Mutluluk Nedir?

Mutluluk Nedir
Mutluluk Nedir

Mutluluk Nedir? Nasıl Sağlanır?

Mutluluk Nedir? Mutluluk: İnsanların uzun dönemde kendisini neşeli ve hayat dolu hissetmesi durumu olarak ifade edilebilir. Fakat soyut bir kavramı kesin hatlarıyla tanımlamak doğru değildir. İnsanlar genel olarak mutluluğu eşyalarda ve para gibi maddi değerlerin daha fazla olmasıyla ilişkilendirmektedir. Soyut bir kavramı eşya nesne veya para kavramıyla açıklanması çok dar bir yaklaşımdır. İnsan bir bardak çay ile büyük bir mutluluk yaşayabilir. Arkadaş edinmek insanı geliştirebilir. Bu makalede nasıl daha mutlu oluruz sorusuna cevap olacak nitelikte olduğunu ifade edebiliriz.

Hayatınızda Sizi Olumsuz Etkileyen İnsanlardan Uzaklaşmayı Bilin

Hayatınızda size değer veren insanları hayat merkezinize alın, bu kişiler size gerçek anlamda kıymet veren insanlardır. Ailenizin dışındaki yakın arkadaşlarınızın kıymetini bilmeniz, yaşantınızda yaşamış olduğunuz sorun ve problemlerin önüne geçmeyi sağlayacaktır. Sizi sürekli kullanan fikirlerinizden yararlanarak sizlere fayda sağlamayan kişiler uzun dönemli bir arkadaşlık ilişkisi söz konusu değildir. Bu kişiler kısa dönemde hayatınızda önemli yerlere hatta gönlünüze kadar işleyebilecek kapasiteli yalancılardır. Siz kendi iyiliğiniz için çevrenizdeki insanları rasyonel ve duygusal bağlamda değerlendirip sağlıklı bir şekilde analiz etmek durumundasınız. Bu potansiyel sizde mevcuttur. İnsan tarihler itibariyle algı irade ve karar alıcı olarak diğer varlıklardan üstün olarak değerlendirilmektedir. Siz değerli okuyucu da hayatınızda söz sahibi olarak bazı değişimlerin ve gelişimlerin sanatçısı olabilirsiniz. Hayatınızdaki insanları değerlendirmek mutluluk seviyenizi maksimum dereceye çıkarmanız için vazgeçilmez bir unsur olarak değerlendirilmektedir.

Parayı Araç Olarak Görmeniz Mutluluğunuzu Arttıracaktır

Para: Mal veya bir hizmetin satın alınmasında kullanılan bir araçtır. Hayatınızda birinci değerde insanlık, sevgi ve manevi duygularınız bulunmalıdır. Maddiyat tabi ki günlük yaşantıdaki motivasyona etkilidir. Tam anlamıyla günümüz şartlarında Paradan bağımsız bir yaşantı düşünülemez fakat Para ile yaptığınız işlemleri kısıtlamanız çevrenizdeki değerli insanlara ailenize yakın arkadaşlarınıza daha fazla vakit ayırmanızı sağlayacaktır. Bu durum mutluluğunuzu önemli n-düzeyde etkileyen bir durumdur. Bazı insanlar: “Parasız hiçbir şey olmaz” diyebilir. Aslında paranın alamadığı bir çok şey vardır. Kısaca Paranın alamadığı şeyleri sıralamak gerekirse;

  • Erdemli davranışları para ile satın alamayız.
  • Dostlarımızı sosyal çevreyi ve arkadaşlarımızı asla parayla satın alamayız.
  • Düşünce bilgi ve yaratıcılık kişinin sermayesidir satın alınamaz bir edinimdir.
  • Yaşantımızı parayla geri alamayız. Bir dakikamız bile servet değerindedir.

Yukarıda ifade edildiği gibi paranın daha alamayacağı birçok şey bulunmaktadır. En değerli hazinemiz zaman ve zamanın içerisindeki insanlardır. Önemli olan kişisel gelişimin iyi bir seviyede sağlanması, alt kuşağımıza etkin veri ve tecrübelerin aktarılabilmesi, topluma fayda sağlayabilmek ve bu durumlardan yüksek derecede motivasyon edinmektir. Başlıkta da ifade edildiği gibi mutluluk parasızlıktaki o masumluktadır. O insanların “sende bir fakirsin “ demelerine aldırış etmeden mutlu küçük bir evin içerisinde sizleri seven değer veren insanların gölgesinde salça ekmek yemek ve bu salça ekmeğin tadını en lezzetli etten alamamaktır. Bunun için mutluluk aslında parada değil kalbinizin içerisindeki o sıcak kanda mevcuttur.

 

Yaptığınız Monoton İşlere Yenilik ve Çeşitlilik Katmalısınız

İnsanlar hep aynı şeyleri yapmaktan şikayetçidir. Özelliklede çalışan insanlar yaptığı iş önemli dahil olsa sıradanlaşmıştır. “Sıradanlaşmasına ne kadar engel olabilirim?” diye bir soruyu kendimize sormamız bir dönüp yaşadığımız monotonluğu fark etmemizi sağlayacaktır. Basit ve yaşanmış bir örnek vermek gerekirse; Öğrencinin standart yaptığı bir yazı işini renklendirmesi, işe giderken her gün farklı yollardan gitmek, gibi farklılıklar motivasyon düzeyinizi arttırarak kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır. Yaptığımız her işi çeşitlendirmek işin uzun dönemde mutlu bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır. İşimizi bazen çok iyi bir şekilde seçebiliriz, bazense elimizde olmayan nedenlerle hayatımızın iş veya eş kısmını belirleyemeyiz, düzeni kurduysak her şey yolundadır. Fakat kuramadıysak mevcut koşuldan memnuniyet sağlamak yine karar verici olan bizlere aittir.

Mutluluk Nedir? Kitap ve Film Serinizi Oluşturmalısınız

Günlük yaşantınızın sadece bir saatini kendinizi geliştirecek mutluluğunuzu arttıracak ilgi alanınız olduğu alanda bir yayını takip ederek, ücretsiz kütüphane sitelerinden size hitap eden yayınları okuyarak geçirebilirsiniz, kitap okumadaki sevginiz ilgi duyduğunuz alanlarda tutulursa okuma faaliyetine ilginiz artmasını sağlayacaktır. Gerilim, Psikoloji gibi türler okuyarak zihninizde sizin hayal gücünüzün olduğu bir alan oluşturabilirsiniz, Film izleme faaliyeti de mutluluk ve heyecanınızı arttıracak bir durumdur. Film izlemek dizi izlemek anlamında değildir. Film kapsamında bahsettiğimiz konular şöyledir.

  • Belgesel Türleri
  • Siyasi Ekonomik Programlar
  • Edebiyat konulu kanallar
  • İlginize hitap eden konuşmacıları dinleyebilirsiniz.

Dizi izlemek yerine yukarıdaki konuları işleyen film ve yayınları takip ederek hayatınıza ilginç bilgi ve tecrübeler katıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Dizi ise sürekli aynı olaylar çevresinde gerçekleşen gerçekten bağımsız olaylar bütünüdür. Dizi sevenlere ise dizinin senaryosunun düzenlenmiş olduğu bir kitabın okunmasını tavsiye etmekteyiz. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz dört konu insan mutluluğunu kısa ve uzun dönemde olumlu bir şekilde etkilediği izlenimlerle sonuçlanmıştır. Özellikle ilk iki maddeyi hayatınızda bir prensip haline getirmeniz mutluluğunuzu daima arttıracak bir değerdir.

Mutluluk Nedir?

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin