Kiraz Suyu İçmenin Faydaları

Kiraz Suyu İçmenin Faydaları
Kiraz Suyu İçmenin Faydaları nelerdir

Kiraz Suyu İçmenin Faydaları

Kiraz Suyu İçmenin Faydaları nelerdir? Kiraz mevsimine girmişken kirazın faydalarından bahsetmeden olmaz. Özellikle kiraz suyunun faydaları azımsanmayacak kadar çoktur. Bir bardak kiraz suyu içmek size 20 meyvenin vereceği vitamini ve mineralleri verecektir. Eklem ağrılarından tutunda uyku sorunlarında bağırsakları çalıştırmasından karın yağlarını azaltmasına kadar çok sayıda faydaları bulunan kiraz her derde deva oluyor.  O halde sofralarımızın renklendirecek ve bunaltıcı sıcak günlerinde sizi serinletecek kiraz suyunun faydalarını öğrenmeye ne dersiniz. İşte size mükemmel doğal içecek ve mucizevi faydaları ….

Karın Yağlarını Eritir

Kiraz suyu içmek karın yağlarını eritir desek hepinizi bardak kiraz suyu içmeye başlayacaksınız. Ama dikkat edin. Her besinde olduğu gibi bunu da abartmadan içmeye özen gösterin. Günde bir bardak kiraz suyu metabolizmanızı hızlandırıp karın yağlarınızın erimesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda aynı etkiye sahip bir başka meyve ise vişne suyu olmaktadır.

Diyabetli Hastalar İçin Mükemmel Bir Besindir

Kiraz suyu çok düşük glisemik endeksiye sahip meyvelerden birisidir. Bu özelliği sayesinde ise   diyabetli hastaların bile gönül rahatlığı ile tüketebileceği besin kaynağı olmaktadır. Diyabeti olanların için birçok meyveden daha iyi bir alternatif olan besin kaynağıdır.

Alzheimer’a Karşı Korur

Kiraz antioksidan bakımından zengindir. Bu özelliği sayesinde beyin gelişimine katkı sağlayıp hafızayı güçlendirir ve alzheimer gibi akıl ve hafıza hastalıklarının oluşumunu engeller.

İnme Riskini Ortadan Kaldırır

Kiraza rengini veren madde aynı zamanda insan vücudunda kan basıncı ve kolesterolü dengeleyip, diyabet ve kalp hastalıklarını riskini azaltır. Kiraz suyu tüketmek kalbe iyi geldiği için inme riskini de ortadan kaldırmaktadır.

Cilt Sağlığını Korur

Kiraz meyveleri arasında yüksek miktarda antioksidan içeren tek besindir. Bildiğiniz gibi antioksidanlar insan vücudunda bulunan serbest radikallara karşı güçlü bir silahtır ve bu özelliği sayesinde cilt sağlığını koruyup cildin erken yaşlanmasını engeller. Günde bir bardak kiraz suyu içerek cildinizin yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Aynı zamanda diğer cilt hastalıklarını tedavisinde de güçlü bir etkiye sahiptir.

Gut Hastalığını Engeller

Zengin ya da padişah hastalığı olarak da bilinen gut hastalığı riskini azaltmak için mutlaka günde bir bardak kiraz suyu içmenizi tavsiye ederiz. Yapılan bir araştırmada gut hastaları üzerinde yapılan deneylerde kiraz suyu içenlerde gut hastalığının daha az tekrarlandığı sonucuna varılmıştır.

Kas Ağrılarına İyi Gelir

Birçok kişinin ortak sorunlarından birsi olan kas ağrılarının tedavisi için tercih edilebilecek doğal yöntemlerden birisi kiraz suyu tüketmektedir. Aynı zamanda sporcular egzersiz öncesi ve sonrası kiraz suyu tüketerek kas ağrılarını yok edebilirler.

Kireçlenmeyi Yok Eder

Yapılan bir araştırmada günde iki barda kiraz suyu içenlerde eklem ağrılarını rahatladığı ve kireçlenmeyi, önlediği sonucuna varılmıştır. Kireçlenme sorunu yaşıyorsanız 20 gün boyunca düzenli olarak günde iki bardak kiraz suyu içmenizi tavsiye ederim.

Kolon Kanserini Önler

Kiraz suyunun içerisinde birçok kanserin oluşmasını önleyen vitamini ve mineraller bulunmaktadır.   Özellikle kolon kanserini önlemden en etkili yöntem kiraz suyu tüketmektir. Bol miktarda antioksidan içermesi sayesinde vücutta kansere neden olan serbest radikalleri yok edip, kanser hücrelerinin   oluşumunu engellemektedir

Kiraz Suyu Nasıl Hazırlanır

Kiraz suyu hazırlamak için pazardan aldığınız kirazlarını güzelce yıkayın saplarını ayırın ve bir tencereye koyun. Üzerine bir litre su ilave edilir. 25 dakika boyunca kaynatılır. Rengini verince ocaktan alın ve soğutup tel süzgeç ile süzün ve yeniden tencereye alıp damak zevkinize göre toz şeker ilave edip,5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıp  ve soğumaya bırakın.

Kiraz Suyu İçmenin Faydaları

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin