Karın ağrısına iyi gelen yöntemler

Karın ağrısına iyi gelen yöntemler
Karın ağrısına iyi gelen doğal yöntemler

Karın ağrısına iyi gelen yöntemler

Karın ağrısına iyi gelen yöntemler, sürekli hafif karın ağrısı çeken kişiler için merak edilir. Evde kendi imkânlarınızla, bitkilerden de faydalanarak karın ağrınıza şifa bulabilirsiniz. Eğer karın ağrınız hafif ve sürekli devam ediyorsa karnınıza masaj yaparak bu ağrıdan kurtulabilirsiniz. Sağdan sola ya da soldan sağa olmak suretiyle karnınıza yavaş yavaş oyalamak iyi gelecektir.

Kötü Alışkanlıklar Karın Ağrısını Tetikler

Kötü alışkanlık denince akla ilk gelen sigara ve alkoldür. Bu iki düşman vücut ayarlarını alt üst etmekte birebirdir. Pek fazla hastalığa sebep olan sigara ve alkol ikilisi, karın ağrısının da başlıca nedenleri arasındadır. Kötü madde alımı mide zarına büyük ölçüde zarar verir. Bu da sürekli karın ağrısına zemin hazırlamaktadır. O yüzden kötü alışkanlıklardan bir an önce kurtulmalısınız. Bir anda bırakamasanız da kademeli olarak azaltmak vücudunuza yapacağınız en büyük iyilik olacaktır.

Tabi ki karın ağrısının tek sebebi sigara ve alkol değildir. Kızartmalar, acı biberler, çok aşırı yağlı gıdalar, karabiber gibi ürünler de karın ağrısına neden olabilir. Tüm bunlardan gibi mideyi aşırı yemekle doldurmakta karın ağrısı yapar. Mümkün olduğunca mide hafif tutulmalı, sebze ve salata ve meyve gibi hafif yiyecekler bol tüketilmelidir. Çok ağır yiyeceklerin olduğu iki öğün yerine, hafif ama beş öğün yemek yemelisiniz. ilaçsız baş ağrısı nasıl geçer başlıklı makalemizi okumanızı ısrarla tavsiye ediyorum.

Karın Ağrısı ve Bitkilerin Gücü

Karın ağrısına iyi gelen bir takım bitkiler vardır. Bu bitkiler zamanında ve düzenli kullanıldığında karın ağrısını en aza indirir hatta yok eder. İşte, o bitkisel yöntemler…

*Yeşil ya da kuru nane güzelce yıkandıktan sonra, bütün limonu parçalar haline getirdikten sonra, beraber kaynatılıp içilebilir.

*Aynı miktarda portakal kabuğu ve rezene kaynatıldıktan sonra içilebilir.

*Biberiye, lavanta, fesleğen, nane, papatya, mürver çiçeği, yarpuz çiçeği hep beraber kaynatıldıktan sonra suyu içilebilir. (ayrı ayrı da olur)

*1kg bal ile 100gr. Çörek otu karıştırılıp karın ağrıdığı zamanlarda biber kaşık tüketilebilir.

*Kekik yağı veya biberiye yağı küçük bebeklerin karnına ya da ayakaltlarına sürülür. Büyükler de ise bir bardak suya 8-10 damla damlatılıp içilebilir.

*Bir demlik kaynamış suya bir kaşık kuru nane ve yarım dilim limon atılıp 10-15 dakika demlendikten sonra üç öğün içilebilir.

*Tatlı badem içini iyice dövüp öğüttükten sonra sütle karıştırılıp özellikle bebeklere çok faydalıdır.

*Kaynar suya bir kaşık tarçın atıldıktan sonra demlendirilir. Sonra günde üç kere tüketilebilir.

*Bir bardak kaynamış suya ince dilimlenmiş bir dilim acı pelin atılır. Ağrı olduğu zamanlarda yudum yudum içilmesi tavsiye edilir.

*Bir bardak soğuk suya bir kaşık benekli yılanyastığı bitkisi atılıp 8-9 saat bekletilir sonra ağrı olduğu anlarda bardak sıcak su içinde bekletilir ve yudum yudum şeklinde içilebilir.

*Sıcak su içine ince dilim anason atılıp demlendikten sonra günde üç öğün tüketilebilir.

*Sıcak suya raziyane bitkisi atılıp demlemeye bırakılır. Sonra günde üç öğün tüketilebilir.

*Öğütülerek toz haline gelen çörek otu ile bal karışım haline getirildikten sonra ağrı olduğunda birer kaşık şeklinde tüketilir.

*Bir bardak kanar su içine yarım kaşık papatya bitkisi atılıp demlendirilir. Sonrasında günde üç kez demlenip tüketilebilir.

*İri bir soğanın suyu sıkıldıktan sonra kaşık kaşık içilirse karın ağrısına iyi gelebilir.

*Havluyu ütü yardımıyla ısıtıp karın bölgesinde bekletmek de karın ağrısına iyi gelir.

*Tarçın ve bal mide ağrıları ve gastrit ülser gibi hastalıklara iyi gelir.

*Nane, karın ağrılarına çok iyi gelen bir bitkidir.

Ne yapılırsa yapılsın geçmeyen ve şiddetli karın ağrılarınız varsa, hiç zaman kaybetmeden doktora görünmelisiniz. Bazen başka hastalıkların habercisi olduğu için karın ağrıları her zaman ciddiye alınmalıdır.

Çocuk Karın Ağrısı Neden Kaynaklanır?

Çocuklar da karın ağrısı anne babayı telaşlandıran bir durumdur. Pek çok sebep karın ağrısı yapabildiği gibi, bazen tehlikeli hastalıklarında habercisi olabilir. Bu nedenle çocuk sürekli karın ağrısından şikâyet ediyorsa mutlaka ciddiye alınmalıdır. Çocuklar da karın ağrısı yapabilen nedenler;

*Kabız olmak çocuklarda en yaygın karın ağrısı sebebidir.

*Mide ve bağırsak enfeksiyonları çocuklarda karın ağrısı, kusma ve yüksek ateşe neden olur.

*Gaz sancısı karın ağrısıyla sinyal verir.

*Et, tavuk, balık gibi gıdalardan meydana gelebilen gıda zehirlenmeleri karın ağrısına neden olur.

*Ruhsal olarak travmalar psikolojik olarak karın ağrısına neden olur.

Karın ağrısına iyi gelen yöntemler

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin