Karakterli İnsan Olmak

Karakterli İnsan Olmak
Karakterli İnsan Olmak

Karakterli İnsan Olmak

Karakterli İnsan Olmak Nedir? Öncelikle bu yazımızda sizlere karakterli olmanın temel ölçütlerinden bahsetmiş olacağız. Öncelikle yazımıza karakter olgusunun tanımını yapmak ile başlayabiliriz. Karakter bir insandan beklenen değerli ve erdemli davranışların standartlığı ve sürekliliği ile ölçülen bir değerdir. Örnek vermek gerekirse Altın çok değerli bir madendir. İnsan da düşünceleriyle ve evrende yaşayan diğer varlıklara oranla üstün bir varlıktır. Altın belli bir standartta üretilmektedir ve piyasaya sunulmaktadır.

İnsan ise doğrudan anne ve babasından aldığı davranışlarla gündelik yaşama hazırlanmıştır. Burada bilinmesi gereken durum insanın davranışlarının kalitesi aslında nasıl bir karaktere sahip olduğunun da belirleyicisi durumundadır. Başlıklar halinde bilgi vermek gerekirse karakterli olmak için 10 öncülü bu yazımızda sizler için derlemiş bulunmaktayız. Ele alınacak maddeler sırasıyla:

Dürüst Olmak

Dürüst olmak karakterli bir insan olmanız için olmazsa olmazınızdır. Karakterli insanların en çok verdiği sözlere ve konuşmalarına dikkat ettiğimizde her konuda acısıyla tatlısıyla doğru bilgilerle etraflarına ışık saçtığını görürüz. Toplumda bu hem aldığımız değeri hem de güvenilirlik düzeyimizi arttıracaktır. Aksi takdirde yalana başvuran insanlar ise aslında kendini kandıracak dürüstlük gibi bir değerin kaybolmasına neden olacaktır. Şayet bu yazının dışında bir takım yalanlara sahipseniz. Çocuk Gelişiminde Anne ve Babanın Görevleri Nelerdir? Başlıklı makalemiz ilginizi çekebilir?

Karakterinizden birazcık ödün vermiş sayılırsınız. Ama her şeyin bir telafisi olduğu gibi kendi cesaretinizi toplayarak yalanlarınızı açıklamalısınız. Ve bir daha yalan söylerken sizde meydana getireceği olumsuz etki ve durumları değerlendiriniz. Unutulmamalıdır ki yalan bir şekilde ortaya çıkan bir olgu olmaktadır. Ortaya çıktığı zaman haklı dahi olsanız yalancı sıfatını almış olursunuz.

Hoşgörülü ve vicdanlı olmak

Hoşgörü ve vicdan sahibi birisi olmanız toplumun norm ve standardına uyum sağlamanızı kolaylaştırır. Karakterli ilişkisine bakıldığı zaman kişi ne kadar hoşgörülü ve vicdan sahibi olursa, çevresine karşı davranışları kibarlaşır. Bu kibarlaşma kişiliğinizden ödün vermez aksine toplumda karakterli düzgün ve sözüne güvenilir biri olduğunuzu gösterir. Ama bu maddede ise dikkat etmeniz gereken durum SUİSTİMAL durumudur. Sizi ve sizin değerlerinizi kullanan, yüzünüze başka arkanızdan başka konuşan insanlara bu madde geçerli değildir. İnsanları analiz edebilmeli ama en önemlisi davranışlarınızı herkese adil ve hoşgörü içerisinde yapmanız çok önemlidir.

Çevredeki insanlara karşı çıkarın ikinci düzeyde tutulması

Çıkar insanların sizden uzaklaşmasını sağlayan bir olgudur. Her insan ister istemez bir menfaat dahiline dayalı gruplar kurmuştur. Siz menfaatçisiniz demiyorum kesinlikle ama herkese eşit ve adil davranmanız karakter sahibi olmanızı sağlar. Bunu bir şekilde yapabilirsiniz. O da çıkarınızın ikinci seviyede tutulması gerekmektedir. Şüphesiz karşı tarafın yararlı yönleri sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Fakat ona sunduğunuz iyi bir dostlukla yardımlaşmanız harika olacaktır. İlişki menfi bir şekilde kurulması ise ortaya çıktığında adınız insan kullanan kişi olarak olumsuz bir şekilde değerlendirilebilir.

