Loft Daire Ne Demek?

Loft Daire Ne Demek
Loft Daire Ne Demek

Loft Daire Ne Demek? Satılık ve Kiralık Loft Daireler

Loft Daire Ne Demek? Yaşam alanlarının işlevselliğinin günden güne önem kazanması, loft dairelere gösterilen ilginin de artmasını sağlıyor. Eski depo ya da fabrika yapılarının dönüşümüyle ortaya çıkmış, son derece geniş ve yüksek tavanlı daireler olarak bilinen loft daireler; geniş bir yaşam alanı sunmasıyla öne çıkıyor. Son zamanlarda oldukça popüler bir trend haline gelen loft evler, genellikle bir asma kata sahip bulunuyor. Özellikle evde bir stüdyo ya da atölyeye sahip olmak hem çalışıp hem de yaşam alanı olarak kullanabileceği bir ev tercih etmek isteyen kişiler, loft dairelere yöneliyor. Peki loft daire ne demek, nerelerde satılık ve kiralık loft daireler bulabilmek mümkün? Loft dairelerle ilgili bilmek isteyeceklerinizi sizler için derledik.

Loft Daire Nedir?

Loft daire kısaca eski fabrika veya depo gibi yerlerden dönüşen daire tipi olarak tanımlanabilir. Loft dairelerin geçmişi esasen 1970’li yıllara kadar uzanıyor. İlk olarak bu yıllarda Amerika’da endüstriyel kullanım için tasarlanmış eski fabrika veya depo gibi yerlerden dönüşen yaşam alanları olarak ortaya çıkan loft dairelere günümüzde de büyük bir talep söz konusu. Bu daireler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de en çok sanatçılar tarafından talep görüyor.

Loft Dairelerin Özellikleri

Loft dairelerin mantığı, ağırlıklı olarak eski fabrika ya da depo gibi endüstriyel binaların yaşam alanına dönüştürülmesi mantığına dayanır. Günümüzde, ortaya çıkış noktasından bambaşka bir anlayışla konut alıcılarının ilgisine sunulan loft daireler artık bir konut tipini tanımlamak için kullanılıyor.

Loft dairelerin en bariz ortak özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Loft daireler bir asma kata sahip bulunur,
  • Loft dairelerin duvarları yok denecek kadar azdır,
  • Loft daireler son derece yüksek tavanlara sahip bulunur,
  • Loft dairelerin geniş pencereleri bulunur,
  • Loft daireler olabildiğince geniş bir yaşam alanı sunar,
  • Loft daireler mimari alanda özgürlük sunar, oldukça ilgi çekici dekorasyon fikirleri uygulamak mümkündür.

Loft Daireler Nerelerde Bulunur?

Siz de işlevsel bir yaşam alanı arzuluyorsanız loft daireleri tercih edebilirsiniz. Eğer İstanbul’da loft daire arayışınız varsa Karaköy, Galata, Beyoğlu, Levent, Maslak, Güneşli, Kartal Pendik ve Tuzla bölgelerine yönelebilirsiniz. İstanbul’daki kiralık loft daire ilanlarını incelemek için hemen tıklayın! İstanbul’un yanı sıra özellikle Ankara, İzmir ve Eskişehir’de de kiralık ve satılık loft daireler bulabilmek mümkün.

Loft Daire Fiyatları

Satılık ve kiralık loft daire fiyatları evin sahip olduğu özelliklere göre değişkenlik gösteriyor. Dairenin bulunduğu binanın yaşı, dairenin metrekaresi, cephesi, ısıtma tipi, bulunduğu konum ve oda sayısı gibi özellikler fiyatları şekillendiren temel etkenler olarak öne çıkıyor. En güncel kiralık ve satılık loft daire fiyatlarını hepsiemlak.com ile kolayca inceleyebilirsiniz. Hayalini kurduğunuz konforlu yaşam ve çalışma alanı için şehrin göbeğindeki loft daireleri incelemeye vakit kaybetmeden başlayın!

Loft Daire Ne Demek 003

Tuzla Gazetesi

Loft Daire Ne Demek?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin