Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu

Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu
Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu

Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu

Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu. Metabolizma vücut sağlığı açısından son drece önemlidir. Bazı organların daha iyi ve kaliteli çalışması metabolizma ile ilişkilendirilebilir. Her şeyden önce insanın hızlı kilo alması ya da hızlı kilo vermesi metabolizma ile doğrudan ilişkilidir. Ama yaşam biçimi, beslenme tarzları metabolizmayı olumsuz etkiliyor. Özellikle hareketsiz bir yaşam tarzınız varsa metabolizmanız bir hayli tembelleşiyor. Günümüzde pek çok insanın ortak sorunlarından birisi olan tembel metabolizma nasıl hızlandırılır., işte size metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu …… 

Güne Suyla Başlayın

Sağlık için çok önemli olan su tüketimi metabolizmayı hızlandırmanın en önemli yollarından biridir. Özellikle sabah uyanır uyanmaz kahvaltıdan yarım saat önce bir bardak su içmeniz gerekir. Beslenme uzmanları ya da diyetisyenler az su tüketmenin metabolizmayı yavaşlattığının altını çizerek önemle belirtiyor. Çünkü vücutta biriken toksinleri vücuttan hızlı atmanın yollarından birisi yeterince su tüketimidir.

Kesinlikle Sabah Kahvaltısı Yapın

Sabah kahvaltısını atlamak kilosunu kontrol altında tutmak ya da zayıflamak isteyenlerin en çok yaptığı hatalardan birisidir. Metabolizmanızın hızlı çalışması ve sağlıklı bir vücut için mutlaka besleyici bir kahvaltı ile güne başlayın. Tüm gece uyku sırasında modu düşen metabolizmanızı hızlandırmanın ve vücut enerjisini toplamanın en iyi yolu kahvaltı olmaktadır.

Ara Öğünler Çok Önemli

Sağlıklı beslenmenin daha doğrusu beslenme düzeninin olması metabolizma hızınıza etkisi büyüktür. Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi öğünlere dağıtarak hem kan şekerinizin dengeler hem de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu Baharatların Etkisi

Yemeklere ayrı bir lezzet katan baharatlar metabolizmayı hızlandırmanın yollarından birisidir. Ama çok fazla baharat kullanmamaya da özen gösterin. Ayrıca baharat tüketimi aşırı tuz tüketiminin önüne geçiyor.

İhtiyacınız Olan Kaloriyi Alın

Halk arasında öğün atlayarak zayıflanabileceği bir olgusu vardır.  Halbuki bu durum tamamen yanlış bir algıdır. Çünkü enerjisizi ve kalorisi kalan vücudunuz metabolizmasın bir hayli tembelleşiyor.

Bol Bol Yeşil Çay İçin

Yeşil çayı metabolizmaya olan etkisi kesin olarak kanıtlanmadıysa da yağ yakımı konusunda etkisini olduğu uzmanlar tarafından belirliyor. Bol şekerli meyve suları ya da gazlı içecekler yerine yeşil çay tüketebilirsiniz.

Bol Bol Egzersiz ve Güce Dayalı Antrenman Yapın

Kas kütlesi yağa oranlı metabolik hıza sahip olduğu için güce dayalı ve antrenman yapmayı asla ihmal etmeyin. Hareketsiz yaşam tarzı hem kaslarınızı hem de metabolizmanızı ve iç organlarınızın yavaşlatıyor. Bu nedenle gün içinde bol bol egzersiz yapmaya özen gösterin.

B Vitamini Almaya Özen Gösterin

Metabolizma hızında çok önemli bir yere sahip faktörlerden birisi de B ve B gurubu vitaminleridir. Bu nedenle B vitaminleri içeren besinler tüketmeye özen gösterin.

Stresten Uzak Kalın

Hangi yaşta olursanız olun, her insan gün içinde iş hayatı çevresel etkenler ve benzeri olumsuz durumlar karşısında strese kapılıyor. Stres insan vücudunda her açıdan zararlıdır. İnsan vücudu strese girdiğinde ya çok fazla yer ya da iştahtan kesilir. Şüphesiz vücudun yağ tutma oranı da çok fazla artar. Bu nedenle metabolizmanızı hızlı çalışması için stresten uzak kalmaya özen gösterin. Stres ve Kaygı ile Baş Etmenin Yolları nelerdir?

Tuzla Gazetesi

 

Metabolizmayı hızlandırmanın 9 mucizevi yolu

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin