1. Haberler
  2. Blog
  3. Kendimize Değer Verelim

Kendimize Değer Verelim

Kendimize Değer Verelim
Kendimize Değer Verelim

Kendimize Değer Verelim

Kendimize Değer Verelim; Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle kendimize önem verip vermediğimize dair bir makale hazırlamak istedim. Aramızda kendini önemsemeyen ve farkında olanlarımız var ise onlar için birazda olsa farkındalık yaratmak adına bugün sizlerin karşısına gelmiş bulunmaktayım. Eğer hazırsanız başlayalım.

Bizler bu dünya üzerinde o kadar eşsiz varlıklarız ki ayrıca başka benzerimiz asla yok ve dünya üzerinde tek bir taneciğiz. Bu yüzden de kendimize gereken önemi hatta gereken saygıyı göstermek zorundayız. Bu yüzden Kış Aylarında Yıpranan Ciltleriniz için Maskeler yaparak cilt bakımımıza, saç bakımımıza, el ve ayak bakımımıza, vücut bakımıza her zaman dikkat etmemiz gerekmektedir. Özellikle bazı evlenen çiftler yaş ilerledikçe bu bakımlarına daha az ilgi göstermeye başlıyorlar nasılsa evlendim diyerek.

Oysa insan bir ağaç gibidir yaşı ne olursa olsun o ağacın budanması ve bakımı gibi insanında kendine bakması gerekmektedir. Kendine bakılan ağaç her zaman meyve vermeye hazırdır. İşte İnsanda kendine bakıp özen gösterdiği zaman meyve verecektir. Öz bakımına bakan bir insanın özellikle özgüveninde bir artış meydana geldiğini düşünmekte ve gözlemlemiş bulunmaktayım. Bu özgüven sayesin iş hayatında, arkadaş ortamında, ev hayatında, evlilik hayatında daha pozitif, daha ılımlı olmuş oluyor insan.

Kişisel Bakımımıza Önem Vermeliyiz

Bu yüzden bazı şeyleri kendimize çok görmeyelim mesela saçımıza yaptığımız bir yeniliği, el ayaklarımıza yaptırdığımızı manikür pedikürü çünkü bunları her yaptırdığınızda kendinize yatırım yaparak aslında çevrenize de yatırım yaptığınızı unutmayın. Bizler hem kendimiz için var hem de çevremiz için var olup verimli olmak istiyorsak öncelikle kendimize önem vermemiz gerekmektedir. Bu bakımı her ne kadar kadınlar daha çok yapıyor olsa da genel açıdan baktığımız zaman aslında erkeklerin de ihtyacı olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden erkek kitlemiz için özellikle sesleniyorum. Kendinize bakmalısınız.

Manikür pedikür sadece kadınlara özgü değil siz erkeklerin de ihtiyacı olan bir bakımdır. Sadece kişisel bakım olarak değil, yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Zararlı yiyecekler yerine daha sağlıklı yiyecekler ile beslenmemiz gerekmektedir. Çünkü bu da bedenimiz için yaptığımız bir bakımdır. Işte göbeklenmeye başlamak, spor yapmamak ayrıca motivemizi düşürecek şeylerden biridir. Eğer biz kendimize gereken önemi ve değeri göstermezsek kimse bize bu önemi ve değeri göstermeyecektir. Değer görmek istiyorsanız önce sizin kendinize önem vermesi gerekmektedir.  bu hayatta bizden başka olmadığının farkına varmamız gerekmektedir. Belki bu yazdıklarım bencillik gibi görülebilir.

Kendinize Özen Göstermelisiniz

Çocuklarımız var, onların ihtiyacı var gibi söylemler de bulunuyor olabilirsiniz. Ama bir gerçek var ki sizin kendinize de ihtiyacı var. Bu yüzden önceliğiniz her zaman siz olun siz var olduğunuz sürece çevrenizde bulunan insanlar var olacak ve sizlerin farkına varacaklardır. Bu yüzden kendimize gereksiz bahaneler üretmek yerine kendimize şimdiden bakmaya başlayabiliriz. Bu ufak dokunuşları kendimize çok görmeyelim veya evlendim ya nasıl olsa alan almış deyip kendimizi salmayalım gücümüzün yettiği kadar kendimize özen gösterelim. Kendinize göstermiş olduğunuz bu özen ve bu bakım ile kendinizi hem daha iyi hissedecek hem de çevrenize karşı daha iyi bakabileceksiniz.

Sevgili okuyucularımız, bugün sizlerle aslında kendimize bakmanın, bakım yapmanın ne kadar önemli olduğuna dair bir makale yazmak istedim. Bedenimizde ufak değişikliklerin en basitinden bir saçımızı kestirdiğimiz zaman bile ne kadar mutlu ve iyi hissettiğimizi, kadın erkek fark etmeden açıklamak ve farkındalık yaratmak istedim. Çünkü bazen bazı farkındalıkları yaşamak için bir yazı, bir makale, bir video görmek bu farkındalığa ışık olabiliyor. Ben de sizler için aramızda bu ışığa ihtiyaç duyanlar varsa ışık olması için bu makaleyi hazırlamak istedim. Işık olabilmek dileğiyle…

Sümeyye Nur Gündüz

Kendimize Değer Verelim
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin