Makarna suyu nu neden dökmemeliyiz

Makarna suyu nu neden dökmemeliyiz
Makarna suyu nu neden dökmemeliyiz neler yapılır

Makarna suyu nu neden dökmemeliyiz

Makarna suyu nu neden dökmemeliyiz; Makarna hem lezzetli, hem kolay hazırlanabilir hem de ucuz olması nedeni ile mutfaklarda sıklıkla pişen yemeklerden biridir. Makarna çabuk hazırlandığı için kadınlar için pratik bir alternatiftir. Son derece doyurucu olan makarna un, su ve irmikten elde edilmektedir. Makarnaya katılan çeşitli soslar daha lezzetli olmasını sağlar. Pratik hazırlandığı için özellikle öğrenci evlerini olmazsa olmaz yemeleri arasında yer alır. Makarnayı kaynattığınız, pişirdiğiniz suyu dökmeyip çeşitli yerlerde kullanarak değerlendirebilirsiniz. Kişisel bakımdan, yemekleri daha lezzetli hale getirmek için pek çok alanda kullanılan makarna suyunu değerlendirmenin yolları ise şu şekildedir;

• Makarna pişirilen, kaynatılan suyun kendine has kokusu, kıvamı ve tadı bulunur. Bu suyu lavabodan dökmeyip daha sonra çorba ve pilavda kullanmak için bir kenara kaldırabilirsiniz. Böylelikle çorba ve pilavlarınız daha lezzetli olacaktır. Suyu hemen kullanabileceğiniz gibi soğutup cam bir kavanoz ile buzdolabına koyabilir veya buz kalıplarında dondurarak daha sonra kullanmak için dondurucuya atabilirsiniz.

• Makarna suyunu işiniz bittikten sonra bir kenara alın ve soğumasını bekleyiniz. Daha sonra çiçekleri sulamak için kullanabilirsiniz. Makarna suyu içindeki vitamin ve mineraller çiçekleri beslenerek daha güzel büyümesine yardımcı olacaktır.

• Poğaça, pizza, pide, simit veya herhangi bir hamur işini yoğururken sade su kullanmak yerine daha önce kenara kaldırdığınız makarna suyunu kullanabilirsiniz. Hamur işinde kullanılan makarna suyu elde ettiğiniz pizza, pide, poğaçalarınızın hem daha lezzetli hem de daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

• Makarna suyunu çeşitli sosların içinde et suyu yerine kullanabilirsiniz. Böylelikle hem daha lezzetli soslar elde etmiş olur hem de makarna suyunu ziyan etmemiş olursunuz.

Makarna Suyunu Dökmeyip Değerlendirmenin Yolları

• Makarnayı haşladıktan sonra suyu dökmeyip daha sonrasında makarnanın sosunu açmak ve kıvam vermek için kullanabilirsiniz. Böylelikle elde etmiş olduğunuz makarna sosunuz daha lezzetli olacaktır.

• Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin bir diğer yolu da kişisel bakımdır. Makarna suyunun içerisinde bulunan tuz mineralleri ve nişasta sayesinde saçları beslemek ve yumuşatmak için elverişli bir bakım ürününe dönüşmektedir. Saçlarınızı yıkamadan yarım saat önce makarna suyunu sürerek bekletiniz daha sonra yıkayınız. Saçlarınızın daha yumuşak ve canlı olduğunu göreceksiniz.

• Makarna suyunun içinde bulunan nişasta yumuşatıcı etkiye sahiptir. Gerilen, sertleşen ayaklarınızın yumuşaması için bu suyla ayaklarınıza bakım banyosu yapabilirsiniz. Aynı zamanda makarna suyunu içine bir iki damla lavanta yağı kullanarak da dinlendirici ve yumuşatıcı bir karışım elde edebilir, bu karışımı ayak ve bacaklarınız da kullanabilirsiniz.

 

Dikkatinizi Çekebilir; Mutfakta hayat kurtaracak pratik bilgiler

Makarna suyu nu neden dökmemeliyiz

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin