Cümlelerimizin Plan ve Başarıya Olan Etkisi

Cümlelerimizin Plan ve Başarıya Olan Etkisi
Cümlelerimizin Plan ve Başarıya Olan Etkisi

Cümlelerimizin Plan ve Başarıya Olan Etkisi

Cümlelerimizin Plan ve Başarıya Olan Etkisi nedir? Hayatımızda sürekli konuşarak iletişim kurmaktayız, bu durum oldukça sıradan olarak görülmektedir. Oysaki konuştuğumuz kelimeler ileride yaşayacağımız hayatın enerjini çağıracaktır. Enerjisi ne kadar güçlü olursa istediklerinize ve hedeflerinize o kadar çabuk ulaşacaksınız. Seçtiğiniz kelimeler çok değerli özellikle de bakış açınız. Olaylara karşı olan bakış açınız iyileştiği zaman yaşantınızın da o kadar zor ve monoton olmadığını göreceksiniz. Bir defteriniz olsun her gün yabancı yada Türkçe kelimeleri kullanarak cümleler oluşturun hep aynı kelimelerle konuşmayın, monoton konuşma biçimini konuşmanıza kattığınız ses tınısıyla değiştirin değişimin nasıl olduğunu fark edeceksiniz, genelde insanlar yaptıkları şeyleri özellikle de sıklıkla yaptıklarını düşünerek yapmıyorlar, o zamanda motivasyon ve heyecanları sabit kalıyor, bir süre sonra hedefledikleri yerlere gelemiyorlar. Örnek vermek gerekirse

Matematiği sevmiyorum,

Finans Alanı Bana göre değil,

Ben sözelciyim,

Ben yemek Yapamam

gibi ifadeleri sıklıkla kullanıyorsanız size tavsiye bu ifadeleri hayatınızdan çıkararak ona yaklaşım biçiminizi değiştirin bunun en kolay yolu da en başta söylediğim gibi cümlelerinizi eylemlere uygun ve olumlu seçmekten geçecektir. Aşağıda bu kelimeleri başlıkların altında topladım. Lütfen değer ver ve hayatına değer kat! YDS’ ye Nasıl Hazırlanılır?

Pozitif Enerjili Kelimeleri Kullanın

Anahtar Kelime: “YAPARIM” bu sözcüğü her işinden önce üç kere söyle ben bunu yaparım, ailem için kendim için doğru olan bu. Şayet yaparım diyebildiysen işin 0,50’si tamamdır. İşin 0.25 içinse anahtar kelimemiz “VAZGEÇMEM” işleri yaparken sıkılabilirsiniz, yorulabilirsiniz, ama asla vazgeçmeyin ideallerinizden ve hayallerinizden her ne olursa olsun. Bu ilkeyi hayatınızın bir köşesine yerleştirin ve değişimi görün diğer 0,25 lik kısmın anahtar kelimesi “Süreklilik” yaptığınız işi küçük parçalara bölün örnek veriyorum 25 Haziran’da Ales sınavı mı var? Bunu konuları günlere bölüp bir ayda rahatlıkla bitirebilirsin. Ama bu üç kelimeyi unutmazsanız bu plan işlerliğe kavuşacaktır. Ben ders üzerinden örnek verdim. Hayatınızda da bunu uygulayabilirsiniz.

Olumsuz cümleler başarısızlık senaryoları kurmayın

İşe başlamadan “Ben Bunu Yapamam” demeyin, kendinizi şartlamayın, işin en kolayından başlayın yaptıkça motivasyonunuz artacak ve zoru bile çözeceksiniz, güçlü ve azimli birisi ben bunu yapamam demez ama sadece zaman alabilir, hemen bitiremem der. Her iş 5 dakikada olmaz zaten bu kadar acele etmenizi bekleyen yok. Sadece ikinci adımda işlerinizi son güne bırakmamanızı tavsiye ederim.

İstediklerinizi Belirleyin

Listeleyin ne yapacağım? Kaç saat çalışacağım? Saati saatine değil ama.. sadece neler yapılması lazım onları yazacaksınız, bunu yapmanız halinde gününüzü planlamış olacaksınız ve kendinizi de ihmal etmemiş olacaksınız. Unutulmamalıdır ki kısa süreli veya çok uzun çalışmak verim getirmez verim getiren şey düzen ve o işten alınan hazdır. Ben bu soruyu çözdüm, Ben bu sınavı başardım, ben harika bir iş adamıyım diyebilmek için düzen ve işe duyulan sadakat şarttır.

Kararlı Olun

Kararlı olmalısınız, burada bunu söylememizin amacı kararlı olmanız kafanızdaki belirsizlikleri ortadan kaldırma yolunda size yardımcı olacaktır. Belirsizliğin azalması sizi motive edecektir. Örnek vermek gerekirse: Saat 15:00’de arkadaşımla sinemaya gideceğim, ama ondan önce 1 saat ya işime yada dersime çalışacağım kimse sizden 13:00’den 14:00’e aralıksız çalışmayın demiyor! Sadece yorulduğunuzda bırakın işlerin ne çabuk bittiğini göreceksiniz bazen 1 saat verdiğiniz iş 35 dakikada bitebilir bazen de 1.5 saatte bu tamamen işe göre değişir. İş elinizde ve belliyse parçalara bölün ama iş önünüze hazır verildiyse dinlenerek yapın. Bir oturuşta bir şeyi bitirmek sadece bitirmektir. Bu madde bu makalenin kalbidir. Planlamalarda Abartılı olup gözünüzü korkutmayın!

Hedefleriniz Net Olsun

Netlik,  Ne yapmak istiyorsunuz? Hayattaki amacınız nedir? Kendinize değer vermek mi? Konforlu hayat yaşamak mı? Yoksa harika bir aşçı olmak mı? Uzu dönemde bunlara ulaşabilirsiniz ama yolculuğunuz dümdüz olmayacaktır. Her zaman yokuş bir yolda izlemeyeceksiniz. Ama hangi yoldan gideceğinize siz karar vereceksiniz. Uzun dönemde mutlu ve başarılı olmak iki elinizin altındaki kalemlerde, kalemlerinizi açın yada ucunu değiştirip derslerle ve kendinizle olan savaşınızı başlatmalısınız. Bunu gerçekleştirmek için net hedefler olmazsa olmazdır. Belirlediğiniz şeylerin bittiğini görmek sizi mutlu edecektir. Beyniniz Dopamin salgılayacaktır. Sadece başlamanız yeter, başladıktan sonra ve kendinize inanıp olumlu cümlelerle hayatta erişemeyeceğiniz yer yoktur.

Cümlelerimizin Plan ve Başarıya Olan Etkisi

Yorumlar kapalı.

Bizi Takip Edin