Kimseyi yarı yolda bırakmamak

İnsanlar güvendikleri insanların karakterlerinden emin olurlar. Onları yarı yolda bırakan insanlardan her zaman uzak dururlar. Ama verdiğiniz sözleri tuttuğunuz zaman etrafınızda sizleri beğenen dostlarınızın arttığını göreceksiniz. Söz vermek bir başkasının görev veya sorumluluğu dahilinde olmamak kaydıyla verilmelidir.

Hayatta veya oyunda hileye başvurmamak

Hile sık sık oyunda yapıldığı gibi hayatta da sıklıkla yapılmaktadır. İnsanlara yalan söyleyerek hile yapılabilir, olduğundan farklı görünerek hile yapılabilir. Ama yapılan hile söylenen yalan gibi ortaya çıktığında yapıcısına ağır bedelleriyle geri döner. Hayat içerisinde oyun bozan olmazsanız standart olursanız standarttan kast edilen kişinin doğruluğudur. Bu değeri kaybetmediğiniz sürece karakterli ve onurlu bir insan olmuş olursunuz.

Bilmediği konularda susabilmek

Bu madde çok önemli ve ne yazık ki bilmediği konularda konuşan aklına ne geliyorsa sohbet eden insanlar kendilerini beğendirmek uğruna saçmalamaya devam ederler. Fakat siz bu yazı sayesinde veya önceden bildiğiniz bilgiyle artık bilginizin olmadığı konularda konuşulmaması gerektiğini  okumuş ve anlamış bulunmaktasınız.

Değişken olmamak

Zar gibi olmayın, hayatınızdaki insanlara bir iyi bir kötü davranmayın. Düşmanlarınız olmasın ama diyelim ki oldu. Düşmanınıza düşman gibi davranın iki gün küs üç gün barışık gezdiğinizde karakter probleminiz olduğu ortaya çıkacaktır. Bu madde belki de bu yazımızın konusu olduğu gibi büyük bir makalenin ana başlığında yer alabilecek kadar önemlidir. Kısacası “Ölene kadar dost, Ölene kadar düşman” olursanız insanlar sizi yıpratamaz.

Kararlı Olmak

Eylemlerinizin karar vericisi siz olun sürekli kendinizi ve çevrenizi değerlendirmeden harekete geçmeyin aldığınız kararlarınızdan en zor koşulda dahi olsanız vazgeçmeyin. Hedeflerinizi belirleyin ve bu hedeflerin peşinden kararlı ve özverili bir şekilde koşun.

Tercihler için harcanılan zamanın azaltılması

Belki de insanların en çok zaman harcadığı bir konu tercihleridir. Fakat günümüzde çeşit arttıkça tercih yapmanın oldukça güçlendiği görülmektedir. İnsanların davranışları da piyasada satılan mal veya hizmet gibi değişkendir. İnsanlara nasıl davranılması gerektiği ise başlı başına büyük bir problemdir. Burada sizin yapmanız gereken şey yapacağınız zamanlama ve programlamaya uyum sağlayarak önemsiz şeyler için en değerli hazineniz olan zamanınızı harcamamanızdır.

Düşünceli Davranışlar (Empati, Hoşgörü ve Mantık Dahilinde)

“Bir yaparken gerekirse bin kere düşünün” Sizi hayatınızı derinden etkileyecek önemli şeyleri düşünün yukarıdaki maddede ifade edildiği gibi önemsiz şeyleri düşünmeyin önemli şeyleri fazlasıyla düşünmeniz hem kişiliğinizin belirlenmesi ve davranışlarınızın olumlu bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır.

Karakterli İnsan Olmak

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin