DOLAR 13,7657
EURO 15,6003
ALTIN 782,70
BIST 1.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Çok Bulutlu
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Lezzetli Salata Sosu Çeşitleri

Lezzetli Salata Sosu Çeşitleri
26.02.2021
686
A+
A-

Lezzetli Salata Sosu Çeşitleri

Lezzetli Salata Sosu Çeşitleri; Salata özellikle de akşam yemeklerinin olmazsa olmaz parçasıdır. Pek çok farklı salata çeşidi bulunur. Mevsim sebzelerin ve meyvelerinin birleştiği salatalar hem doyurucu, hem besleyici hem de oldukça sağlıklı bir alternatiftir. Salataların içine koyulan malzemelerin taze ve mevsim sebze, meyvesi olması önemlidir. Lezzetli bir salata elde etmek için tazelik önemli bir noktadır. Salataların lezzetli olmasını sağlayan bir diğer etken ise salataya koyulan soslardır. Yapacağınız farklı soslar ile salatalarınızı daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Önemli olan hangi sosu hangi tip salata çeşidine koyulması gerektiğini bilmenizdir. Her sos her salata çeşidine uyum sağlamayabilir.

Oldukça lezzetli ve sağlıklı salata sosları arasından bazıları ise şunlardır;

• Akdeniz salata sosu tarifi: yarım su bardağı mayonez, bir yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı limon suyu, yarım bağ çok ince doğranmış kişniş, beyaz biber, bir tutam ince doğranmış dereotu, rendelenmiş turp ve tuzu bir kabın içinde iyice karıştırınız ve hazırlandığınız salataya ekleyiniz.

• Hardallı salata sosu tarifi: 7 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı hardal, bir tatlı kaşığı nar ekşisi, bir yemek kaşığı limon suyu, pul biber, tuz, karabiber, rendelenmiş portakal kabuğunu güzelce karıştırın ve mevsim salatalarınızı ile birleştirerek tüketiniz. Bu sos sayesinde salatanızın daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu göreceksiniz.

• Sirkeli salata sosu tarifi: 2 yemek kaşığı sirke, tuz, çok az hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam öğütülmüş karabiber bu malzemeleri bir kabın içinde homojen bir karışım elde edene kadar karıştırınız. Ardından salatanıza ekleyebilirsiniz. Bu sos özellikle de patates salatalarına yakışan bir lezzettir. Hem patates hem de diğer tüm salata çeşitleriniz için güvenle tercih edebilirsiniz.

• Sumaklı salata sosu tarifi: Sumak kendine has kokusu ve lezzeti ile salatalara harika bir aroma katmaktadır. Bir tutam sumak, bir tutam isot, bir tutam karabiber, bor fiske tuz, iki çorba kaşığı limon ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak salatalarınıza lezzet katmak için kullanabilirsiniz.

Salata Sosları

Hazırladığınız yoğun kıvamlı salata soslarını zeytinyağı ile açarak, seyrelterek kullanabilirsiniz. Tüm bu sosları aynı gün tüketebilir ya da cam saklama kabına koyarak buzdolabında üç gün kadar muhafaza edebilirsiniz. Bu soslar sayesinde salatanız daha lezzetli bir aromaya, kıvama sahip olacaktır. Aynı zamanda sosların içinde bulunan baharatlar sayesinde sağlıklı bir karışım elde etmiş olursunuz. Unutmayın ki salatanın lezzetli olması için içine koyulan malzeme kadar sosu da önemlidir.

ilginizi çekebilir; Pırasa salatası nasıl yapılır?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.