Kış Kampı Nasıl Yapılır?

Kış Kampı Nasıl Yapılır
Kış Kampı Nasıl Yapılır 2021

Kış Kampı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış Kampı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler; Kış kampında dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kampa başladığınızda doğru kamp ekipmanı ve malzemelere sahip olmaktır. Soğuk bir gece bir kabusa dönüşebilir; soğuk bir gecenin ardından güçsüz düşersiniz ve bunduğunuz ortamdan hiç zevk almazsınız.

Seçilen kamp alanının korunmasına ve yağış sonrası meydana gelebilecek sel ve su baskınlarının önlenmesine özen gösterilmelidir. Karlı bir ortamda tehlikeli yerlerde kamp yaparken çığ vb. durumlarda önceden önlem alınmalıdır. Kamp alanı dikkatlice seçilmeli hatta uzman kişilerle gidilmelidir.

Kış Kampının Farkı Nedir? Kış Kampı nerede Yapılır?

Kış kampı, yaz kampına göre ekstra özen gerektirir, bu yüzden kışın buraya gelmeden önce mutlaka kamp hayatına alışmalısınız. İyi bir ekipmana sahip olsanız bile, zorlu koşullar altında ilk kez antrenman yapmak zordur. Bu nedenle, ekipmanınızı tam olarak anlamak ve doğru kullanmak, kış kampının verimliliğini en üst düzeye çıkarabilir. Basit bir kış kampından önce bile, yanlış çadır kurmak, yanlış büyüklükte uyku tulumu satın almak, kaliteli yastık seçimini ihmal etmek, kıyafetlerini uygunsuz giymek gibi yaygın hatalar yapmamalısınız. Yaz kampında bunların birçoğu önemsiz olabilir fakat kış kampı sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Soğuk bir gece geçirmek size tüm kampı zehir edebilir.

Kamp Alanı Seçerken Dikkatli Olun 

Kış kampındaki ekipman ne kadar iyi olursa olsun, kötü havanın etkisini en aza indirmek için geceyi nerede geçireceğinize dikkatlice karar vermelisiniz. Yaban hayatı ve çığ tehlikesi gibi belirli kriterlere ek olarak, kampın yeri bir gecede önemli olacaktır. Şiddetli yağışlardan sonra akışı artan dere veya nehirlerin su seviyesi de artacağından, çadırınızı su seviyesinin üzerinde tutmak için belli bir konuma yerleştirmelisiniz. Bunun için önceki taşma izlerine bakabilirsiniz.

Kış kampı malzemeleri nelerdir? Çadırı İyi Konumlandırın 

Kar yağdığında, çadırın kurulacağı zemini mümkün olduğunca sıkıştırın ve çadırın havalandırmasını etkileyebilecek karı kaldırın. Alt kısımdaki boşluğun tıkanması ve çadırın havalandırılamaması çok tehlikelidir. Çadırın kurulumu sırasında karı çadırın etrafına itin. Yoğun kar yağışından sonra tekrar kapatılırsa, lütfen zamanı gelince tekrar temizleyin. Çadırın üzerindeki yükü azaltmak ve karın çadır üzerinde birikmesini önlemek için belli aralıklarla sallayın.

Kış Kampı Nasıl Yapılır?

Yetkilileri Bilgilendirin 

Ayrıca özellikle karlı günlerde ağaçların altına çadır kurmamaya dikkat ediniz Dallarda kar yağması dalların kırılmasına neden olabilir. Deniz kenarında bir kış kampı yapmanız gerekiyorsa, dalga boyunun fırtınalı havalarda artacağını ve dalgaların iç kesimlere yayılacağını unutmayın.

Acil bir durumda yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen kamp alanına gitmeden önce en yakın yerleşim yerine veya alandan sorumlu güvenlik güçlerine bildirin.

Çadır Seçimi Önemli nedir? Kış kampı önerileri Tuzla

Kampın zorluğuna göre dört veya beş mevsimlik çadır tercih edebilirsiniz. Dış ve iç ortamlar arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanan nemi en aza indirmek için çift katmanlı çadırın iyi bir havalandırmaya sahip olması gerekir. Nem içeride hapsolduğu için mevsim ne olursa olsun sizi üşütecektir. Benzer şekilde, uyku tulumunuzu nemden korumak, sıcaklığı korumak için göz önünde bulundurulması gereken noktalardan biridir. Bir diğer önemli kriter ise çadır kumaşının su geçirmezliğidir. Sıradan bir kış kampı için 5000 mm zemin ve 3000 mm dış tente yeterlidir. Daha ağır koşullar için, bu değerler gerekli özelliklerden biridir. Kış kampı planında Türkiye kış turizminde ön plana çıkıyor.

Dayanıklı Bir Uyku Tulumu 

İyi bir uyku tulumu, kış kamplarında hayat kurtarabilir. Soğuk bir gecenin sabahının daha soğuk olabileceği unutulmamalıdır. Soğukta vücudu sıcak tutmak için termal malzemelerden yapılmış uyku tulumu şarttır. Diğer tulumlar genellikle sadece mevcut sıcaklığınızı koruyabilir, size çok fazla ısı vermezler. Herhangi bir nedenle giysilerinizin içindeki ısıyı kaybederseniz, eski sıcaklığa geri dönmeniz biraz zaman alacaktır. Bu nedenle eğer uyurken uyku tulumundan çıkmanız gerekiyorsa (örneğin tuvalete gitmeniz gerekiyorsa), ısı kaybını en aza indirmek için çıkardıktan sonra fermuarını en kısa sürede kapatmalısınız. Uyku tulumunda olması gereken en önemli özellikler bunlardır. Boynuza ve kilonuza göre en doğru seçimi yapmayı unutmayın.

Kış Kampı Nasıl Yapılır?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin