Kireçlenen Çaydanlıklar

Kireçlenen Çaydanlıklar NASIL TEMİZLENİR
Kireçlenen Çaydanlıklar temizleme yöntemleri

Kireçlenen Çaydanlıklar

Kireçlenen Çaydanlıklar. Bildiğimiz gibi musluk suların hemen hepsi kireçlidir. Dolayısı ile çay demlediğimiz çaydanlıkların kireçli sulardan kaynaklı tabanında zamanla kireçlenmeler meydana gelebilir. Bu kireçlenmeler hem çayın kalitesini düşürür hem de çaydanlığınızı da bir süre sonra kullanılmaz hale getir. Herhangi bir kimyasal madde kullanmadan çaydanlık kireci temizlemek için işte size 5 çözüm önerisi……

Karbonat Limon

Bildiğimiz gibi kadınların olmazsa olmazları arasında yer alan karbonatla temizlik bu aşamada kireçlenen çaydanlıkların imdadına da yetişiyor. Limonun parlatma karbonatın kireç sökücü etkisini bir arada kullandığınız zaman çaydanlıklarınız ilk günkü parlaklığına ve kalitesine kavuşacaktır. Bunun için kireçli çaydanlığınızın tabanına bir paket karbonat dökün ve bir limonun suyunu da karbonatın üzerine dökerek çaydanlığın yarısına kadar su doldurun. Kaynaması için ocağın üzerine koyun. Kısık ateşte kireçler çözününceye kadar kaynatın.

Limon Tuzu

Limon tuzu çaydanlık temizleme yöntemlerinden en etkili ve en hızlı olanıdır. Yine kireçli çaydanlığınızın tabanını tamamını kapatacak kadar limon tuzu ekleyip ve çaydanlığın yarısına kadar su ilave ederek kireçler çözülünceye kadar kısık ateşte kaynatın. Çok kireçli çaydanlıkları 25 dakika kaynatmanız gerekir.  Kireçler çözülmeye başlayınca ocağın altını kapatıp, ince fırça ile çaydanlığı fırçalayın. Fırçalama sonrası bol soğuk su ile yıkayarak çaydanlığınızı temizleyebilirsiniz.

Tuz- Sirke

Tuz ve sirke aslında çaydanlık kireci temizleme denildiğinde ilk akla gelen pratik yöntemlerden birisidir. Bu yöntem ile çaydanlığınızı çeliğine zarar vermeden hem içindeki kireçlenmeleri hem de dış yüzeyindeki sararma ya da kararlamaları giderebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken çaydanlığın içine iki yemek kaşığı elma sirkesi ya da beyaz sirke ilave edin. Daha sonra çaydanlıktaki kirecin yoğunluğuna göre en az 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine döküp ve 15 dakika boyunca bekletin. Kireçler eriyince su ile karışacaktır. Daha sonra bulaşık süngeri ile çaydanlığınızı güzelce yıkayın. Bu temizleme yönteminde ister istemez çaydanlığınızı içerisine sirke kokusu sinecektir. Bu nedenle çaydanlığınızı son aşamada güzelce yıkamanızı tavsiye ederiz.

Patates Kabuğu

Çaydanlık kireci temizleme yöntemlerinde pek bilinmese de bu yöntem deneyen kadınlar tarafından çok beğenildi.  Patates kabuğunu çaydanlık kireci temizleme konusunda başarısın tam not aldı. Bunun için birkaç tane patatesin kabuklarını soyup çaydanlığı tabanına yerleştirin.  Çaydanlığın dörtte ikisine yani kabukların üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Sonucu seveceğinizden eminiz.

Karbonat Sirke

Ayrıca karbonatı sirke ile deneyip, çaydanlığınızdaki en yoğun kireci bile kısa sürede söküp atabilirsiniz. Sirke ile karbonat kullanarak çaydanlıklarınızdaki tüm kireçlerin yok etmeye hazır mısınız?

Öncelikle kireçlenen çaydanlığınızı tabanına bir paket karbonat ile bir su bardağı sirke ilave edip, çaydanlığın yarısına kadar su ekleyin. Daha sonrasında kısık ateşte 15-20 dakika boyunca kaynatın. Bu yöntem ile kireçler saniyeler içinde çözülecektir. Son dokunuşu ile fırça ve bulaşık süngeri kullanarak çaydanlığınızın temizlik işlemini bitirebilirsiniz. Cam Ocak Nasıl Temizlenir  başlıklı makalemiz dikkatinizi çekebilir.

Kireçlenen Çaydanlıklar

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin