Market Poşetleri 75 Kuruş mu Oluyor?

Market Poşetleri 75 Kuruş mu Oluyor
Market Poşetleri 75 Kuruş mu Oluyor

Market Poşetleri 75 Kuruş mu Oluyor?

Market Poşetleri 75 Kuruş mu Oluyor? 2023 Yılında Poşet Fiyatları Ne Kadar Olacak? 2023 yılına girmeye sayılı zamanlar kala farklı uygulamalarda kendisini hissettirmeye başladı. 2019 yılında ücretli olarak satışa sunulan market poşetleri hem doğayı koruyabilmek için hem de çevre kirliliğini ve atıkları azaltarak geri dönüşüme destek olunabilmesi için başlatılan bir eylemdi. Marketlerde poşet almak isteyen bireyler 25 kuruş ödeyerek bu ihtiyacını karşılayabiliyordu. Yeni yıla girmeye sayılı zamanlar kala son birkaç yıldır değiştirilmeyen market poşet tutarına yönelik yeni bir rakam ortaya atıldı.

Tüketimi Azaltmak Hedefleniyor!

Marketçiler bu konuda hem fikir maliyetler artıyor. Poşetlerin maliyetleri artıyor. Bu yönüyle de 25 kuruşluk rakamın yükseltilmesi onlara göre gerekli oluyor. Poşet fiyatlarında ise son günlerde konuşulan rakam herkesi şaşırttı. Şu anda 25 kuruş olan bir poşetin fiyatı yeni yılın girmesi ile beraber 75 kuruşa satılması düşünülüyor. Konu üzerinde net bilgiyi Türkiye perakendeciler federasyonu başkanı açıkladı. Haber kanalında yapmış olduğu açıklamada, zam yapmak istiyoruz çünkü ücretler oldukça düşük. %80 oranında tüketim azalması söz konusu idi fakat tüketim gittikçe artmaya başlıyor. Bu konuda Türkiye parakendirciler federasyonu başkanı yeni bir çözüm yolu sunarak zam önerisinde bulundu.

2023 Yılında Poşet Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Tüketicilerin duyarlılığını kaybettiğini düşünüyoruz. Çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için bu uygulamayı yapacağız, dedi. Marketçiler de bu durumdan memnun gözüküyor. Maliyetler çok arttı. 3-4 ayda bir poşetlere yönelik ödenen rakam 70 bin TL’yi bulabiliyor. 25 kuruş bu yönüyle az oluyor, dedi. Konu üzerine en son ve net bilgiyi ise bakanlık açıklayacak. Çevre ve şehircilik Bakanlığı 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle poşet ücretlerinde yeni bir zam uygulanıp uygulanmayacağına yönelik fikrini paylaşacak.

Market Poşetleri 75 Kuruş mu Oluyor?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin