Keçiboynuzu’ nun Faydaları

Keçiboynuzu' nun Faydaları nelerdir
Keçiboynuzu' nun sağlığımıza Faydaları

Keçiboynuzu’ nun Faydaları

Keçiboynuzu’ nun Faydaları; Halk arasında diğer bir ismiyle harnup olarak bilinen keçiboynuzu Akdeniz ikliminde yetişen baklagiller familyasından bir bitkidir. Keçiboynuzu yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Şifalı olan kısmı ise bu ağacın meyveleridir. Bilinin tarihi 4 bin yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. Kuru haliyle kullanılan bu bitkiden birçok biçimde yararlanılmaktadır. Keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu özü, keçiboynuzu çayı, keçiboynuzu kürü ve keçiboynuzu unu bunlardan birkaçıdır.

Keçiboynuzu unu bitkinin işlem görmeden toz haline getirilmesiyle elde edilir. İçerisinde bulunan protein, fosfor, magnezyum çinko gibi mineraller ile A,B, D, E vitaminleri bakımından oldukça faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar ve mide sağlığını korur.  Böylece hazımsızlık, mide ağrısı gibi sorunların tedavi edilmesine yardımcı olur. Karaciğer ve bağırsaklar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu için sindirim sisteminin işleyişine katkı sağlar.

Keçiboynuzu özünün faydaları

Ayrıca kötü kolesterol olarak bilinen ve kalp ve damar rahatsızlıklarına sebep olan kandaki yağ miktarına etki ederek kalp damar hastalıklarının önüne geçilmesinde önemli rol oynar.  Zengin içeriğiyle mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyonların rahat atlatılmasında iyileştirici etkiye sahipken aynı zamanda oluşabilecek rahatsızlıklardan korur. Kalsiyum yönünden de zengin olan bu bitki kemiklerin gelişimini sağlamanın yanında kemik erimelerinin önüne geçer.  Diyabet ve obezite gibi rahatsızlıkların temel sebeplerinden olan rafine şekerin kullanılmasını aza indirmek amacıyla keçiboynuzu unu tercih edilebilir.  İçerisinde bulunan afrodizyak cinsel isteği artırır. Sinir sitemi üzerinde etkili olan antioksidanı taşıdığı için sinirlerin yatıştırılması için önerilir.

Keçiboynuzu unu büyük süpermarketlerden ve aktarlardan temin edilebilir. Ayrıca son zamanlarda internet portalına aktarılan organik marketlerden rahatça ulaşılabilir. Alternatif tıbba ilginin artması ile fırsatçılar tarafından farklı maddeler ile karıştırılabileceğinden güvenli yerlerden temin etmek önemlidir.

Her şeyin olduğu gibi keçiboynuzu ununun da fazla miktarda kullanılması zararlıdır. Ölçüsüz kullanımı kan değerlerinin bir anda yükselmesine, kilo artışına ve diyabet riskine yol açabilir.

Keçiboynuzu Unu ile Alternatif Tarif

Mor Menekşe Tatlısı

Malzemeler

• 4 su bardağı şeker

• Yarım su bardağı sıvıyağ

• Yarım su bardağı su

• 1 su bardağı keçiboynuzu unu 1 paket kabartma tozu

• 1 paket Vanilya

Şerbeti İçin;

• 1 paket vanilya

• 1 su bardağı su

• 1 su bardağı şeker

Kreması;

• 1 lt süt

• 6 adet hurma

• 9 yemek kaşığı keçiboynuzu unu

• 5 yemek kaşığı su

• 1 paket Krem Şanti

Hazırlanışı;

Hamur için gerekli malzemeler bir kabın içerisinde kek kıvamına getirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Bu esnada şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kreması için süt şeker su ve keçiboynuzu unu bir kaba alınarak koyu bir kıvam alana kadar pişirilir. Krema soğuduktan sonra üzerine 1 paket krem şanti dökülerek mikserin yüksek hızlı formunda çırpılır. Pişen kek sıcak iken ılık şerbet üzerine dökülür, hazırlanan krema  eşit miktarda yayılır. Dolapta 2 saat bekletildikten sonra afiyetle yemeye hazır.

Afiyet Olsun…..

Dikkatinizi çekebilir; Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler

Keçiboynuzu’ nun Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin