Kulak Ağrısı Nedir?

Kulak Ağrısı Nedir
Kulak Ağrısı SEBEBİ Nedir

Kulak Ağrısı Nedir? Neden Olur? Nasıl Geçer?

Kulak Ağrısı Nedir? Neden Olur? Nasıl Geçer? Ağrı kulağın bir kısmında ise, o zaman kulak enfeksiyonunun neden olduğu ağrıdır. Ayrıca kulak çevresindeki bölgedeki (dişler, burun, tükürük bezleri, çene, boyun kasları veya sinirler) ağrıdan da kaynaklanabilir.

Ağrı bir veya iki kulağı etkileyebilir, akut ve güçlüdür ve kronik olabilir.

Dış Kulak Ağrısı

Ağrı dış kulakta olduğunda, olası nedenler çoktur.

Kulak kiri

Kulak kiri, kulak zarını korumak için dış işitsel tünelin bezleri tarafından salgılanan doğal yağlı bir temizleyicidir. Bu yapı genellikle kulak kepçesi tarafından doğal olarak filtrelenir, ancak topaklanması tünelin tıkanmasına yol açar. Bu da büyük bir acıya neden olur (bu, pamuklu çubukların yanlış kullanımından kaynaklanabilir). Doktor tarafından yapılan muayenede kulak kiri kolayca temizlenebilir.

Diğer nedenler

Sürekli nem, sık duşlar (özellikle yüzme havuzlarında), sabun veya diğer doğal olmayan elementlerin kullanımı enfeksiyonlar sonucu kulak ağrısına neden olabilir.

Ovma, yıkama ve dezenfekte etme, ciltte doğal olarak bulunan bakteriler tarafından enfekte olabilen çok küçük kesiklerle sonuçlanır.

Orta Kulak Ağrısı

Orta kulağın akut iltihaplanması durumunda bu ağrılar şiddetli olabilir.

Bulaşıcı orta kulak enfeksiyonları

Enfeksiyon bakteri veya virüslere bağlı olarak ilk aşamada akuttur, daha sonra kronikleşebilir. Bu enfeksiyonlar, seslerin zayıf iletimine ek olarak, ilk başta dayanılmaz olan ateş ve ağrıya neden olur.

Orta kulak enfeksiyonu: Dış basınçtaki hızlı bir değişiklik (oksijen tüpü dalışı veya uçak iniş sırasında), özellikle soğuk algınlığınız varsa kulak zarının tahriş olmasına ve hatta yırtılmasına neden olabilir. Kulak ağrısı ani ve çok güçlüdür ve bazen baş dönmesi, kulakta gürültü ve kanama eşlik eder.

Nezle: Genellikle burun arkasındaki tıkanıklık nedeniyle kulak zarı üzerinde biraz ağrılı bir baskı hissi yaratan işitsel kanalın iltihaplanması veya tıkanmasıdır.

Peki, Ya Çocuklar?

Çocuklar altı veya yedi yaşına kadar kulak ağrısına özellikle duyarlıdır ve bu ağrılar her zaman bir kulak enfeksiyonuna bağlı değildir. Çocuklarda ve bebeklerde, rinit (iyi tedavi edilmiş olsa da) veya diş çıkarma, kulak enfeksiyonuna benzer semptomlar gösterebilir hatta ağrılı bir kulak enfeksiyonuna dönüşebilir.

Kulak Ağrısı Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin