetten yapmış ise yine kontrol amaçlı otelleri arayıp rezervasyon işlemlerini yapılıp yapılmadığını kontrol ettirmeleri gerekiyor.

Çok Düşük Fiyat Vaad Eden sitelerden Uzak Durun

Dolandırıcıların tatilcileri kandırdıkları en basit yöntem çok ucuz fiyatlar vaad etmesidir.  Bir malı alırken piyasa fiyatlarını çok çok altında bir fiyat ile satışa sunuluyor. Bunun şaibeli olduğunu unutmayın. Tatil sektöründe de bu durum böyledir. Böyle bir durumla karşı kaşıya kalırsanız tatil turu ya da paketi satın aldanmadan iyice araştırmayı ihmal etmeyin.

Otele Ulaşım Sağlayarak Teyit Ettirin

Birkaç dönemdir paket turların yanı sıra onlar satışların olduğu sitelerin sayısı da bir hali fazlalaşmıştır. Özellikle konaklama tesisleri, turizm sektöründe yer alan otel ve benzeri yerlerin büyük bir bölümü internet üzerinden satış yapıyor. Bu acıdan tatil talebi olan ve tatil paketi ya da turu satın alacak turizmciler öncelikler bu sitelerin güvenli olup olmadığına dikkat etmeleri gerekir.  Herhangi bir acenta yada otelden rezervasyon yaptırmak ya da tur satın almak istenerek kişiler öncelikle internet sitesini gerçek olup olmadığı ve TÜRSAB bünyesinde yer aldığı gibi ayrıntılara dikkat etmeleri gerekiyor. Elbette uzun yıllar faaliyet gösteren güvenilirliğini kanıtlamış ya da popüler olan otel ve acentelerin internet siteleri konusunda endişeniz olmasın. Dolandırıcılar daha çok, çok fazla bilinmeyen   yeni hizmete açılmış site acente ve siteleri kopyalayıp kullanmaktadır. Bu nedenle internet üzerinden rezervasyon ya da tur paketi satın almadan önce otel ya da acenteyi arayarak gerçekliğini teyit etmenizde fayda vardır.

 

ilginizi çekebilir; Kış Kampı nasıl yapılır

 

Tatile Gidecekler Dikkat!

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin