Mrna Aşısı Anne Sütünden Bebeğe Geçer Mi

Mrna Aşısı Anne Sütünden Bebeğe Geçer Mi turcovac
Mrna Aşısı Anne Sütünden Bebeğe Geçer Mi biontech

Mrna Aşısı Anne Sütünden Bebeğe Geçer Mi

Mrna Aşısı Anne Sütünden Bebeğe Geçer Mi? Korona virüs salgınından korunmak için yapılan aşılar üzerindeki merak edilenleri ardı arkası kesilmiyor. Birçok yan etkisi olduğu için vatandaş tarafında tereddütle karşılanan aşılar üzerinde yapılan araştırmalardan bir tanesi de aşı anne sütünden bebeğe geçer mi sorusu oluyor. Bildiğimizi gibi hamileleri ve emziren annelerin aşı olup olmaması konusunda da yetkililerden tam bir açıklama gelmemiştir.

Bilinene göre sadece hamileliğin ilk üç ayında aşı yaptırmanız mümkün olduğu söylentiler arasında yer alıyor. Bir de aşı olmanın hamileyken korona virüse yakalanmaktan daha mantıklı olduğu konusunda görüşler var. Ama bu konu üzerinde yapılan herhangi bir klinik çalışma mevcut değil. Yine emziren anneler de bu konuda yetkililerden bir açıklama gelmediği için aşı yaptırma taraftarında değiller.

Hamile ve Emziren Anneler Covid-19 Aşısı Olabilir Mi? Araştırmalar Ne Diyor

Şu anda iki türlü aşı mevcuttur. Bunlardan birincisi alman ikincisi ise çin aşısıdır. Alman aşını Mrna tipi aşıdır.  Biontech/ pfizer ya da moderna aşı türlerini anne sütünde bebeğe geçmediği konusunda yapılan bir araştırma   olduğu ortaya çıktı. Bu araştırma ABD’de yapılmıştır.

Yeni Teknoloji ile Üretilse de 20 yıllık Çalışma Barındırıyor

Amerika’da yapılan bir araştırma ile bilim adamları mrna aşılarının anne sütünde bebeğe geçmediğini ortaya koymuştur.  Her ne kadar yeni teknoloji ile üretilen aşılar olsa da bu aşıların üzerindeki 20 yıllık bir çalışma mevcut olduğu söyleniyor.  Biontech aşısı da insanlar üzerinde kullanılması klinik çalışmalar iler sonuçlanmamış ve onay almış ilk ilk Mrna aşısı olarak tarihe geçmiştir. Etkinliği de çok yüksek olarak kanıtlanmıştır. Clofernia üniversitesinin araştırma merkezinde Mrna aşısı üzerinde yapılan bir çalışmada bir gurup araştırmacılar emziren 7 annenin 4 ile 48 saat arasında süt örneklerini inceledi.

Emziren annelere ait 13 süt örneğinde belli bir süre sonra Mrna aşısına ya da etkisine rastlanmadı. Araştırma ekibi araştırmaya sınırlı sayıdaki katılımcıyla araştırma yapıldığını değinerek daha kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu konuda uzmanların açıklaması Mrna aşısının bileşenin anne sütünden bebeğe geçse bile aşını bileşenini sindirim sistemi tarafından etkisini kırılacağını ifade etmektedir. Ama yine de yeni doğan bebeği olan anneleri bu aşıyı biraz ertelemeleri daha sağlıklı olabilir.

Mrna Aşıların Özellikleri Nelerdir

Mrna aşıları asılında virüsünü genetik yapısını kopyalanmasına dayanan bir tür aşıdır. Yeni teknoloji ile üretilse de araştırmacılar bu aşıların üzerinde 20 yıllık bir çalışmasın varlığından bahsediyor. Araştırmacılar ise mrna tekniğiyle geliştirilen covid-19’a pandemisi dışında daha birçok hastalık için de kullanılacağı ve bu aşının dünya genelinde çığır açıcı bir gelişme olacağının altını çiziyor. Mrna tekniği kapsamı ile salgılanan neden olan virüsün genetik kodunu bir bölümü kopyalanıp, insan hücrelerine nüfus edebilmesi için yağ ile kaplanıyor bu sıvı insanlara enfekte ediliyor ve böylece virüsten alınan genetik kod insan hücrelerine ulaşıyor.

Aşı korona virüsün hücreye girmesini saplayan dikensi proteinin kopyasını üretiyor ve bağışıklık sistemi antikor üretiyor ve hücreleri ise vücudunu zararlı olarak algıladığı bu yapılara karşı mücadele etmeye çalışıyor. Ayrıca mrna tekniği ile üretilen covid-19 aşılarından alınan olumlu sonuçlar bu aşını gelecekte enfeksiyon hastalıklarının salgınları ile mücadele de önemli bir potansiyel sunduğu ifade edilmiştir.

Mrna Aşısı Anne Sütünden Bebeğe Geçer Mi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin